RO EN
The cart is empty

Siceram SA are in vedere producerea a 1,2 milioane mp de tigla

Siceram SA, din Sighisoara (judetul Mures), a consemnat, in primele sase luni din 2008, o cifra de afaceri de aproximativ 8,6 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de perioada similara din 2007. Pentru anul curent, societatea estimeaza un nivel al veniturilor de 20 milioane de euro – 21 milioane de euro. "Pe fondul lipsei competitivitatii celorlalte tipuri de invelitori, in ultimii ani piata a fost dominata de produsele metalice, trend care se va mai mentine o perioada datorita costurilor reduse ale acestor tehnologii. Cu toate acestea, in 2008 ritmurile de majorare inregistrate pentru invelitorile metalice si ceramice au fost apropiate. Se remarca, insa, o scadere a numarului de producatori de tigle din beton", a declarat Nicolae Neag, director comercial al firmei. Compania isi propune, anul acesta, comercializarea a circa 380.000 mp de invelitori. "In 2009 avem in vedere vanzarea a peste 800.000 mp de invelitori, urmand ca, incepand cu 2010, sa atingem tinta pe care ne-am propus-o, si anume 1,2 milioane mp de tigla si 2 milioane de bucati de accesorii", a afirmat reprezentantul firmei. Pe acest segment, societatea detine o cota de circa 1,7%. In luna mai a.c., compania a finalizat lucrarile de constructie ale unitatii de tigle ceramice din Sighisoara, investitie ce a necesitat fonduri de peste 16 milioane de euro si care permite fabricarea tiglelor ceramice mari de 10 bucati/mp. Strategia pentru dezvoltarea firmei prevede sporirea numarului de modele noi. "In 2008 am introdus pe piata doua modele de 10 bucati/mp (Baltica, respectiv Carpathia), iar in cursul lunii octombrie a.c. vom lansa un nou produs tot de aceeasi dimensiune, denumit Francia. Pentru intervalul urmator intentionam lansarea a cel putin unui produs nou pe an", a precizat Nicolae Neag.
***
Compania Siceram SA produce si distribuie sistemul de zidarii Termobloc. Din totalul vanzarilor, produsele pentru zidarii reprezinta aproximativ 70%. Oferta societatii include si sistemul de invelitori Terra Rosa. Informatii suplimentare, la www.siceram.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter