RO EN
The cart is empty

INVESTITIII: Strategia autoritatilor de resort pentru sprijinirea bransei

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a anuntat, recent, ca in intervalul urmator va lansa licitatia pentru executia pasajului rutier din zona Pietei Sudului, astfel incat, in primavara lui 2013 sa fie demarate lucrarile propriu-zise. Contractul de finantare pentru obiectivul de investitii in valoare de peste 127 milioane de lei a fost semnat la finele lunii octombrie a.c., fondurile fiind asigurate din surse nerambursabile si de la bugetul central, iar caietul de sarcini al proiectului a fost definitivat. Implementarea acestuia va avea o durata de 26 de luni, din care opt luni au fost prevazute pentru activitatile de management. Pasajul, cu o lungime de 356 metri la suprafata si o distanta de 85 metri in subteran, se va realiza pe ruta Calea Vacaresti - strada Vasile Nitu. „In acest interval, incercam sa definitivam un program de dezvoltare a Capitalei, ce vizeaza trei directii principale, respectiv incurajarea transportului public in detrimentul celui privat, crearea unei infrastructuri optime pentru descongestionarea traficului, concomitent cu o eventuala taxare a anumitor zone. De asemenea, se urmareste realizarea unor artere pietonale si a unor benzi suplimentare pentru transportul public. In cateva luni, speram sa procedam la receptia finala a pasajului Doamna Ghica - Bulevardul Chisinau (deschis circulatiei pe 3 decembrie 2012), precum si lucrarile la liniile de tramvai din zonele Aerogarii si Liviu Rebreanu. Totodata, vor fi initiate lucrarile la parcarile subterane de pe soselele Iancului si Pantelimon, contractele de executie fiind atribuite deja unor societati de constructii. In ceea ce priveste autostrada suspendata (Inelul Median din zona de nord), acest proiect se afla, in prezent, in perioada de pregatire a studiului de fezabilitate, insa nu avem asigurata inca finantarea, care a fost estimata la 1,5 miliarde lei. Acest obiectiv de investitii, ce va face legatura intre cele trei autostrazi ce pleaca din Bucuresti - spre Pitesti, Ploiesti si Constanta -, va fi implementat in patru ani din momentul identificarii surselor de finantare”, a declarat Ion Dedu, director executiv in cadrul Directiei de Transporturi a PMB.
MDRT sustine sectorul de constructii prin reabilitarea termica
In ceea ce priveste strategia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), alocarea financiara (asigurata din Fondul European de Dezvoltare Regionala si din surse de la bugetul de stat) pentru domeniul major de interventie 1.2 - „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte” - in perioada 2007-2013 este de 182,4 milioane de euro, fiind repartizata tuturor celor opt regiuni de dezvoltare, in mod egal. ”La nivelul ministerului, acest program-pilot a fost demarat deja, alocarea financiara ce revine fiecarei regiuni fiind de 22,8 milioane euro. Fondurile respective vor fi disponibile din luna decembrie a.c. In ceea ce priveste categoria rezidentiala, sunt prioritare imobilele de locuinte din municipiile resedinta de judet, in timp ce, in cadrul cladirilor publice, vom aborda - pe rand - spitalele, unitatile de invatamant si sediile administrative ale institutiilor”, a declarat Iulian Matache, secretar de stat in cadrul MDRT. Cu privire la planul initiat de MDRT si-au exprimat opinia numerosi reprezentanti din domeniul constructiilor, printre care si presedintele PSC, Cristian Erbasu, care a declarat ca „programul de reabilitare termica are nevoie de o mediatizare puternica pentru a determina beneficiarii sa constientizeze importanta si beneficiile initierii acestei actiuni. Totodata, este necesara convingerea Comisiei Europene cu privire la faptul ca Romania se afla intr-o situatie dificila, iar veniturile fiecarui locuitor si nivelul de trai se afla la un nivel scazut”. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter