RO EN
The cart is empty

CONCIFOR: Se impune aplicarea unui program pentru retehnologizare

In primele luni ale anului in curs, conducerea societatii Concifor - Buzau a fost preocupata de mentinerea echilibrului financiar, precum si de pregatirea productiei pentru perioada urmatoare, in conformitate cu contractele/comenzile existente, a caror finantare este asigurata. De asemenea, in intervalul ianuarie-martie a.c., compania si-a inchis o parte din punctele de lucru, din cauza reducerii accentuate a activitatii in majoritatea unitatilor proprii, ceea ce a dus la o diminuare accentuata a volumului productiei. In ceea ce priveste veniturile aferente intervalului analizat, acestea au inregistrat o crestere  comparativ cu aceeasi perioada din anul fiscal precedent, chiar daca s-au raportat la un nivel initial relativ redus. Astfel, s-au consemnat rezultate financiare in valoare de 0,77 milioane de lei, majorarea fata de primul trimestru din 2010 fiind de 110,9%. Cauzele ce au determinat inregistrarea acestor rezultate au fost multiple, cea mai mare influenta avand-o: incasarea cu intarziere a productiei executate (in special din partea investitiilor publice, in calitate de autoritati contractante), lipsa de finantare a unor obiective sau stabilirea unor plafoane de fonduri insuficiente (generandu-se o crestere a costurilor pentru proiectele respective), valoarea crescuta a inflatiei, diminuarea cererii pe plan intern si reglementarile privind modul de desfasurare a licitatiilor (referitoare la decontarea productiei si la practicile discriminatorii in ceea ce priveste aplicarea normelor legislative pentru ajustarea preturilor in domeniu).
In 2010, compania a inchis doua puncte de lucru
Din cauza gradului mare de uzura a utilajelor (in cazul a peste 75% din echipamente), firma si-a propus intocmirea unui program pentru innoirea dotarilor tehnice, in vederea ajustarii costurilor de productie. Avand in vedere faptul ca peste 50% din lucrarile contractate sunt investitii publice, managerii societatii si-au propus sa-si diversifice portofoliul de comenzi, astfel incat sa fie evitate efectele negative ale neincasarii - in termenul stabilit - a creantelor si facturarea intarziata. Pe parcursul lui 2010, Concifor a instrainat doua dintre punctele de lucru aflate in administrare, respectiv baza de productie din localitatea Leresti (judetul Arges) si sucursala din Campulung Muscel. Totodata, cele mai multe lucrari/comenzi ale companiei s-au desfasurat pe raza judetelor Arges, Buzau, Vrancea si Prahova, constand in realizarea infrastructurii forestiere si corectia de torenti, alimentari cu apa, constructia de unitati locative realizate prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), imobile edilitare sau de invatamant. Rezultatele financiare din 2010, care se situeaza la 7,9 milioane de lei (-61,5% fata de 2009), curpind si valoarea unor lucrari de amenajare a imobilelor, constructii ingineresti si prestari de servicii cu mijloacele de transport sau cu utilaje din dotare. Conform opiniei reprezentantilor societatii, rezultatele obtinute in 2010, in coroborare cu volumul insemnat de lucrari - doar daca acestea vor dispune de finantare -  permit desfasurarea activitatii, in continuare, in conditii optime. Pe plan local, Concifor detine o cota de piata de 3%.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter