RO EN
The cart is empty

CONCELEX are un portofoliu diversificat de lucrari si noi tinte pentru dezvoltare

Compania de constructii Concelex, activa de 27 de ani pe piata locala de profil, si-a stabilizat business-ul la circa 400 de milioane de lei in 2019 si 2020. Pentru anul in curs si pentru 2022, conducerea societatii estimeaza o majorare a afacerilor, evolutie ce se va datora, pe de o parte, proiectelor in licitatie si diversificarii portofoliului de lucrari si, pe de alta parte, cresterii investitiilor publice, in contextul demararii PNRR. Fondat in anul 1994, Concelex este un business privat de familie, ce ofera servicii de antrepriza generala. Cu sediul in Bucuresti, compania asigura servicii integrate in domeniul constructiilor - cladiri, inginerie civila, infrastructura si energie - pentru clienti din sfera publica si privata. Concelex este prezenta la nivel national, dar desfasoara operatiuni si in alte state din UE, precum Germania si Austria. In cele aproape trei decenii de activitate, compania a construit 32 din cele 84 de magazine Billa, dar si cea mai mare hala frigorifica din Romania si statiile de epurare a apelor uzate din Sfantu Gheorghe si Slatina. In 2012 a obtinut sistemul de codificare NATO pentru executia de lucrari de constructii in domeniul militar, in 2015 a finalizat lucrarile la Institutul National de Fizica a Materialelor din Magurele, iar in 2016 a devenit primul si singurul antreprenor general "carbon-neutral" din Romania, certificat de Allcot Group.
Sustinuta de o echipa de peste 700 de profesionisti si un portofoliu variat de clienti, compania a executat, in ultima perioada, lucrari de amploare, precum ansamblurile rezidentiale Parcului20 si Arbo Residence, stadioanele Steaua si Rapid, lucrari de reabilitare termica a blocurilor in mai multe sectoare ale Bucurestiului, proiecte dedicate sectorului educational, energetic (Nuclearelectrica Cernavoda) sau cultural (Catedrala Ortodoxa din Munchen, Germania etc.). Cateva dintre proiectele de referinta derulate de Concelex in ultii ani sunt prezentate, in continuare.
 
 
Ansamblul rezidential Colina Lac
Complexul rezidential de case premium Colina Lac se afla in constructie in zona Saftica - Balotesti, pe malul lacului. La finalul lucrarilor, ansamblul va cuprinde aproximativ 500 de locuinte, scoala, gradinita, spatii cu destinatie comerciala, hotel, club-spa si alte facilitati. Proiectul va fi dezvoltat intr-o perioada de 4-5 ani, pe o suprafata totala de teren de circa 25 de hectare. Prima etapa a proiectului, aflata in executie, vizeaza dezvoltari imobiliare pe un teren de aproape 3 ha, localizat la aproximativ 250 de metri distanta de lac. In aceasta faza, vor fi ridicate 112 locuinte si va fi asfaltat si iluminat drumul interior, care va avea o latime de 7 m la intrare si 6 m in interior si trotuare de 1,5 m pe fiecare sens. Suprafata construita va ajunge, in aceasta etapa de dezvoltare, la 6.538 mp, iar cea desfasurata, la 14.581 mp. In incinta va fi amenajat si un parc de 720 mp, cu loc de joaca pentru copii, 33 de locuri de parcare pentru vizitatori, inclusiv cu incarcare pentru masinile electrice, precum si un loc de promenada proiectat pe malul lacului. Fiecare locuinta va beneficia de cate o curte privata.
 
 
Colegiul Tehnic "Miron Nicolescu", Bucuresti
Lucrarile de modernizare si reconfigurare a cladirii Colegiul Tehnic "Miron Nicolescu", din Bucuresti, au dat nastere unui intreg complex educational S+P+3E, cu o suprafata de 1.245 mp. Ansamblul include o gradinita cu o capacitate de 100 de copii, scoala gimnaziala, liceu si scoala de meserii, cu o capacitate de 750 de elevi, respectiv 22 de sali de clasa, 5 ateliere, 4 laboratoare, 3 cabinete de curs, o sala de sport cu suprafata de 570 mp, doua terenuri de sport cu arii de 1.590 mp, respectiv 521 mp, o sala multifunctionala de festivitati cu o capacitate de peste 400 de locuri, doua camine cu o capacitate de 75 de camere si o cantina. Proiectul a fost finalizat in 2021.
 
 
Stadionul Steaua
Cu o suprafata construita desfasurata de peste 82.000 mp, stadionul Steaua, finalizat in 2020 de Concelex ca parte dintr-un consortiu format din trei companii de constructii, gazduieste nu doar un teren de fotbal, ci un adevarat complex sportiv cu 825 de incaperi, restaurant, Muzeul Clubului Sportiv al Armatei, un hotel cu 24 de camere, magazine, sala de forta, zona pentru presa si sala de conferinte, 9 sali de antrenament dedicate altor sporturi in afara de fotbal. Arena are o capacitate de 31.254 de locuri pentru spectatori si 574 de locuri de parcare. Stadionul Steaua beneficiaza de un sistem de iluminat arhitectural dinamic, cu o suprafata totala de 502 mp si o fatada media.
 
 
Maritimo Shopping Center
Situat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, Maritimo Shopping Center, actualul VIVO! Constanta, este cel mai mare centru comercial din Constanta. Complexul, construit de Concelex in 2011, are o suprafata totala de 112.000 mp (50.000 mp suprafata construita) si include peste 130 de magazine, 2.200 de locuri de parcare, zona de restaurante si cafenele, centru de fitness, squash si biliard, precum si un cinematograf multiplex cu opt sali.
 
 
Reteaua de magazine Billa si depozitul logistic Brazi
Concelex a construit, in perioada 2005-2009, in Bucuresti si in mai multe orase din tara, 32 din cele 84 magazine Billa din Romania. Compania a executat lucrarile la structurile metalice, izolatii termice, instalatii electrice/termice/sanitare/anti-incendiu, amenajarile interioare si parcarile exterioare. Centrele comerciale, ridicate pe structura metalica si cu regim de inaltime P+1E, au o suprafata construita de 1.600 mp/supermarket, amenajari exterioare complexe si circa 4.200 mp de parcari pentru fiecare magazin.
In cazul depozitului logistic Billa de la Brazi (judetul Prahova), Concelex a construit depozitul frigorific P+1E, cu o suprafata de 21.000 mp. La acest obiectiv, compania de constructii a realizat spatii pentru depozitarea marfurilor, birouri, vestiare, spatii administrative, zone de acces, amenajari exterioare pe o suprafata de 25.000 mp, dar si lucrari de imprejmuire, parcari, trotuare, spatii verzi si retele exterioare. Proiectul a fost finalizat in anul 2008.
 
 
Orhideea Residence & SPA
Proiectul este format din cladiri cu destinatie rezidentiala si un imobil cu functiuni in zona ospitalitatii, cu facilitati de agrement. Compania Concelex a realizat integral lucrarile de infrastructura, suprastructura, arhitectura, amenajarile interioare, instalatiile sanitare/de climatizare, canalizarile, drumurile, aleile, parcurile, zona de divertisment, terenurile de tenis, restaurantele si salile de fitness incluse in proiectul finalizat in 2008. Ansamblul rezidential are in componenta cinci blocuri (2S+P+11E), cu un numar total de 375 de apartamente si 408 locuri de parcare si o suprafata desfasurata de 60.200 mp. Cladirea dedicata sectorului ospitalier include camere de hotel si facilitati de agrement, precum: piscina acoperita cu o lungime de 20 m, 
latime de 7 m si adancime de 1,52 m, hamam, saune, zona Ice & Fire, salina, zone de relaxare si sala de fitness.
 
Turn de racire Rovinari, CE Oltenia
Concelex a finalizat, in anul 2018, lucrarile de reabilitare de nivel la turnul de racire nr. 3, de tip umed, cu tiraj natural, in curent transversal, din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Turnul are o suprafata irigata de 4.500 mp, un debit nominal de 42.000 mc/h si o inaltime totala de 110 m.
 
Turn hiperbolic Severin
Singurul turn hiperbolic de racire nou-construit in Romania in ultimii 30 de ani, turnul de racire hiperbolic de la Severin este de tip umed, cu tiraj natural in contracurent cu debitul 10.000 mc/h, are inaltimea 60 m si diametrul 45 m ÷ 27 m. Obiectivul a fost finalizat in anul 2004. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter