RO EN
The cart is empty

BASF a devenit membru fondator al Aliantei pentru eliminarea deseurilor din plastic

BASF a devenit membru fondator al unei aliante globale de aproape 30 de companii, care are drept obiectiv promovarea de solutii care sa reduca si sa elimine deseurile de plastic din mediul inconjurator, in special din ocean. Alianta pentru eliminarea deseurilor din plastic (AEPW) a angajat peste 1 miliard de dolari, cu scopul de a investi 1,5 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani, pentru a contribui la eliminarea deseurilor din plastic din mediul inconjurator. Se vor dezvolta solutii noi, care vor fi aplicate la scara larga si vor contribui la minimizarea si la gestionarea deseurilor din plastic. Printre acestea se numara si solutiile privind reutilizarea materialelor plastice, pentru a ajuta la crearea unei economii circulare.
"Sustinem cu tarie obiectivul de a reduce deseurile din plastic din mediul inconjurator", a spus dr. Martin Brudermüller, presedinte al Consiliului de administratie si Chief Technology Officer al BASF SE, care a sprijinit infiintarea Aliantei inca de la inceput. "Sustinem fondarea Aliantei pentru eliminarea deseurilor din plastic deoarece ne dorim sa identificam si sa promovam solutii care vor contribui in mod eficient la rezolvarea problemei globale a deseurilor din plastic", a explicat Brudermüller. "Plasticul este un material eficient, care poate economisi resurse si sa contribuie in domeniile sanatatii, sigurantei si aduce beneficii societatii. Toate aceste avantaje pot sa se transforme, insa, in dezavantaje, daca materialele plastice si deseurile acestora nu sunt utilizate, eliminate si reciclate in mod responsabil."
Cheia consta in a intelege de unde provin deseurile din plastic. Cercetarile efectuate de Conservarea Oceanelor (Ocean Conservancy) arata ca materialele plastice din ocean provin, in mod predominant, din deseurile neadministrate corespunzator de pe uscat. Cele mai multe deseuri din plastic sunt raspandite prin rauri - care in final pot fi restranse la 10 cursuri de apa importante din intreaga lume, in principal din Asia si Africa. Multe dintre acestea strabat zone dens populate, care nu dispun de o infrastructura adecvata de colectare si de reciclare a deseurilor, ceea ce conduce la o raspandire semnificativa a deseurilor. AEPW va initia actiuni in zonele in care acestea sunt cel mai necesare. Acestea vor include proiecte care sa contribuie cu solutii in patru domenii cheie:
- Dezvoltarea infrastructurii pentru colectarea si gestionarea deseurilor si pentru intensificarea reciclarii;
- Inovatie pentru promovarea si extinderea noilor tehnologii, care fac reciclarea si recuperarea materialelor plastice mai usoare si care creeaza valoare prin reutilizarea materialelor plastice;
- Educarea si implicarea guvernelor, a companiilor si a comunitatilor pentru mobilizarea actiunilor;
- Curatarea zonelor cu concentratii mari de deseuri de plastic din mediul inconjurator, in special a traiectelor principale, cum ar fi raurile, care transporta deseuri terestre spre ocean
"Toata lumea este de acord ca locul deseurilor de plastic nu este in oceanele noastre sau oriunde in mediul inconjurator. Aceasta este o provocare globala complexa si serioasa, care necesita actiuni rapide si un leadership puternic. Aceasta noua alianta este cel mai de anvergura efort de pana acum, care isi propune sa puna capat deseurilor din plastic din mediu", a declarat David Taylor, CEO al Procter & Gamble si presedinte al AEPW.
Alianta este o organizatie non-profit care include companii din intregul lant valoric global de produse plastice si de bunuri de larg consum: producatori de produse chimice si de plastic, companii producatoare de bunuri de larg consum, retaileri, companii de transformare si de gestionare a deseurilor. Alianta va colabora cu guverne, organizatii inter-guvernamentale, mediul academic, organizatii non-guvernamentale si societatea civila, pentru a investi in proiecte comune pentru eliminarea deseurilor din plastic din mediul inconjurator.
Angajamentul BASF in cadrul aliantei consolideaza promisiunea companiei in ceea ce priveste gestionarea responsabila a materialelor plastice. "O masura importanta de a pune capat eliberarii necontrolate a materialelor plastice in mediul inconjurator este de a crea cercuri concentrice, in care plasticul poate fi refolosit ca materie prima. Industria chimica joaca un rol important in inovarea si implementarea proceselor la scara larga pentru a transforma deseurile din plastic in produse noi", a spus Brudermüller. Un exemplu al modului in care BASF lucreaza la tehnologii ingenioase care promoveaza recuperarea si reciclarea materialelor plastice este proiectul ChemCycling, recent lansat. Impreuna cu clientii si partenerii sai, BASF a dezvoltat si a fabricat primele produse pilot bazate pe deseuri din plastic, reciclate chimic.
BASF implementeaza, de asemenea, in mod activ programul international Operation Clean Sweep®, in toate locatiile sale globale de productie a peletelor din plastic, care urmareste prevenirea pierderilor de pelete din plastic de-a lungul lantului valoric, prin masuri comportamentale, organizationale si tehnice. In plus, BASF se implica in diverse proiecte de colaborare si asociere privind gestionarea deseurilor si educatia (spre exemplu, Consiliul Mondial al Plasticelor, Fundatia Ellen MacArthur, CEFLEX).
Urmatoarele companii sunt membrii fondatori ai Aliantei pentru eliminarea deseurilor de plastic: BASF, Berry Global, Braskem, Chevron Phillips Chemical Company LLC, Clariant, Covestro, CP Group, Dow, DSM, ExxonMobil, Formosa Plastics Corporation SUA, Henkel, LyondellBasell, Mitsubishi Chemical Holdings, Mitsui Chemicals, NOVA Chemicals, OxyChem, PolyOne, Procter & Gamble, Reliance Industries, SABIC, Sasol, Shell, Suez, SCG Chemicals, Sumitomo Chemical, Total, Veolia si Versalis (Eni).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter