RO EN
Košík je prázdný

KNAUF Insulation: Reactia si rezistenta la foc, caracteristici distincte pentru izolatii

Reactia la foc si rezistenta la foc sunt doua lucruri diferite, dar foarte importante atunci cand vine vorba despre siguranta unei locuinte.
In continuare, explicam care este diferenta dintre ”Reactia la foc” si ”Rezistenta la foc”.
Cand ne gandim la reactia la foc, avem in vedere cat de repede se va dezvolta focul.
In acest caz, se masoara modul in care sistemul de izolare contribuie la dezvoltarea si propagarea incendiului, in special in stadiile foarte incipiente ale acestuia, cand evacuarea este cruciala.
Conform BS EN 13501, tuturor materialelor de izolare le sunt atribuite o clasificare Euroclass cu privire la reactia la foc. Aceasta clasificare ajuta specialistii in izolare sa inteleaga cat de mult „combustibil” este adaugat in constructia cladirii si cum vor contribui materialele de izolare la raspandirea incendiului aflat in stadiu incipient. Pentru a determina reactia la foc, se efectueaza anumite teste care stabilesc performanta materialelor in ceea ce priveste comportamentul acestora la foc, producerea de fum si scantei de foc. Dupa evaluarea performantelor, materialele sunt clasificate si le este atribuita o clasa.
Vata minerala de la Knauf Insulation este incombustibila si se incadreaza in cea mai inalta clasa a produselor rezistente la foc. Produsele non-combustibile utilizate pentru izolatia casei ofera constructorilor posibilitatea proiectarii corecte a riscului la foc dat de materialele din structura cladirii.
Rezistenta la foc se refera la cat timp poate constructia sa reziste la foc.
Pentru rezistenta la foc, este masurata abilitatea unui material sau a unui sistem de a rezista la foc si, ideal, de a preveni trecerea focului dintr-o zona in alta. Reglementarile din constructii impun ca anumite elemente, cum ar fi peretii despartitori, tavanele, grinzile sa asigure un anumit nivel de protectie la foc. Clasificarile de protectie impotriva incendiilor sunt raportate in mod normal in termenii unui interval de timp in care materialele rezista la foc: 30, 60 sau 90 de minute. Aceste clasificari se refera la Integritate (E), izolare termica (I) si capacitate portanta (R) a elementelor de constructie. Pe scurt, acest lucru inseamna cum materialele – fie in combinatie, fie individuale – opresc raspandirea focului, cum restrictioneaza acestea cresterea temperaturii si cum este mentinuta capacitatea portanta a elementelor cladirii.
Materialele de izolare dezvoltate de Knauf Insulation au fost testate pentru utilizarea intr-o varietate de aplicatii. Produsele din vata minerala au oferit perioade de rezistenta la foc care au variat de la 30 pana la 240 de minute. Solutiile non-combustibile oferite de Knauf Insulation ajuta la oprirea raspandirii focului, mentinerea integritatii structurale a cladirii si limiteaza propagarea incendiului si a fumului de la o zona la alta, oferind astfel locuinte sigure pentru locatari.
Astfel, solutiile de izolare propuse de Knauf Insulation se bazeaza pe materiale cu performanta superioara in ceea ce priveste reactia si rezistenta la foc. Vata minerala dezvoltata de Knauf Insulation nu este combustibila si rezista, in caz de incendiu, la temperaturi foarte ridicate, asigurand astfel o protectie sporita a cladirii.
 
Articol realizat de specialistii de la Knauf Insulation, importator si furnizor de vata minerala.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter