RO EN
Košík je prázdný

HENKEL: Lucrarile la fabrica de 10 milioane de euro incep in octombrie

Producatorul de materiale de constructii Henkel Romania va investi 10 milioane de euro pentru inaugurarea unei noi fabrici de adezivi in localitatea Roznov (judetul Neamt), lucrarile de executie urmand a fi incepute in luna octombrie 2011. Aceasta reprezinta a treia unitate de productie a societatii si pentru constructia halei si achizitionarea utilajelor necesare procesului de fabricatie compania va beneficia de o finantare europeana de aproximativ 3 milioane de euro (30% din valoarea investitiei). Fondurile sunt asigurate prin Programul Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE). Fabrica va avea o suprafata desfasurata de 36.000 mp si va produce gama completa de adezivi Ceresit (cu exceptia tencuielilor si amorselor), materialele fiind destinate livrarilor din regiunea de est a tarii. Capacitatea de productie planificata a fabricii va fi de 180.000 - 200.000 de tone de adezivi pe an. "In prezent, se afla in derulare procesul de achizitii si pana in septembrie a.c. vom desemna si antreprenorul general. Termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru luna septembrie 2012, iar productia va putea fi inceputa chiar din noiembrie, in fabrica urmand a fi angajati 72 de muncitori", a declarat Andrei Dumitrescu, director de vanzari si marketing al diviziei de adezivi din cadrul Henkel Romania. Potrivit oficialului companiei, economia autohtona si, implicit, piata constructiilor, vor reveni pe un trend ascendent in 2012. Anul trecut, sectorul de adezivi s-a situat la un volum de 400.000 de tone (fara a lua in calcul segmentul mortarelor uscate), Henkel detinand o cota de 30% din aceasta piata. Pentru primele patru luni din 2011, Andrei Dumitrescu evalueaza la aproximativ 7% diminuarea pietei de adezivi, avand in vedere faptul ca sectorul renovarilor (principalul domeniu de aplicare a materialelor respective) s-a redus, conform Institutului National de Statistica, cu 9% fata de aceeasi perioada din 2010. Din acest punct de vedere, pentru intregul an este prevazuta, in cel mai optimist caz, o stagnare a pietei de profil. In ceea ce priveste preturile, reprezentantii Henkel au anuntat o majorare cuprinsa intre 5% si 10% a costurilor, care nu au fost, insa, absorbite in totalitate de pretul final al produselor.
Henkel detine, in acest moment, in Romania, doua unitati de productie pentru adezivi de constructii, langa Bucuresti, in comuna Pantelimon si la Campia Turzii (jud. Cluj), iar valoarea totala a investitiilor in capacitatile de productie locale depaseste 30 milioane de euro. La finalizarea fabricii de la Roznov, compania va beneficia de capacitati totale de productie de 700.000 de tone de materiale de constructii pe an. Informatii suplimentare, la www.henkel.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter