RO EN
Košík je prázdný

BICO INDUSTRIES investeste in majorarea capacitatii de productie de la Vaslui

Compania Bico Industries, unul dintre cei mai mari producatori de armaturi din tesaturi de fibra de sticla din Romania, a raportat o cifra de afaceri de 23 milioane de lei pentru primele sase luni din 2017, atingandu-si obiectivele stabilite pentru acest interval. In 2015, societatea a renuntat la productia de polistiren expandat si si-a concentrat activitatea pe fabricatia de plase de armare din fibra de sticla si alte produse similare, vanzarile anuale ale acesteia nefiind influentate negativ de aceasta conversie la nivelul productiei.
"Armaturile din tesaturi de fibra de sticla reprezinta produse relativ recent intrate pe piata din Romania, iar beneficiile acestora se arata in timp, prin faptul ca elimina fisurile din tencuieli si prelungesc durata de exploatare a finisajelor exterioare si interioare. Din acest punct de vedere, potentialul de crestere a acestei piete este mare", a declarat Oana Trifan, directorul de vanzari al Bico Industries.
Conform datelor companiei, piata de armaturi din tesaturi de fibra de sticla din Romania se situeaza la circa 60 milioane de metri patrati/ an, in timp ce, la nivel european, vanzarile totale din sector depasesc 600 de milioane mp anual.
Bico Industries si-a inceput activitatea in anul 2006, iar in 2008 a preluat o parte din activele fostei fabrici Hitrom, din Zona Industriala Vaslui, retehnologizand si redand productiei o suprafata de peste 15.000 mp, unde a fabricat, pentru cativa ani, polistiren expandat marca Hitrom. Din 2012, societatea s-a reorientat catre productia plaselor de armare din fibra de sticla, destinate termosistemelor, fabricand in paralel si coltare cu plasa pentru consolidarea imbinarilor in lucrarile de constructii. Bico Industries se afla, astazi, in topul producatorilor de astfel de materiale din Romania. Compania are o capacitate anuala de productie a fabricii din Vaslui de 30 milioane mp de tesaturi din fibra de sticla destinate armarii tencuielilor. In perioada urmatoare, Bico Industries va intra intr-un proces de modernizare a sectiilor de productie, urmand a-si majora capacitatea de fabricatie pana la 40 milioane mp/ an. Potrivit datelor companiei, aproape 35% din productie se exporta.
 
Circa 90% din vanzarile interne de plase de armare sunt utilizate la proiectele de reabilitare termica
Conform datelor Bico Industries, in Romania, cererea de plase din fibra de sticla s-a conturat si dezvoltat odata cu necesitatea termoizolarii locuintelor. "Desi ar trebui folosite la punerea in opera a tuturor tencuielilor, la aceasta data, circa 80%-90% din produsele care se comercializeaza pe piata romaneasca ajung in componenta sistemelor de termoizolatii. Cu siguranta, cererea urmeaza sa creasca si pentru armarea tencuielilor interioare, pentru asa-numitele plase usoare", estimeaza Oana Trifan.
Bico Industries are in portofoliu tesaturi de armare a tencuielilor pentru majoritatea sortimentelor solicitate pe piata interna: plase destinate armarii tencuielilor la exterior (de 160 g si 145 g), utilizate atat la interior (90 de grame), cat si pentru lucrarile mecanizate (plase de 110 g, cu ochiuri mari, de 10x10 mm). Conform datelor companiei, pe piata romaneasca se solicita in special plasa de 145 de grame, aceasta fiind o armatura cu masa medie pe mp. La export, ponderea majoritara a cererii vizeaza plasa de 160 g pentru exterior, precum si plasele de 90 g, 110 g pentru interior si tencuielile mecanizate.
 
Noutati incluse in oferta
Din 2017, oferta Bico Industries include plasa de 50 de grame, destinata productiei de benzi autoadezive folosite la imbinarea placilor de gips-carton. Capacitatea de fabricatie pentru acest sortiment este de circa 4,5 milioane mp anual, din care 50% se utilizeaza la productia interna de benzi si diferenta la export.
Armaturile pe baza de tesaturi din fibra de sticla se definesc prin densitate (masa specifica exprimata in grame/ mp), ceea ce reprezinta principala caracteristica tangibila, care are in spate o caracteristica determinabila in laborator - si anume rezistenta la tractiune (pe lungime si latime). Totusi, calitatea primordiala a produsului este data de rezistenta la mediu alcalin, trasatura netangibila organoleptic, care ne expune la eforturi in fata concurentilor. Educarea consumatorilor finali cu referire la performantele reale ale unui astfel de produs este un proces de durata. In ultimul timp, gasim tot mai des in caietele de sarcini emise de proiectanti cerinta ca plasa de armare din fibra de sticla sa fie apretata cu latex SBR si ne bucuram, pentru ca aceasta este materia prima care confera performanta in ce priveste durata de utilizare a plasei in tencuiala alcalina. Din pacate, nu se poate diferentia cu ochiul liber o plasa apretata cu SBR de una cu apret obisnuit. Doar atestarile emise in laboratoarele de specialitate pot sustine o plasa din fibra de sticla cu inalta rezistenta la mediul alcalin si onestitatea producatorilor si distribuitorilor", a explicat reprezentanta Bico Industries.
Toate produsele societatii sunt agrementate conform legislatiei din Romania si certificate ETAG 004.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter