RO EN
The cart is empty

ANALIZA: Moldova si Muntenia au cel mai important potential in constructii

Bucovina si Moldova reunesc actualmente cea mai buna piata pentru constructii, in zonele respective regasindu-se cel mai mare numar de proiecte si cele mai semnificative, ca valoare exprimata in euro, in timp ce, din punct de vedere al fondurilor europene atrase, situatia cea mai optima se intalneste la firmele din Moldova si Muntenia, sustin analistii economici ai unei agentii de cercetare a pietei. Conform unui studiu dat recent publicitatii, cele aproximativ 22% dintre firmele care deruleaza contracte in Moldova integreaza in portofoliu obiective finantate din fonduri structurale si de coeziune cu o valoare totala medie de 27 milioane de euro, iar aproximativ 16% din companiile ce implementeaza proiecte in Muntenia au si o componenta (sau mai multe) pentru care se asigura finantare din fonduri UE, cu o valoare totala medie ce se ridica la circa 41,6 milioane de euro. Cercetarea realizata de compania Trendelligent reflecta, totodata, alte aspecte relevante, cel mai mare numar de proiecte (in medie, aproximativ trei obiective) si cele mai semnificative, ca valoare exprimata in euro, regasindu-se la companiile care deruleaza contracte in regiunile Bucovina si Moldova (respectiv, o valoare totala medie de aproximativ cinci milioane de euro in regiunea Bucovinei si de 14,3 milioane euro pentru Moldova). Aceasta realitate arata ca, in ambele zone, s-a creat momentan cea mai buna piata pentru constructii, avand in vedere oportunitatile existente. Un alt domeniu spre care antreprenorii si furnizorii de materiale specifice si-ar putea focaliza atentia ramane cel al infrastructurii rutiere. „Din informatiile Institutului National de Statistica (INS) reiese faptul ca, intre anii 2007 - 2012, alocarile financiare pentru investitii in sosele, strazi, drumuri si cladiri administrative au avut cea mai uniforma evolutie, fiind alocate aproximativ aceleasi sume in fiecare an. Investitiile in infrastructura rutiera au inregistrat cea mai mare valoare in anul 2008 (circa 14,330 miliarde lei), cunoscand apoi o usoara scadere si revenind pe un trend ascendent din 2011 (cand s-au plasat la 13,918 miliarde lei)”, a declarat Mariana Cosenco, Managing Partner al Trendelligent.
***
Cercetarea, aferenta intervalului 2013-2014, se bazeaza pe diverse date de la INS, precum si pe o ancheta sociala realizata in cadrul unui esantion de peste 200 de agenti economici din domeniul constructiilor civile si industriale, care au cifre de afaceri de peste un milion de euro fiecare si deruleaza proiecte in Bucovina, Moldova, Muntenia si Dobrogea. Informatii suplimentare, la www.trendelligent.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter