RO EN
Košík je prázdný

HILTI: Perspective optimiste privind desfasurarea activitatii din acest an, in Romania

Hilti Romania, subsidiara locala a grupului Hilti, unul dintre cei mai importanti furnizori de unelte si servicii pentru profesionistii in constructii pe plan mondial, este o companie de succes, oferind partenerilor produse, servicii, software si solutii inovatoare. In 2021, cifra de afaceri a acesteia a crescut cu 10%, estimarea pentru 2022 fiind de mentinere a tendintei de crestere, intr-un context favorabil al pietei de constructii. Evolutia activitatii pe piata locala s-a aliniat trendului general de crestere inregistrat de grupul cu sediul in Liechtenstein, care a raportat o majorare a cifrei de afaceri de peste 12% in 2021, pana la aproape 6 miliarde CHF si si-a imbunatatit rezultatul operational cu 16,3%, pana la 847 milioane CHF. Redresarea puternica a readus, astfel, compania la nivelul de dinaintea pandemiei. In primele luni din 2022, tendinta de crestere a continuat, aducand perspective favorabile pentru intregul grup, inclusiv pentru Hilti Romania, in pofida contextului geopolitic regional marcat de incertitudine si provocari.
Hilti furnizeaza in piata de constructii si zona de energie si industrie din intreaga lume produse, sisteme, software si servicii de varf din punct de vedere tehnologic. Cu aproximativ 31.000 de membri ai echipei activi in peste 120 de tari, compania promoveaza calitatea si inovatia. In Romania, Hilti are sediul in cladirea de birouri Afi Tech Park, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 29, Sector 5 Bucuresti. Socie­tatea mai detine patru magazine Hilti Store, doua in Bucuresti (Nerva Traian/Soseaua Chitila), si alte doua in Cluj si Timisoara.
Interviu cu Nicola Ludovico, director general la Hilti Romania si manager cu o experienta profesionala de 18 ani pe piata de unelte si tehnologii in constructii.
 
- Cum comentati evolutia companiei Hilti Romania in contextul actual si ce estimari aveti privind activitatea pe termen scurt si mediu?
- Dupa o crestere a cifrei de afaceri in 2021 cu peste 10%, ne asteptam ca si in 2022 cifra de afaceri sa inregistreze o evolutie sustenabila, in contextul unei evolutii favorabile a pietei de constructii. Ultima perioada a fost marcata de cresterea continua a preturilor materiei prime si a costurilor in transporturi, cu un impact semnificativ in sectorul constructiilor. In acest context, ramanem aproape de partenerii nostri prin oferirea de solutii inovative orientate catre majorarea productivitatii, controlul costurilor si cresterea sigurantei in utilizare. In 2021, dezvoltarea industriei constructiilor la nivel mondial a permis intregului grup Hilti o redresare mai rapida din recesiunea cauzata de criza sanitara decat era de asteptat. Profitabilitatea s-a ajustat pozitiv, in pofida situatiei tensionate a aprovizionarii la nivel global, ca urmare a investitiilor continue in inovatie si digitalizare.
In acest an, problemele globale ale aprovizionarii, combinate cu cresterile masive ale preturilor la materiile prime si la energie si transport, au fost exacerbate de razboiul din Ucraina si de blocajele actuale din China, 2022 fiind un an mult mai provocator decat cel precedent. Coroborat cu o crestere anuntata a ratelor dobanzilor, noul context creste probabilitatea unei incetiniri economice in industria constructiilor. Cu toate acestea, ne asteptam, in continuare, la cresteri ale vanzarilor, determinate in principal de majorarea preturilor.
 
 
- Ce planuri aveti pentru anul in curs?
- Anul 2022 vine cu cea mai importanta lansare din istoria companiei Hilti: Nuron, noua platforma de unelte fara fir pentru industria constructiilor, cu peste 70 de produse noi. Noua platforma Nuron va fi lansata in Romania in luna noiembrie si suntem convinsi ca entuziasmul pe care il resimtim va fi impartasit si de partenerii nostri. Cu Nuron, Hilti simplifica radical munca pe santierele de constructii, imbunatateste gestionarea parcului de scule si duce performanta la un nivel foarte ridicat. Uneltele functioneaza pe o singura platforma de acumulator, ceea ce duce la o munca mai rapida, mai multa productivitate si rezultate care ajuta la economisirea timpului si a costurilor pentru finalizarea unei aplicatii.
 
- Ce inovatii introduce noua platforma Nuron pe piata de profil?
- Pentru a atinge un nivel mai ridicat performanta, acumulatoarele noastre au fost complet reproiectate, de la zero. Interfata dintre unealta si acumulator a fost imbunatatita, pentru a permite un transfer semnificativ mai mare fata de celulele actuale. Suportul pentru celulele acumulatorului a fost reproiectat, pentru a permite o mai buna gestionare a caldurii, mentinand sistemul la o temperatura mai scazuta mai mult timp, pentru performante mai mari.
De asemenea, Hilti a lucrat cu profesionisti in constructii pentru a dezvolta doua tehnologii noi pentru o siguranta sporita cu polizoarele unghiulare. Sistemul "3D ATC" opreste unealta si activeaza frana cu disc atunci cand exista o miscare brusca, necontrolata, in orice directie. Aceeasi functie de reducere a riscurilor vine cu noul sistem "SensTech", care detecteaza cand mana operatorului este indepartata, de exemplu cand unealta este scapata accidental.
Suntem foarte entuziasti cu privire la aceasta noua platforma revolutionara si suntem convinsi ca prin aceasta inovatie Nuron aduce un suport semnificativ in productivitatea pe santier si impactul va fi unul benefic pentru partenerii nostri, pentru a le asigura un business sustenabil si de succes.
 
 
- Ce noutati aduce Hilti in plan digital si al conectivitatii?
- Hilti On!Track este unul din serviciile noastre de succes, prin care asiguram o experienta unica utilizatorilor. Prin Hilti On!Track ne-am propus sa oferim clientilor nostri un control mai bun al costurilor, prin urmarirea uneltelor si managementul bunurilor din santier. Prin acest serviciu, impreuna cu Fleet Management - prin care noi ne ocupam de gestionarea uneltelor clientilor, reusim sa aducem o optimizare a parcului de scule si sa oferim partenerilor o productivitate ridicata. Sistemul de indepartare a prafului (DRS) si cel de control activ al cuplului (ATC) sunt disponibile la toate uneltele relevante. Revenind la Nuron, Active Vibration Reduction (AVR) - o alta caracteristica-cheie - a fost extinsa si pe noua platforma la mai multe unelte, asigurand protectia sanatatii si confortul in operare. In plus, in reproiectarea tuturor celor 70 de unelte care vor fi disponibile pe platforma, ergonomia, greutatea si robustetea au fost optimizate si compatibilizate cu un sistem de atasare aprobat, pentru a preveni caderea atunci cand se lucreaza la inaltime. Suntem pregatiti sa aducem un suflu nou legat de partea de digitalizare in constructii si asta s-a vazut si in campania promovata de noi, numita Bridge Campaign, in care aducem in prim plan avantajele legate de securitatea in constructii, productivitate, salvarea costurilor, augmentarea umana, pana la automatizarea santierului. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter