RO EN
The cart is empty

CONSTRUCTIA Spitalului Regional de Urgenta Iasi costa 361 milioane euro

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au informat conducerea Primariei Municipiului Iasi ca proiectul Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi a fost votat favorabil de toti membrii Consiliului interministerial pentru cele trei spitale de urgenta (Iasi, Cluj si Craiova). Dupa redactarea avizului, Ministerul Sanatatii va demara procedura de aprobare a indicatorilor tehnico - economici prin Hotarare de Guvern.
Valoarea proiectului este estimata la 460 de milioane de euro, din care 361 milioane constructia, iar 99 milioane dotarile medicale. Municipalitatea ieseana ar putea investi circa 34 de milioane de euro in asigurarea infrastructurii de circulatie catre Spitalul Regional de Urgenta, existand posibilitatea ca finantarea sa fie facuta si cu fonduri nerambursabile.
Conform studiului de fezabilitate, Spitalul Regional de Urgenta de la Iasi va avea 850 de paturi, dintre care 776 pentru ingrijire medicala acuta si 74 pentru ingrijirea critica. De asemenea, unitatea medicala va detine toate specialitatile unui spital de urgenta, urmand a fi dotata cu tehnologie de ultima generatie.
Studiul de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi a fost finalizat si prezentat pe 26 februarie, la sediul Bancii Europene de Investitii (BEI) din Bucuresti, intr-o sedinta la care a participat si primarul Mihai Chirica, in prezenta reprezentantilor Ministerului Sanatatii, BEI, JASPERS si consultantilor contractati. In cadrul intalnirii de la Bucuresti, principalele probleme dezbatute au facut referire la stadiul studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale, cel al Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi fiind cel mai avansat. Totodata, s-a analizat modalitatea de finantare a constructiei acestora, respectiv prin intermediul Programului Operational Regional - Axa Prioritara 14 - „Crearea infrastructurii spitalelor regionale de urgenta”. Etapizarea finantarii prevede ca proiectele tehnice si studiile de fezabilitate sa fie finantate in actualul exercitiu financiar al Uniunii Europene, iar in urmatorul, 2021 - 2027, sa fie alocate fonduri pentru constructie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter