RO EN
The cart is empty

INS: Valoarea adaugata bruta din constructii s-a apropiat de 46 miliarde lei in 2022

In anul 2022 numarul mediu de salariati a crescut cu 1% fata de anul 2021. Intreprinderile din sectorul Servicii de piata au detinut cea mai mare pondere in ceea ce priveste numarul mediu de salariati (38%), urmate de cele din industrie (30%).
Marimea medie a unei intreprinderi din industrie a fost de circa 20 salariati, in timp ce in comert a fost de circa 5 salariati.
Comparativ cu anul 2021 numarul total de intreprinderi a crescut cu 2,9%.
La sfarsitul anului 2022, sectorul industrie insuma 60.689 intreprinderi, respectiv 9,4% din totalul intreprinderilor active din domeniul economic (industrie, constructii, comert si servicii de piata). Cea mai mare pondere a fost detinuta de intreprinderile active din cadrul sectorului Servicii de piata, respectiv 51,1%.
Structura investitiilor brute in cadrul sectoarelor de activitate economica se prezinta astfel: industrie 34%, servicii de piata 30%, constructii 20,8%, iar comert 15,2%. 
In ceea ce priveste cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost detinuta de intreprinderile cu activitate principala de comert (39,8%), intreprinderile din constructii detinand doar 7,2% din totalul cifrei de afaceri.
Rezultatul brut al exercitiului a inregistrat valori pozitive (profit) in toate cele patru sectoare de activitate economica, serviciile de piata si comertul inregistrand 57,8% din valoarea rezultatului brut.
Valoarea adaugata bruta la costul factorilor a fost obtinuta in 2022, in proportie de 34,9% in servicii de piata, 32,2% in industrie, 23,6% in comert si 9,3% in constructii.
Pentru informatii suplimentare, click aici.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter