RO EN
The cart is empty

BTDConstruct & Ambient: Portofoliu de proiecte contractate de peste 700 milioane lei

Anul 2022 a reprezentat o noua etapa solida de dezvoltare pentru compania de constructii BTDConstruct & Ambient, evolutia fiind confirmata de o crestere de peste 46% a cifrei de afaceri, de la 304,2 milioane de lei in 2021 la 444,3 milioane de lei anul trecut. 
"Am continuat sa ne intarim pozitia in industria constructiilor din tara noastra, intr-un an care a adus provocari multiple in sectorul constructiilor generale, iar pentru BTDConstruct & Ambient a reprezentat o perioada in care digitalul s-a mutat in avangarda strategiilor de business, determinand schimbari in peisajul competitiv din Romania. Planurile de dezvoltare pentru urmatorii cativa ani se bazeaza pe aceeasi orientare catre proiecte sustenabile si eficiente din punct de vedere energetic, intrucat obiectivul nostru este sa ne consolidam pozitia in industrie ca antreprenor si constructor general de calitate, orientat spre detalii. De asemenea, lucram pentru a deveni un furnizor de servicii complete prin integrarea de noi linii de afaceri", a declarat Razvan Parvulescu, Head of Business Development in cadrul companiei.
In prezent, BTDConstruct & Ambient lucreaza la unele din cele mai mari proiecte rezidentiale dezvoltate in Bucuresti, precum Liziera de Lac, The Ivy, Vulcan Residence, Stejarii II Clubul Rezidential, Danielopolu, 
Dimri Residence, Up-site by Atenor, dar si la extensia Promenada Mall, unde realizeaza structura subterana. 
La aceasta ora, compania are contracte in valoare totala de peste 700 milioane de lei. Majoritatea lucrarilor (sau a anumitor faze de dezvoltare aferente proiectelor) au termene de finalizare stabilite in 2023 si 2024.
"Efectele majorarilor de preturi din constructii si ale dificultatilor din lanturile de aprovizionare au avut un impact si in cazul proiectelor derulate de noi, insa am decis sa investim in dezvoltarea de noi directii complementare de business, precum si in implementarea mai multor componente din sistemul BIM in procesele interne. Datorita ingeniozitatii si capabilitatilor remarcabile ale echipei de project manageri, ingineri, arhitecti si proiectanti din cadrul companiei, am reusit sa castigam proiecte noi interesante in 2022, cum ar fi infrastructura pentru extensia Promenada Mall", a precizat Razvan Parvulescu.
BTDConstruct & Ambient are o echipa puternica de arhitecti, designeri, ingineri si constructori, care se bazeaza pe tehnologii noi in dezvoltarea de proiecte verzi, inteligente si sustenabile. Planurile de dezvoltare pe anii urmatori vizeaza, astfel, realizarea de proiecte sustenabile, eficiente energetic, generatoare de plusvaloare in fata competitorilor.
 
Piata rezidentiala isi mentine tendinta de crestere
Potrivit reprezentantului BTDConstruct & Ambient, piata rezidentiala si-a continuat tendinta de crestere si in 2022, chiar daca a fost un an imprevizibil, atipic si dominat de tensiuni macroeconomice. "Daca ne uitam la cifrele din industrie, anul 2022 a fost un an bun pentru majoritatea directiilor din zona de constructii, iar in 2023 perspectivele asupra sectorului raman pozitive. Real estate-ul din Romania este recunoscut pentru dinamismul sau constant si pentru puterea de recuperare pe care a avut-o dintotdeauna dupa momentele mai dificile. Conform analizelor realizate de dezvoltatori, volumul de vanzari de locuinte a crescut in medie cu 54% in ultimii trei ani, insa este preconizat ca acest ritm sa incetineasca pe fondul segmentarii pietei. In ceea ce priveste cresterea preturilor la locuinte, sunt cunoscuti factorii care au contribuit la acest aspect: lipsa fortei de munca calificata, criza materialelor de constructii, care s-a acutizat anul trecut, costurile mari cu energia, cresterea costurilor finantarilor, inflatia ridicata, productia interna scazuta de prefabricate dedicate, cheltuielile cu digitalizarea proceselor de lucru, atat de necesare in contextul dezvoltarii tehnologice generale etc. Daca ne raportam la Bucuresti, care este considerat ca fiind piata rezidentiala primara din tara noastra, acesta a inregistrat o scadere semnificativa a autorizatiilor de construire emise pentru noi dezvoltari de dimensiuni medii si mari. Deci este foarte probabil ca in urmatorii doi ani sa asistam la o crestere a preturilor mai accentuata in aceasta zona, din cauza scaderii ofertei de unitati noi", a explicat Razvan Parvulescu.
Managerul subliniaza, de asemenea, faptul ca, dintre capitalele din Europa Centrala si de Est, piata rezidentiala bucuresteana este cea mai accesibila din perspectiva pretului, in conditiile in care decalajele de venituri ale populatiei s-au diminuat in ultimii ani. De exemplu, pretul mediu al metrului patrat rezidential nou in Budapesta este de aproximativ 3.400 euro, fata de Bucuresti, unde avem o medie de 1.900 euro, iar venitul mediu anual din tara noastra este cu doar 15% mai mic decat in Ungaria, noteaza specialistul.
 
 
NZEB - etapa de tranzitie catre cladiri fara consum energetic
Dupa cum este bine-cunoscut, la nivelul Uniunii Europene a fost impus un plan de actiune menit sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera si sa eficientizeze consumul energetic. Este evident ca aceasta va fi directia de dezvoltare, iar autoritatile europene implementeaza seturi de cerinte din ce in ce mai ridicate. De asemenea, trebuie sa avem in vedere ca NZEB este un standard de tranzitie catre ZEB, care va avea exigente mult mai inalte, puncteaza Razvan Parvulescu.
In acest context, industria constructiilor, dar si cea imobiliara, trebuie sa se adapteze si sa puna pe piata imobile cu un impact cat mai mic asupra mediului inconjurator. Pe langa materiale si atentie mai mare in procesul de constructie, tehnologia joaca si ea un rol important in aceasta ecuatie.
"Daca ne referim la activitatea noastra, putem spune ca toti dezvoltatorii cu care BTDConstruct & Ambient se afla in relatie de colaborare au implementat standardele NZEB, iar compania noastra le-a integrat in toate fazele de constructie. Din punctul de vedere al preturilor, intr-adevar, sunt costuri suplimentare, pentru ca, in final, acest standard vine sa imbunatateasca simtitor mediul locuit pentru beneficiarul final. In plus, acest standard va genera economii pe termen lung pentru beneficiari, luand in considerare performantele energetice ale cladirii, care sunt mult mai ridicate si care vor genera reduceri la costurile de operare. 
Consideram ca in ultimii ani s-au inregistrat progrese in domeniul constructiilor pe aceasta linie, insa procesul de tranzitie este complex si de aceea apreciem ca adaptarea practicilor si a cerintelor beneficiarilor finali va mai dura o perioada", a adaugat Razvan Parvulescu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter