RO EN
Košík je prázdný

DAMILA estimeaza o cifra de afaceri de 50 milioane de euro, in acest an

Producatorul de sisteme si materiale metalurgice si pentru constructii Damila, cu sediul in Botorani (judetul Valcea), a inregistrat o cifra de afaceri de circa 20 milioane de euro in primele sase luni din 2016, pentru intregul an in curs conducerea companiei estimand vanzari totale de 50 milioane de euro. Societatea livreaza o gama variata de produse metalurgice si pentru constructii, instalatii, amenajari interioare si exterioare, precum si sisteme de invelitori, in topul livrarilor aflandu-se plasa sudata, armatura fasonata si tabla tip tigla Rodach. Damila detine in Romania o capacitate de productie de peste 25.000 de tone/ an de plasa sudata, armatura fasonata si tigla metalica, in perioada urmatoare fiind vizata extinderea productiei de plasa sudata. Totodata, pe langa productia interna, Damila importa anual materiale in valoare totala de circa 15 milioane de euro.
Pentru piata de hidroizolatii, in topul cererii Damila se afla produsele din gama membranelor cu armatura din poliester, printre cele mai importante proiecte realizate cu produse hidroizolatoare livrate de companie aflandu-se statiile de epurare Calimanesti si Olanesti, bazinul de retentie a apei Arctic - Gaesti, Uzina Dacia, un ansamblu rezidential in Craiova, Tisa SPA Resort etc. Materialele pentru hidroizolatii se afla in portofoliul Damila inca din anul 1992, de la debutul activitatii companiei pe piata materialelor de constructii. "De-a lungul anilor, am avut ocazia de a observa evolutia hidroizolatiilor, de la bitum si carton bituminat la membranele bituminoase cu diverse straturi de protectie de astazi. Fata de perioada similara a anului trecut, in primele opt luni din anul 2016 am orientat ofertarea si vanzarea catre produsele calitative", a declarat Dan Nitu, administrator si director general al Damila. Valoarea totala a materialelor de hidroizolatii livrate de companie in primele opt luni ale acestui an este de aproximativ 80.000 de euro, pentru 2017 conducerea societatii vizand o crestere de 50% pe aceasta piata. "Cele mai noi produse incluse in portofoliul nostru sunt cele pentru instalatii termice, electrice si sanitare, sisteme ce se afla in stransa legatura cu segmentul de hidroizolatii. Pentru 2017, ne-am propus sa ne completam oferta de produse cu sisteme cat mai complexe de hidroizolatii si drenaj pentru interior (bai, pereti, dusuri la nivelul pardoselii etc.) si exterior (terase, balcoane, piscine si altele)", a precizat Dan Nitu.
 
Programele operationale si "Casa verde" vor sustine vanzarile din 2017
Administratorul companiei Damila este de parere ca oportunitatile anului 2017 vor fi generate de lansarea programelor operationale aferente perioadei de programare financiara 2014-2020, precum Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), Programul Operational Regional (POR), Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM), dar si de proiectele cu finantare guvernamentala si de alte programe cu finantare europeana (de la Comisia Europeana, din diverse granturi norvegiene, prin Spatiul Economic European etc.). Tot ca oportunitate, Dan Nitu mentioneaza intentia Guvernului de a relansa programul "Casa verde" si a continua, astfel, finantarea proiectelor de dotare a locuintelor cu sisteme de producere a energiei nepoluante, precum si implementarea unui nou program, "Casa verde plus" - destinat persoanelor fizice si juridice, care prevede finantarea izolatiilor cu materiale ecologice, incurajarea realizarii de acoperisuri verzi, precum si promovarea sistemelor de eficientizare a consumului de resurse si sisteme de iluminat ecologice.
"Deocamdata nu a fost publicat oficial ordinul de ministru pentru aprobarea acestor ghiduri de finantare. Speram ca, odata cu lansarea programelor «Casa verde» si «Casa verde plus», vom avea parte de un fenomen la nivel national, acela de constientizare a populatiei cu privire la beneficiile folosirii materialelor ecologice pentru anvelopare, in detrimentul riscurilor in cazul folosirii unor produse alese pe criteriul pretului mai mic. Avem si asteptarea ca autoritatile statului sa se implice si sa stopeze actualul fenomen de anvelopare cu produse ieftine, obtinute chimic, a caror utilizare a fost demult limitata in unele state din Europa", a explicat administratorul Damila.
Referindu-se strict la riscurile de pe piata constructiilor, Dan Nitu este de parere ca sustenabilitatea finantelor publice va fi, in continuare, afectata de deficitul bugetar, care va favoriza intarzierea investitiilor publice pe care ni le-am asumat la nivel de tara, precum cele in infrastructura. "Este absolut necesar sa demaram proiecte importante, cu finantari europene.
Un rol crucial il au sursele proprii ale companiilor, cofinantarea, insa pe piata constructiilor exista, in continuare, companii cu risc major de insolventa, precum si societati care efectueaza platile cu mari intarzieri. Toate acestea vor continua sa genereze consecinte negative in intreaga economie", a concluzionat Dan Nitu.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter