RO EN
The cart is empty

CNADNR: Inca 65 de km de autostrada se vor finaliza in 2013

Conform declaratiei oficialilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in prezent, pe plan autohton, se afla in executie - in diverse etape - 276 de kilometri de autostrada. Recent, s-a  anuntat adjudecarea a patru noi contracte ce vizeaza realizarea lucrarilor specifice din cadrul unor tronsoane importante ale Coridorului al IV-lea Paneuropean. Astfel, se au in vedere proiectarea/executia loturilor I si al II-lea din cadrul sectiunii Nadlac - Arad, a lotului I Timisoara-Lugoj si a lotului al IV-lea Orastie-Sibiu. In cadrul tronsonului dintre Nadlac si Arad, consortiul format din companiile Romstrade, Monteadriano Engenharia e Construcao si Donep Construct va realiza 22,18 km de drum cu profil de autostrada, 5 poduri, 6 pasaje, 16 podete si un nod rutier, pentru suma de 115,8 milioane de euro, in timp ce societatea Alpine GmbH va executa 16,98 km, 3 poduri, 7 pasaje si doua noduri rutiere (valoarea lucrarii fiind de 124,45 milioane de euro). In cazul sectiunii Timisoara-Lugoj, contractul - in valoare de 63,6 milioane de euro - ce prevede realizarea a 9,50 km de drum, 4 poduri, 6 pasaje si un nod rutier, a fost atribuit asocierii dintre Spedition UMB, Tehnostrade si Carena SpA Impresa di Costruzioni. Totodata, a patra lucrare, ce presupune realizarea a 16,10 km de drum cu profil de autostrada, 4 pasaje specifice si doua peste calea ferata, doua poduri, doua noduri rutiere, respectiv doua viaducte metalice a fost adjudecat de consortiul format din Astaldi SpA, Euroconstruct Trading 98 si Astalrom. Toate contractele atribuite au termen de finalizare de 18 luni, tronsoanele urmand a fi date in exploatare la inceputul anului 2013. Proiectele sunt finantate din fonduri nerambursabile, prin Fondul de Coeziune (85% din total) si din surse de la bugetul de stat (15%).
***
Pe teritoriul Romaniei, Coridorul al IV-lea Paneuropean va face legatura intre Constanta si vama Nadlac, avand mai multe sectiuni, respectiv Nadlac-Arad (38,88 km), Arad-Timisoara (32,20 km), Timisoara-Lugoj (35,62 km), Lugoj-Deva (99,50 km), Deva-Orastie (32,80 km), Orastie-Sibiu (82,07 km), Sibiu-Pitesti (116,64 km), continuand cu autostrada Pitesti-Bucuresti si Bucuresti-Constanta. Informatii suplimentare, la www.cnadnr.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter