RO EN
The cart is empty

ORADEA: Proiect pentru ambulatoriu nou de 14 milioane euro la Spitalul de Urgenta

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea va avea un ambulatoriu nou, situat pe str. Gheorghe Doja nr. 65, construit din fonduri europene si din bugetul propriu al municipalitatii. Actuala cladire a unitatii spitalicesti va fi extinsa pe laturile vestica si nordica, ocupand o parte din platforma existenta destinata accesului auto si parcarii, o portiune din spatiul verde existent si drumul de acces in spatele terenului aferent imobilului.
„Este nevoie de acest nou ambulatoriu pentru ca cel actual nu ofera conditii optime pentru cei care ii trec pragul si, totodata, este necesar ca sediul administrativ sa functioneze intr-un spatiu corespunzator. Dincolo de acest ambulatoriu va fi construita parcarea supraterana a spitalului, care va fi legata printr-un tunel de noua cladire. Cand vor fi finalizate atat parcarea, cat si ambulatoriul si va fi executata integral reabilitarea termica, putem spune ca spitalul va oferi conditii la standarde europene”, a precizat primarul Oradiei, Florin Birta.
Proiectul „Extindere ambulator Corp B Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea” cu cod SMIS 123666 este finantat in cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritara 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investitii 8.1 - Investiţii in infrastructurile sanitare şi sociale, Operatiunea A - Ambulatorii si din surse proprii bugetare.
Investitie de peste 57 milioane de lei
Astfel, se va construi un corp de cladire cu regim de inaltime D+P+3E in vederea relocarii Ambulatoriului integrat al Spitalului, in care functioneaza si Serviciul Administrativ, situat in prezent pe str. Republicii nr. 37 din Oradea.
Suprafata construita a cladirii propuse este de 5.491,22 mp, iar suprafata desfasurata este de 30.290,10 mp. Durata de executie este de 18 luni.
La nivelul demisolului se propune extinderea zonei de acces principal in spital care sa deserveasca zona de ambulatoriu cu o zona de foaier, cu birouri internari/externari.
De asemenea, se va amenaja o zona vestiare pentru pacienti si cadre medicale, cabinete de consultatii si o zona de acces separat, direct din exterior, pe latura vestica, pentru cabinetele de boli infectioase si pneumologie. La nivelul parterului se propune amenajarea unei zone de policlinica- ambulatoriu, cu o legatura cu corpul B existent.
La acest nivel se vor amenaja in zona centrala circulatiile pe verticala, grupurile sanitare pentru pacienti si cadre medicale s.a. Perimetral vor exista diverse spatii destinate unor specializari precum: ortopedie, chirurgie, toracica/vasculara/cardiovasculara, medicina interna, endocrinologie, neurologie, cardiologie, neurochirurgie, chirurgie plastica, chirurgie si urologie.
La nivelul etajului 1 se propune amenajarea unei zone de policlinica-ambulatoriu, organizata similar cu nivelul parterului, cu circulatiile pe verticala, grupurile sanitare pentru pacienti si cadre medicale, camere curatenie, oficiu de calcul- depanare si statistica, organizate central, restul incaperilor fiind dispuse perimetral, legate printr-un coridor comun. Totodata, se vor amenaja diferite spatii precum: gastroenterologie, oftalmologie, psihologie, oncologie, ORL, diabetologie si alergologie.
Legatura cu restul spitalului se va realiza prin intermediul a trei lifturi si o casa a scarii. La nivelul etajului 2 va functiona zona administrativa.
Proiectul prevede o sectie noua ATI la etajul 3, organizata astfel: in zona centrala vor exista grupurile sanitare pentru pacienti, aparţinatori si personal, depozite curatenie, depozite echipamente si doua zone de supraveghere, dispuse la capete opuse, astfel orientate incat sa permita vizibilitate catre toate paturile.
Perimetral vor fi dispuse 22 de boxe cu cate un pat, realizate prin pereti din sticla pe structura metalica. Legatura cu restul spitalului se va realiza exclusiv prin pasarela propusa, care face legatura atat cu corpul B, cat si cu corpul A existent.
Proiectul presupune si dotarea cu aparatura si mobilier medical, precum si cu mobilier non-medical necesar desfasurarii activitatii ambulatoriului.
Valoarea totala a investitiei este de 57,023,453.17 lei, TVA inclus.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter