RO EN
Košík je prázdný

SALAMANDER: Ferestrele reprezinta interfata intre spatiul locuit si mediul exterior

Grup german care si-a construit un prestigiu solid in domeniul sistemelor de PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta, Salamander Industrie-Produkte (SIP) se plaseaza, in prezent, in topul furnizorilor de produse cu o inalta eficienta energetica, apte pentru a fi integrate in ansamblurile ce respecta exigentele stricte impuse de acordul Green Deal. Cu sediul central in Turkheim in Unterallgäu - Germania, SIP este un partener de incredere pentru producatorii de ferestre si usi activi pe toate meridianele globului, solutiile promovate indeplinind exigetele cele mai stricte in materie de calitate, termene de livrare, service competent si performante de termoizolare. Indiferent daca este vorba despre profile Salamander, Brugmann bluEvolution sau evolutionDrive, toate acestea se adapteaza perfect atat in cadrul constructiilor noi, cat si in cazul reabilitarii imobilelor existente.
 
Peste 1.800 de companii de tamplarie proceseaza sistemele Salamander
Salamander exporta peste 70% din productia de sisteme din PVC si realizeaza o cifra de afaceri ce depaseste 250 de milioane de euro. Sub marca Salamander Window & Door Systems, compania dezvolta si produce solutii ce asigura economii importante de energie, caracterizate printr-un design deosebit, care le diferentiaza fata de produsele similare existente pe piata. Toate profilele din portofoliu sunt inovatoare, complet personalizabile si se caracterizeaza printr-un nivel ridicat de sustenabilitate, fiind, astfel, perfect adaptate cerintelor viitorului. Datorita calitatii lor, acestea sunt unanim apreciate pe plan european, unde SIP reuseste sa ocupe o pozitie competitiva solida in randul furnizorilor de sisteme din PVC. Cei peste 100 de ani de experienta in domeniul procesarii maselor plastice ofera grupului posibilitatea de a dezvolta in continuare produse durabile si, in noul context al celei de-a patra revolutii industriale, cu o puternica amprenta digitala. Vasta experienta in extrudare, folosirea exclusiva a unor materii prime de inalta calitate si monitorizarea constanta a proceselor folosind metode moderne de testare si un management cuprinzator al calitatii garanteaza obtinerea unor solutii performante si cu o durata lunga de exploatare, in conditii de maxima fiabilitate. Beneficiind de aportul unei echipe formate din peste 1.450 de angajati la nivel mondial si bazandu-se pe suportul a mai mult de 1.800 de parteneri in intreaga lume, Salamander porneste cu incredere pe noua cale definita de Industry 4.0, in care intreaga paradigma economica este profund modificata de ingerintele inevitabile ale tehnologiei informatiei, ce va contura in viitor inclusiv evolutia acestui domeniu specific.
 
 
Inovatia in sprijinul clientului, o traditie la Salamander
Din momentul fondarii companiei, in anul 1917, si pana in prezent, numele Salamander a fost in mod nemijlocit legat de dezvoltarea si comercializarea unor produse care sa satisfaca exigentele cele mai inalte ale clientilor, fabricate pornind de la ideea de durabilitate, reciclabilitate si inovatie. Fiind unul dintre primii producatori de pantofi in sistem industrializat, fondatorul Jakob Sigle a coordonat personal activitatile de marketing si si-a distribuit produsele catre beneficiari prin intermediul propriei retele de sucursale. Daca pana in anii 1970 atentia era focalizata pe prelucrarea pielii naturale, ulterior grupul s-a lansat in fabricatia de elemente din mase plastice, fiind puse, astfel, bazele actualei structuri organizatorice. Strategia implementata la momentul actual si cunoscuta sub numele „S500”, ferm ancorata in obiectivul de reducere a consumului de energie si eliminare a emisiilor de dioxid de carbon, transpune in cadrul programului de dezvoltare pe termen scurt, mediu si lung toate seturile de masuri ce au fost implementate in perioada care a trecut, precum si actiunile viitoare ce au ca scop declarat atingerea tintelor generale stabilite pentru 2030. „Obiectivul nostru este de a ne dubla vanzarile in urmatorii 10 ani si a determina, astfel, ca grupul nostru de companii sa devina mult mai rezistent la fluctuatiile economice generate de ciclicitate sau de evenimente neprevazute”, rezuma Gotz Schmiedeknecht, co-CEO al SIP, politica grupului pentru deceniul urmator. Pentru a atinge obiectivele mentionate anterior, Salamander se concentreaza pe vanzarea orientata spre design, pe bogata sa experienta in dezvoltarea sistemelor destinate executiei de ferestre/usi, precum si pe productivitatea optima a unitatilor sale de fabricatie. „Atractivitatea ferestrei, din punctul de vedere al clientului final, se afla in centrul tuturor preocuparilor de dezvoltare in materie de produs, in demersul nostru fiind de un real ajutor inclusiv noul proces de consultanta digitala, bazat pe aplicatii”, mai arata oficialul grupului.
 
 
Salamander paveaza calea logica catre o configurare optima a ferestrei
Pe segmentul politicilor de produs, actualmente se afla in derulare programul „myWindow: Fereastra potrivita pentru toata lumea”. Din punctul de vedere al celor de la Salamander, fereastra nu constituie o solutie pur tehnica, ci reprezinta interfata intre spatiul locuit si mediul exterior. Gratie capacitatii lor de a asigura aportul necesar de lumina naturala, de a conserva energia, de a oferi posibilitatea unei ventilari optime si, de asemenea, de a asigura o senzatie tactila placuta la contactul cu suprafetele, aceste produse au un rol determinant in calitatea vietii utilizatorilor. Ferestrele reprezinta elemente importante de reper in functie de care se stabilesc detaliile de proiectare a fatadelor, indeplinind o serie de criterii ecologice, tehnice si de siguranta. Expertii Salamander considera ca exigentele respective nu pot fi indeplinite prin aplicarea unui singur standard, impunandu-se solutii inteligente, care sunt configurate in functie de situatia specifica, caracteristicile cladirii, arhitectura si preferintele individuale. Practic, cu ajutorul sistemelor Salamander, este pavata calea logica catre o configurare optima a ferestrei. Grupul german isi asuma responsabilitatea actiunilor sale si isi propune sa creeze produse valoroase folosind in mod strict resursele care sunt absolut necesare. „Un avantaj ecologic important al PVC-ului este ca materialul respectiv poate fi reciclat complet. Acesta este motivul pentru care compania noastra foloseste in mod deliberat in productie material reciclat, folosind ferestrele si usile vechi ca surse de materii prime pentru producerea de profile noi. Datorita duratei de exploatare indelungate si a proprietatilor excelente de izolare termica, echilibrul in ceea ce priveste emisiile de gaze cu efect de sera in cazul sistemelor Salamander este stabilizat la un nivel scazut, evaluarea realizandu-se de la intrarea in fabricatie pana la utilizarea intr-o cladire. Nu folosim alternative daunatoare mediului, cum ar fi fibra de sticla si producem materiale reciclabile durabile, care pot fi refolosite de mai multe ori. Sustenabilitatea este o traditie a companiei si se materializeaza prin economisirea resurselor si utilizarea responsabila a materiilor prime. In calitate de companie care pune accent pe dezvoltarea durabila, suntem deja pe cale de a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic. De mai bine de 100 de ani, utilizam electricitate verde de la propriile centrale hidroelectrice, iar investitii suplimentare pentru cresterea ponderii energiei electrice ecologice sunt in plina desfasurare”, subliniaza reprezentantii grupului.
 
 
Investitii sustinute pentru alinierea la principiile sustenabilitatii
Pentru perioada urmatoare, strategia Salamander este de a transforma ferestrele din simple materiale de constructii in solutii care sa beneficieze de o proiectare durabila si sa aduca avantaje tangibile clientilor finali. Compania isi modifica in mod continuu „status quo”-ul pentru a imbunatati sistematic calitatea produselor si relatia cu partenerii, pietele si clientii finali, iar acest lucru nu este posibil fara alocarea unor fonduri consistente. De exemplu, in 2020 au fost instalate panouri solare pe o suprafata de 440 mp la sediul din Turkheim, puterea sistemului fotovoltaic fiind de 85 kW, ce ar putea alimenta, teoretic, cu energie electrica 30 de gospodarii timp de un an. Sistemul fotovoltaic reduce cu 37 t de CO2/an emisiile de gaze cu efect de sera, ceea ce compenseaza actiunea de 2.977 de copaci nou-plantati. Pentru perioada urmatoare sunt planificate investitii suplimentare din aceeasi categorie.
 
Gotz si Till Schmiedeknecht, co-presedinti si CEO ai Salamander Industrie-Produkte: „Din punctul nostru de vedere, conceptele de dezvoltare a produselor pe baza unei strategii orientate 
spre proiectare si cele de sustenabilitate se afla intr-un echilibru perfect. Astfel, inca din momentul realizarii primelor schite ale unui nou profil, luam in calcul intregul ciclu de exploatare a sistemului respectiv. Consideram casa, spatiul de locuit si pe ocupantii ei ca pe o unitate indivizibila, cu care fereastra de la Salamander este bine armonizata si contribuie direct la imbogatirea fatadei cladirii, asigurand concomitent un design interior modern”. 
 
evoCore+: Rezistenta sporita si greutate limitata, prin folosirea unor tehnologii din domeniul aeronautic si eolian
Coeficient de transfer termic Uw de 0,69 W/(m²K)
Salamander adopta o abordare noua in ceea ce priveste ranforsarea ramelor de ferestre, care se bazeaza pe experienta acumulata in domeniile constructiei de aeronave si turbine eoliene. Miezul de spuma evoCore+ este inovator si deosebit de stabil, fiind realizat pe baze unor tehnologii avansate. Acesta poate fi utilizat ca alternativa la armaturile din otel, prin integrarea in cadrul sistemului multicompatibil greenEvolution.
Materialul este 100% fabricat din recipiente PET reciclate, Salamander contribuind astfel in mod activ la protejarea climei si a mediului. Dupa utilizare, produsul poate fi readus in ciclul de valorificare si, deoarece in decursul procesului de productie apar putine resturi din taiere, reziduurile sunt aproape inexistente. In ceea ce priveste stabilitatea, evoCore + indeplineste performantele cerute de piata si ofera avantaje semnificative. Ferestrele pot fi construite la dimensiuni similare celor la care se folosesc metodele standard de ranforsare, iar protectia antiefractie ajunge pana la clasa RC2.
 
 
Capacitatea de izolare termica a ferestrei este imbunatatita cu aproximativ 10%. Greutatea proprie a miezului evoCore+ este cu circa 75 % mai mica decat cea a rigidizarii cu bare din otel, fapt ce garanteaza un montaj mai usor. Consumul de energie necesar pentru transportul de-a lungul intregului lant valoric este, la randul sau, redus.
Cu evoCore+, compania Salamander Window & Door Systems a creat o noua generatie inovatoare de profile pentru ferestre, beneficiind de un sistem durabil de ranforsare. Acesta reprezinta inca un pas pe calea strategiei ce are in centrul sau promovarea de solutii sustenabile.
 
Avantaje
  • miezul din spuma de inalta tehnologie pe baza de polietilena tereftalata (PET) asigura valori imbunatatite ale coeficientului de transfer termic al ramei Uf , fiind considerabil mai usor fata de elementele de ranforsare traditionale.
  • evoCore+ se remarca la capitolul sustenabilitate, economisind 1,16 tone de CO2 la fiecare tona de plastic reciclat, prin valorificarea inteligenta a materialului polimeric.
  • componentele testate sunt compatibile cu standardul de case pasive, asigurand un coeficient de transfer termic al ferestrei Uw de 0,69 W/(m²K).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter