Dezvoltatorul de proprietati logistice CTP a obtinut o finantare bancara in valoare de 75,8 milioane de euro, fondurile urmand a sustine constructia a doua hale noi, cu o suprafata totala de 70.000 mp, in cadrul parcului logistic CTPark Bucharest West. Astfel, compania a contractat un credit de 36,7 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si unul de 39,1 milioane de euro de la BCR.
Pentru constructia celor doua obiective, CTP va investi, in total 108,9 milioane de euro.
"Acest acord ne va ajuta sa facem inca un pas important in a transforma CTPark Bucharest West in cel mai important parc logistic din Romania, atat in termeni de suprafata totala, cat si in ceea ce priveste ritmul dezvoltarii si standardele de calitate. Ne propunem sa fim un parc strategic pentru economia Romaniei, prin sprijinul pe care il oferim pentru investitii logistice si industriale semnificative, atat straine, cat si romanesti", a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.
Parcul industrial CTPark Bucharest West este amplasat la 23 de kilometri vest de centrul Capitalei si are acces direct la autostrada A1. Suprafata totala a parcului logistic este de 100 de hectare, iar la finalizarea constructiei celor doua noi depozite, programata pentru finele acestui an, aria totala inchiriabila va fi de 244.000 mp, dispusa in opt depozite asezate pe ambele parti ale autostrazii.
Cladirile ce vor fi construite vor fi certificate LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sau BREEAM (BRE Environmental Assessment Method).
CTP detine cea mai extinsa retea de parcuri logistice si industriale de clasa premium din Europa Centrala. Planurile grupului in Romania includ dezvoltarea 700.000 mp de proprietati industriale in toata tara. Compania are deja in constructie cladiri logistice cu o suprafata totala de 400.000 mp, care se vor adauga portofoliului existent de proprietati ale companiei, cu o suprafata totala de 615.000 mp. CTP va ajunge, astfel, la peste un milion de metri patrati de spatii logistice in Romania pana la finele primului trimestru din 2018, urmand ca portofoliul local sa cumuleze 1,25 milioane mp de spatii logistice pana la sfarsitul anului viitor.
In Romania, dezvoltatorul detine proprietati in Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Pitesti, Sibiu, Timisoara si Turda.