RO EN
The cart is empty

HOLCIM: Start la constructia casei de tip familial “Cavalerii” din sectorul 4

In 12 iulie, Fundatia Hope and Homes for Children, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din Sectorul 4 al Capitalei si compania Holcim Romania au organizat un eveniment prin care au marcat inceperea lucrarilor de constructie a casei de tip familial (CTF) „Cavalerii” din Sectorul 4 al Capitalei. Pana la finalul acestui an, aici se vor muta 12 dintre copiii din Centrul de Plasament „Robin Hood”, aflat in proces de inchidere.
La eveniment au fost prezenti Gabriela Coman - Presedinte, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), Andrei George Trocan, Viceprimar Sectorul 4, Mihaela Ungureanu - Director general DGASPC Sector 4, Bianca Stegeran - Director national adjunct, Hope and Homes for Children, Horia Adrian - CEO Holcim Romania, Dragos Bucurenci - Director de dezvoltare, Hope and Homes for Children, jurnalista PRO TV Amalia Enache - Ambasador Hope and Homes for Children, arhitectul Omid Ghannadi, Gianina Corondan, precum si copiii din Centrul de Plasament „Robin Hood”.
Participantii la eveniment au vrut sa marcheze inceperea lucrarilor si au sapat, simbolic, primele gropi in fundatia viitoarei case care se va numi „Cavalerii”, nume ales chiar de copiii de la Centrul de Plasament „Robin Hood” care se vor muta in ea. De asemenea, acestia si-au scris numele pe caramizi ce vor fi folosite mai tarziu in peretii casei, aducandu-si, astfel, contributia la construirea cladirii pe care cei mici abia asteapta sa o numeasca „acasa”.
Procesul de inchidere a Centrului de Plasament „Robin Hood” din Bucuresti, Sectorul 4, a demarat la inceputul anului 2017, prin semnarea unui parteneriat intre Hope and Homes for Children si DGASPC Sector 4. Atunci, in centru, erau 49 de copii, fiecare dintre ei fiind evaluat individual de catre specialisti ai Fundatiei si ai DGASPC Sector 4 in incercarea de a gasi alternativele cele mai potrivite pentru ei odata cu inchiderea centrului. Pentru o parte dintre ei s-au gasit solutii si au parasit centrul, fie prin integrare socio-profesionala, fie prin plasament in asistenta maternala sau transfer la alte case sau apartamente de tip familial. Pana la finalul anului 2018, 12 copii cu varste cuprinse intre 9 si 17 ani se vor muta in casa de tip familial „Cavalerii” dezvoltata de Hope and Homes for Children si Holcim Romania, iar alti 12 intr-o alta casa care urmeaza a fi dezvoltata de Fundatie.
Fondurile pentru constructia casei de tip familial „Cavalerii” au fost stranse prin intermediul campaniei „Construieste o casa, daruieste o acasa!” derulata de Holcim Romania in beneficiul Hope and Homes for Children in perioada iulie-septembrie 2017. Prin aceasta campanie, producatorul de ciment a directionat catre Fundatie contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de StructoPlus cu Duraditiv vandut. In urma campaniei s-au strans 300.000 de euro, bani folositi pentru constructia a doua case de tip familial ca parte a procesului de inchidere a centrelor de plasament „Robin Hood” din Sectorul 4 al Capitalei si „Elena Doamna” din Piatra Neamt.
Casa de tip familial este un serviciu care ofera copiilor si tinerilor un mediu cat mai apropiat de cel familial. Intr-o casa traiesc maximum 12 copii care primesc gazduire, ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta. In total, Hope and Homes for Children a construit 104 case de tip familial si a inchis 56 de institutii de tip vechi (orfelinate) in cei 20 de ani de activitate in Romania. Pentru galeria de imagini, click aici!
Gabriela Coman, Presedinte, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie - „Accelerarea procesului de dezinstitutionalizare a copiilor din centrele de plasament clasice si asigurarea tranzitiei acestora in servicii dezvoltate la nivelul comunitatilor reprezinta o prioritate a Ministerului Muncii si Justitiei Sociale pentru anii urmatori. Obiectivul inchiderii centrelor de plasament este imbunatatirea situatiei copiilor si tinerilor care locuiesc acolo. Copiii vor fi principalii beneficiari ai procesului de dezinstitutionalizare, iar ei trebuie sa participe si sa fie consultati in acest proces si parerile lor sa fie ascultate. ONG-urile sunt parteneri valorosi pentru procesul de dezinstitutionalizare, putand aduce flexibilitate si calitate in acest proces. Parteneriatul dintre DGASPC Sector 4 si Hope and Homes for Children pentru inchiderea Centrului de plasament «Robin Hood» si construirea unei case de tip familial reprezinta un raspuns la nevoile copiilor din centru si cea mai potrivita alternativa pentru cei care se vor muta curand aici.”
Mihaela Ungureanu, Director general, DGASPC Sector 4 - „In cadrul parteneriatului cu Hope and Homes for Children, prin construirea acestor casute, vom reusi sa inchidem ultimul Centru de plasament din Sectorul 4, dintre cele 5 care au existat de-a lungul timpului. Astfel, vom putea oferi copiilor nostri servicii sociale de calitate intr-un mediu nou creat, ce ne va permite asigurarea unei abordari individualizate mult mai centrata pe nevoi. Ceea ce astazi, impreuna cu partenerii nostri, reusim sa le oferim acestor copii, este cea mai apropiata varianta de cea a unei familii, pana la momentul la care va fi posibila integrarea lor intr-o familie. Spun asta pentru ca, de la acest gest prin care marcheaza primele caramizi cu numele lor si pana la faptul ca ei vor fi cei care isi vor decora interiorul casutei dupa gusturile fiecaruia, vor simti ca aceasta este casa lor. Multumim echipei Hope and Homes for Children pentru faptul ca au ales sa fie alaturi de noi in acest demers privind inchiderea ultimului centru de plasament, oferind copiilor bucuria de a avea casa pe care si-o doresc.”
Bianca Stegeran, Director national adjunct, Hope and Homes for Children - „Le multumim partenerilor nostri de la DGASPC Sector 4 pentru parteneriat si pentru modul in care colaboram in procesul de inchidere a Centrului de Plasament „Robin Hood”. Le multumim celor de la Holcim Romania pentru generozitate si iata ca astazi reusim, cu ajutorul lor, sa incepem lucrarile la constructia unei noi case de tip familial. Aici vor locui 12 copii in conditii optime, vor putea invata si vor putea creste intr-un mediu foarte asemanator celui dintr-o familie obisnuita, ocrotiti si ingrijiti, asa cum orice copil are dreptul sa creasca. Odata cu ridicarea acestei case de tip familial suntem cu un pas mai aproape de indeplinirea visului nostru, acela de a inchide toate orfelinatele din Romania pana in 2026.”
Horia Adrian, CEO Holcim Romania - „Suntem mandri ca am putut contribui alaturi de partenerii nostri la implementarea acestui proiect frumos prin care, pana la sfarsitul anului, 24 de copii isi vor vedea visul de a avea un loc pe care sa il numeasca <<acasa>> implinit. Felicitam misiunea Fundatiei Hope and Homes for Children si ii vom sustine in continuare in demersurile lor, pentru ca si mai multi tineri sa aiba parte de mediul propice in care sa invete, sa se dezvolte si sa devina adultii increzatori si independenti de maine.”
Amalia Enache, Ambasador Hope and Homes for Children - „Una dintre marile framantari ale parintilor este sa le ofere un camin copiilor lor. Cu tot ce inseamna acest lucru, dragoste, protectie, atentie, dar si o foarte concreta casa. Exista atat de multi care amana momentul sa devina parinti tocmai pentru ca au frustrarea de nu avea o casa! Exista atat de multi care se sperie ca nu au lucrurile materiale de oferit copiilor si nici nu se mai gandesc ca le-ar mai ramane de dat totusi dragostea! Si ii abandoneaza. In simulacre de camine. Daca Hope and Homes for Children si-a asumat rolul de ocrotitor al copiilor vulnerabili, sigur ca una dintre marile preocupari este sa le ofere camine adevarate acestor copii, iar in mine creste inima sa vad cum se ridica o casa adevarata construita special pentru acesti copii.”
Despre Hope and Homes for Children Romania
Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 56 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, 5.185 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 455 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 28.436 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 1.015 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.922 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 879 in regim de urgenta si 8.546 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children. Pana in acest moment, 49.255 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2026 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra.
Despre Holcim Romania
Holcim (Romania) S.A., care activeaza de peste 20 de ani in sectorul materialelor de constructii din Romania, detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare, 13 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si 3 terminale de ciment in Bucuresti, Turda si Roman. Holcim are aproximativ 800 angajati in Romania.
Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim, care s-a nascut in urma fuziunii intre egali dintre Lafarge si Holcim in 2015. Avand peste 180 de ani de experienta combinata, Grupul rezultat in urma fuziunii isi propune sa intre intr-o noua era de tehnologii si inovatii de varf in industria materialelor de constructii, pentru a face fata provocarilor secolului 21.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter