RO EN
Košík je prázdný

DURAZIV: Stabilizare a nivelului afacerilor, la 17 milioane de euro

Afacerile producatorului de materiale de constructii Duraziv au stagnat, anul trecut, la o valoare similara celei de aproximativ 17 milioane de euro inregistrata in 2013. Pentru 2014, conducerea companiei estimeaza o usoara intensificare a activitatii la nivelul tuturor segmentelor carora li se adreseaza, respectiv adezivi, mortare uscate, vopsele si hidroizolatii, ce vor determina o crestere a rulajului. Vanzarile de materiale pentru finisare vor fi sprijinite, in acest an, de lucrarile de reabilitare termica, in contextul in care mai putin de 10% din blocurile din Romania au beneficiat de interventii pentru imbunatatirea parametrilor energetici. "Romania si-a asumat in fata forurilor europene ca va reduce cu 20% consumul energetic din cladirile de locuinte. Uniunea Europeana a emis, anul trecut, o atentionare legata de ritmul greoi in care sunt termoreabilitate locuintele din Romania. Estimam, astfel, ca in 2014 activitatea de reabilitare termica se va intensifica. Sunt sanse foarte mari sa asistam la o crestere comparativ cu anul precedent", a declarat Marga Carp, director de marketing in cadrul companiei. Cele mai importante proiecte pentru care Duraziv a livrat adezivi si mortare uscate in 2013 au vizat amenajarea unor magazine Flanco, extinderea Aeroportului International Henri Coanda, precum si importante proiecte rezidentiale, cum ar fi Felicity Residence, Gama Residence sau Metropolitan Residence, cele mai solicitate produse fiind adezivii pentru polistiren.
 
Contractie pe piata locala de adezivi si mortare uscate
Piata de adezivi si mortare uscate din Romania s-a inscris pe un trend usor descrescator in 2013 potrivit datelor Duraziv, in pofida faptului ca materialele pentru finisare, in general, au reprezentat o categorie de produse mai putin afectata de diminuarea numarului de locuinte noi livrate pe piata. "Anul trecut au existat mai multe lucrari de renovare individuale, ca urmare a cresterii numarului de tranzactii imobiliare. De asemenea, multi romani au investit in imbunatatirea locuintelor detinute. Aici este un potential foarte mare de crestere. Modul de finantare a lucrarilor executate prin programul national de reabilitare termica a inregistrat anumite modificari anul trecut. S-a incercat atragerea unor fonduri europene pentru asigurarea sumelor necesare executarii acestor lucrari, dar aceasta modificare a presupus si o implicare financiara a beneficiarilor. Din acest motiv, programul a stagnat. De asemenea, in 2013 autoritatile au redus cuantumul investitiilor realizate in vederea atingerii unor tinte macroeconomice. A fost si un an intermediar intre doua mari sesiuni electorale. Era de asteptat sa asistam la o implicare mai redusa a statului in constructii. Din fericire, a existat, insa, o revenire a apetitului investitional privat pe segmentul rezidential si o extindere sustinuta a unor lanturi de retail care au influentat pozitiv piata de adezivi si mortare", a mai spus Marga Carp. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter