RO EN
The cart is empty

AEDIFICIA CARPATI a incheiat anul 2015 cu afaceri de 45 milioane de euro

Aedificia Carpati, companie specializata in executia de lucrari de consolidare, restaurare si punere in valoare a cladirilor din patrimoniul national, a inregistrat o crestere de 3,3% a cifrei de afaceri din 2015, pana la 203,5 milioane de lei (circa 45 milioane de euro). In 2014, veniturile totale raportate de societate s-au cifrat la 197 milioane de lei. Profitul net al societatii s-a redus, insa, cu 20,5%, pana la 8,26 milioane de lei anul trecut, potrivit datelor publicate pe portalul Ministerului Finantelor Publice. Aedificia Carpati este detinuta de omul de afaceri Petre Badea si lucreaza cu un numar mediu de 600 de angajati, anual.
Recent, Aedificia Carpati a primit prin licitatie un contract in valoare de 19 milioane de lei, pentru finalizarea lucrarilor de investitii la complexul multifunctional Tei Toboc, dezvoltat de Romsilva in Bucuresti. Conform contractului, compania va realiza finisajele si amenajarile interioare si, de asemenea, va utila si mobila trei cladiri situate in apropierea sediului central al Romsilva, respectiv un hotel cu 40 de camere, un centru de perfectionare si o sala de sport. Contractul initial de executie a complexului mixt Tei Toboc a fost scos la licitatie in anul 2004, fiind atribuit tot companiei Aedificia Carpati, compania demarand lucrarile in acelasi an. Lucrarile au fost blocate si deblocate in mai multe randuri. In 2012, din cele patru cladiri ale ansamblului, numai una era finalizata, respectiv cea in care functioneaza astazi sediul Romsilva. Pana in prezent, in complex s-au investit circa 16 milioane de euro, la care se adauga contractul de aproape 4 milioane de euro, atribuit pentru finalizarea lucrarilor.
 
Lucrari suplimentare la modernizarea Colegiului Iulia Hasdeu
La finele anului trecut, Aedificia Carpati a mai adjudecat, tot prin licitatie publica, contractul de executie a unor lucrari suplimentare modernizarea cladirii Colegiului National "Iulia Hasdeu", situat pe B-dul Ferdinand nr. 91, proiect la care lucra deja. "In timpul executiei celei de-a doua etape a modernizarii, a aparut necesitatea realizarii unor lucrari suplimentare legate, in special, de structura de rezistenta, motiv pentru care a fost intocmita o expertiza suplimentara, care sa rezolve toate problemele aparute. Pe baza expertizei tehnice revizuite, s-a elaborat proiectul tehnic revizuit, rezultand lucrarile suplimentare necesare pentru buna implementare a proiectului, cum sunt lucrarile aparute ca urmare a necesitatii alinierii la legislatia actualizata dupa data intocmirii proiectului tehnic (2010) sau alte interventii datorate unor lucrari ascunse, care nu au putut fi identificate in expertiza tehnica initiala si modificari ale traseelor instalatiilor termice pentru a afecta cat mai putin structura de rezistenta", se arata in anuntul de atribuire publicat in cadrul SEAP la finele anului trecut. Valoarea totala a lucrarilor suplimentare este de 2,1 milioane de lei (fara TVA).
Colegiul National "Iulia Hasdeu" a fost construit in anul 1926, in timpul domniei regelui Ferdinand I, lucrarile fiind executate in toate spatiile (interioare si exterioare) tinand cont de arhitectura interbelica deosebita, cu decoratii in stil romanesc. De la consolidarea fundatiilor existente si completarea de fundatii noi pentru extinderea corpului de cladire, pana la termoizolarea fatadelor si inlocuirea tuturor instalatiilor, s-au executat toate lucrarile de reabilitare si modernizare a spatiilor existente. Seful de proiect a fost Ovidiu Murarasu, iar arhitect de specialitate - Adina Szitar.
 
Alte lucrari in executie
Printre proiectele in care Aedificia Carpati este implicata in prezent se afla consolidarea Palatului Patriarhiei, lucrare in valoare de circa 12 milioane de euro, precum si constructia unei noi cladiri (D+P+7E) in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, valoarea contractului fiind de circa 32,2 milioane de lei (fara TVA). Imobilul va avea o suprafata desfasurata de 8.300 mp si va include 28 de laboratoare de cercetare avansata si sali de diseminare.
Tot Aedificia Carpati este compania desemnata sa consolideze si sa restaureze Muzeul National al Taranului Roman. Lucrarile au inceput in luna februarie 2016, urmand a fi derulate pe parcursul al 18 luni, desi Aedificia Carpati a castigat contractul de executie inca din decembrie 2013. Proiectul, in valoare de 23 milioane de lei (circa 5 milioane de euro), este dezvoltat de Ministerul Culturii si prevede executia lucrarilor de consolidare si restaurare a corpurilor C, C1 si C2 din incinta Muzeului Taranului Roman.
In perioada recesiunii, Aedificia Carpati a fost implicata in executia a doua proiecte emblematice pentru cultura Capitalei, cum ar fi construirea noului sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei, contract in valoare de 70 milioane de euro, finalizat in anul 2011 si reabilitarea Teatrului National Bucuresti, lucrare in valoare de 60 milioane de euro, definitivata in luna aprilie 2015. De asemenea, compania s-a mai implicat in constructia complexului turistic termal Therme Bucuresti (in Balotesti), obiectiv ce va fi extins in perioada urmatoare cu o investitie suplimentara de 6 milioane de euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter