RO EN
Košík je prázdný

ERGON: Compania vizeaza extinderea activitatii la nivel national

Compania Ergon Concrete International, cu sediul in comuna Brazi (judetul Prahova), subsidiara autohtona a grupului belgian CRH Structural Concrete, furnizeaza, la nivel national, structuri prefabricate din beton, asigurand si servicii de proiectare, transport si montaj al acestora. Anul trecut, societatea a fuzionat cu firma Ferrobeton Romania, specializata in executia de elemente din beton monolit. Cele doua entitati juridice beneficiaza de toate tehnologiile existente de pretensionare, post-tensionare sau pentru realizarea produselor din beton cu armare rigida, fiind folosite materiale de inalta rezistenta (C 90 /105). Din acelasi grup fac parte si societatile Elpreco si Ekotek. In 2009, Ergon a inregistrat o cifra de afaceri de 23 milioane de lei, pentru 2010 si 2011 fiind estimate majorari semnificative ale acesteia.
 
Despre activitatea companiei pe care o reprezinta, piata prefabricatelor din beton si a constructiilor din Romania opineaza, in continuare, Delia Brezan, director de vanzari al Ergon Concrete International.
 
- Cum va evolua piata constructiilor in urmatorii doi ani?
- Cred ca sectorul constructiilor din tara noastra ar putea atinge un nivel minim al activitatii in acest an, urmand a reveni pe un trend ascendent abia in 2012. Se vor mentine pe piata, in continuare, firmele care vor practica preturi de «dumping» pentu produsele comercializate, iar modul in care fiecare manager va intelege sa fie competitiv poate determina stabilitatea sau dezechilibrele viitoare din acest domeniu. Este cert, insa, faptul ca orice persoana cu functie de decizie va incerca sa adopte masuri strategice de minimizare a costurilor, pregatire profesionala a angajatilor, mentinere a unor relatii solide cu partenerii de afaceri etc.
- Care sunt principalele tendinte pe piata de prefabricate?
- Contextul economic se va mentine, in continuare, dificil pentru piata constructiilor, pentru ca nu exista semnale importante in ceea ce priveste investitiile statului in infrastructura si in alte domenii. Astfel, tendintele de pe piata de prefabricate indica o stagnare sau chiar un regres al comenzilor. Din punct de vedere statistic, consideram ca in primele patru luni din 2011 bransa de constructii si-a contractat activitatea cu aproximativ 10% fata de aceeasi perioada din 2010. Cererea din domeniu va fi relansata numai in momentul in care vor fi luate masuri economice clare, prin care sa fie stimulate investitiile.
- Ce obiective aveti in perioada urmatoare?
- Principalul obiectiv stabilit pentru acest an consta in extinderea activitatii prin implicarea in proiecte in toata tara, deoarece, in prezent, livram cantitati importante in special in zona centrala si de sud a tarii. Totusi, am reusit sa acoperim, intr-o perioada relativ scurta de timp de la intrarea pe piata, zone importante din tara. De asemenea, avem in vedere diversificarea gamei de lucrari efectuate (diferite tipuri de cladiri, proiecte de infrastructura, executia de statii de epurare, separatoare de grasimi etc.) si cresterea cifrei de afaceri comparativ cu anii trecuti.
- Cum caracterizati gradul de absorbtie a fondurilor structurale?
- Anul trecut nu au existat obiective clare pentru relansare, iar volumul proiectelor noi a fost net inferior nivelului din 2009 si cu mult mai scazut fata de ceea ce s-ar fi dorit pentru o piata aflata in dezvoltare. S-a observat, insa, faptul ca fondurile structurale disponibile pentru proiecte de infrastructura aveau, la jumatatea anului 2010, o rata de absorbtie de 7%, ceea ce reprezinta un esec pe piata constructiilor si, implicit, un insucces pentru inceperea si realizarea investitiilor si proiectelor. Speram, in continuare, ca Guvernul sa tina cont de necesitatea finalizarii unor proiecte de infrastructura deja incepute si de faptul ca este necesara o utilizare cat mai eficienta a fondurilor europene pentru aceste investitii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter