RO EN
Košík je prázdný

ROCKWOOL: Sisteme compozite pentru izolare de inalta performanta

La sectiunea "Reliable Brands", din cadrul galei premiilor Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica, Trofeul EURO-Constructii 2015 a fost decernat companiei ROCKWOOL Romania. Distinctia a recompensat eforturile sustinute ale furnizorului de solutii avansate pentru termoizolare in directia dezvoltarii unor materiale inovatoare si performante, care sa raspunda, in mod optim, provocarilor legate de noile exigente referitoare la eficienta energetica a imobilelor moderne. Portofoliul extrem de bogat al companiei constituie o dovada suficienta a interesului acordat de echipele de experti ce activeaza la nivel de grup pentru identificarea celor mai bune metode prin care sa se obtina rezultatele scontate in planul rezistentei termice. Inovatia constituie, fara doar si poate, o coordonata centrala a activitatii grupului, in acest fel fiind securizata pozitia dominanta pe care societatea o detine pe plan international in bransa.
 
Solutiile ETICS, termosisteme ce asigura proprietati optimizate
Indiferent daca este vorba despre sisteme destinate izolarii fatadelor, acoperisurilor, pardoselilor, despre produse avand caracteristici avansate de fonoizolare sau despre modele ce permit incadrarea in clase superioare de rezistenta la incendiu, toate acestea pot fi identificate rapid in oferta societatii, disponibila integral inclusiv pe piata din Romania. In domeniul sistemelor compozite de izolare exterioara (ETICS) inovatiile companiei daneze sunt remarcabile. Astfel, tehnologia patentata "Dual Density" asigura avantaje net superioare in raport cu orice alt produs similar de termoizolare. In ceea ce priveste nivelul de protectie la foc, produsele din categoria respectiva sunt incadrate in clasa A1, fiind potrivite pentru toate tipurile de imobile, indiferent de inaltimea acestora. Caracteristicile de protectie acustica sunt, la randul lor, deosebite, materialul garantand un grad ridicat de fonoizolare. Produsele sunt stabile din punct de vedere dimensional, pastrandu-si forma si duritatea si nefiind afectate de variatiile de temperatura sau de umiditate. De asemenea, permeabilitatea la vapori este sporita, garantand, astfel, un climat interior confortabil. In fine, referitor la reactia cu apa, respingerea particulelor lichide este asigurata de impregnarea fibrelor.
 
Frontrock MAX E, un reper in domeniul izolatiei fatadelor
Un produs reprezentativ pentru sistemele ETICS este Frontrock MAX E. Modelul are proprietati mecanice excelente si prezinta o rezistenta deosebita la solicitarile exterioare generate de factorii agresivi de mediu. Nivelul de izolare termica este optim, coeficientul de conductibilitate atingand valoarea λ = 0,036 W/mK. Stratul superior, cu o grosime de pana la 20 mm, are o densitate ridicata si confera materialului o anduranta mare la actiuni mecanice si la impact, iar partea inferioara contribuie la imbunatatirea caracteristicilor de termoizolare. Investitia aferenta izolarii unei fatade cu Frontrock MAX E este rentabila, amortizandu-se in doi ani, dupa care se intra intr-o perioada de eficientizare caracterizata prin costuri scazute pentru incalzire si conditionare a aerului. Totodata, gratie caracteristicii de permeabilitate la vapori, panourile previn aparitia fenomenului de condens. Produsul este livrat la grosimi ce variaza intre 60 mm si 200 mm, cu o rezistenta termica situata intre 1,65 m2K/W si 5,55 m2K/W. Factorul de rezistenta la difuzia vaporilor este μ = 1, iar forta de incarcare punctuala are valoarea de 250 N.
 
***
Fondat in anul 1937, ROCKWOOL International a inregistrat o crestere fulminanta in anii '70, cand cifra de afaceri la nivel de grup s-a majorat de la 360 de milioane coroane daneze (DKK), la 1,6 miliarde DKK. Ulterior, societatea a experimentat o evolutie deosebita, extinzandu-si foarte mult portofoliul prin introducerea unei game extinse de produse din vata minerala, fabricate pe baza unor tehnologii moderne si folosite pentru fonoizolare, compartimentare, izolare a fundatiilor si acoperisurilor etc. Cea mai mare expansiune a avut loc incepand cu 1990, cand a fost inaugurata unitatea de fabricatie din America de Nord, insotita de extinderea spre Europa de Est. Actualmente, grupul este lider mondial pe segmentul produselor de inalta tehnologie, avand peste 11.000 de angajati in peste 40 de tari de pe mapamond, ce activeaza in cele 27 de fabrici si peste 80 de reprezentante comerciale, realizand, in anul precedent, o cifra de afaceri de 2,18 miliarde euro. Subsidiara din Romania si-a inceput activitatea in 1998, cand pe plan local a demarat distributia sistemelor performante de vata minerala bazaltica. Anual, firma raporteaza vanzari medii de circa 10 milioane de euro, consolidandu-si permanent pozitia pe o piata extrem de competitiva. Printre proiectele la care s-au folosit solutii ale companiei daneze in ultima perioada, se numara complexurile comerciale Vulcan - Bucuresti si Coresi - Brasov, fabrica Siniat - Turceni, hala industriala Continental - Timisoara, unitatile Emerson (Cluj-Napoca si Oradea) etc.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter