RO EN
The cart is empty

STRABAG este noul lider al pietei locale de constructii

Compania de constructii Strabag Romania, subsidiara locala a grupului austriac omonim, a realizat, in 2012, o cifra de afaceri de 372 milioane de euro (+81% fata de nivelul din 2011), devenind noul lider al pietei locale de constructii. Rezultatele optime se datoreaza, preponderent, noilor lucrari de infrastructura contractate in anii anteriori si finalizate in 2012, precum si noilor proiecte incluse in portofoliul firmei. Totusi, valoarea totala a portofoliului de contracte detinut de Strabag Romania la finele anului trecut insuma 326,2 milioane de euro, fiind cu 43% inferioara nivelului consemnat la sfarsitul lui 2011, ceea ce creaza premise mai putin pozitive in ceea ce priveste veniturile din acest an ale companiei. Datorita numarului mare de proiecte implementate in 2012, oficialii societatii au optat pentru cresterea cu 21% a fortei de munca dispuse pe santiere, la finele anului trecut Strabag Romania coordonand activitatea a 1.570 de persoane.
In luna aprilie 2013 compania a castigat contractul pentru executia centrului de cercetare stiintifica Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP), ce va fi amplasat in localitatea Magurele, judetul Ilfov. Strabag va realiza proiectul in asociere cu firma germana Züblin AG, valoarea contractului de executie fiind de 286,3 milioane de lei.
Totodata, la nivel national Strabag este implicata in executia tronsoanelor de autostrada Deva-Orastie si Sibiu-Orastie, precum si a sectorului de cale ferata Vintu de Jos-Simeria si in reabilitarea statiei de epurare din municipiul Sighetu Marmatiei. De asemenea, Strabag asteapta rezultatele la alte licitatii pentru atribuirea unor noi tronsoane de autostrada. Informatii suplimentare, la www.strabag.com
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter