RO EN
Košík je prázdný

NOU! Analiza importurilor de scule electrice – S1 2015

A aparut analiza statistica a datelor referitoare la importul de scule electrice (in primul semestru al anului 2015), care include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de scule electrice, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de masini de gaurit, ferastraie si masini de polizat/slefuit, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in cadrul a numeroase diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de unelte electrice, in contextul economic actual. La fel ca in editiile precedente ale publicatiei Info-Scule Electrice, cea actuala include o serie de diagrame suplimentare cu ajutorul carora se analizeaza evolutia pretului mediu de import, luand in considerare anumiti indicatori de referinta. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Crestere de aproape 76% a importului
Dupa o recalculare statistica a datelor INS, in care s-au rectificat anumite niveluri trimestriale anuntate pentru ianuarie-martie, respectiv aprilie-iunie 2015, in prima jumatate a anului trecut, importatorii de scule electrice au livrat masini de gaurit, ferastraie electrice si echipamente de polizat sau slefuit cu o valoare ce reprezinta aproape 75,8% din nivelul corespunzator intregului an 2014. De aceea, nu este surprinzator faptul ca importurile de unelte electrice din ianuarie-iunie 2015 au consemnat o majorare valorica fara precedent, respectiv de +75,47% comparativ cu primul semestru din 2014. In ceea ce priveste dinamica domeniului specific, calculat pe o baza trimestriala, desi se spera initial intr-o crestere accentuata inca din trimestrul al doilea din 2013, abia ulterior acest fapt a devenit realitate, astfel incat, actualmente, intervalul aprilie-iunie 2015 a fost cel mai optim moment (ca ritm) pentru firmele din bransa, deoarece s-a inregistrat o crestere de aproape 62% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Acest prag a surclasat recordul anterior (ca ritm ascendent), situat la +44,84% si consemnat in 2007. Totusi, cea mai mare valoare a importurilor trimestriale din ultimii zece ani a fost consemnata in 2008, cand s-a remarcat o consolidare valorica extrem de semnificativa. Dupa cum este cunoscut, in primii ani de recesiune, precum si ulterior, cel putin pana in 2013 (inclusiv), efectele crizei economice asupra pietei constructiilor s-au reflectat si pe segmentul de scule electrice, importul acestor sortimente ajungand, in trimestrul al doilea din 2015, in apropierea pragului valoric din aceeasi perioada din 2006. Totusi, in 2014 si 2015 ritmul de majorare s-a accentuat, de vreme ce piata se caracterizeaza printr-o recuperare treptata, cu toate ca atingerea valorilor aferente intervalului 2007-2008 este posibila doar pe termen mediu sau lung. Mai trebuie tinut cont si de anumite turbulente socio-politice, constatate spre sfarsitul lui 2015, astfel incat, actualmente, orice estimare ar trebui sa fie caracterizata de prudenta. Chiar daca in primul semestru al anului trecut a avut loc o crestere relativ substantiala (de circa 76%), departamentul de analiza al redactiei Agenda Constructiilor isi mentine estimarile ce indica o majorare cu peste 28% a importului de scule electrice din 2015. Comentariile pe care se bazeaza analiza importurilor de masini de gaurit, ferastraie electrice si masini de polizat/slefuit sunt insotite de numeroase diagrame relevante, cu privire la structura pietelor de import/export, la valoarea operatiunilor comerciale specifice si la pretul mediu. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter