RO EN
Košík je prázdný

ARCON: Crestere cu 30% a exporturilor si afaceri de 38 milioane de euro

Afacerile producatorului de materiale pentru constructii Arcon - Sfantu Gheorghe au depasit 38 milioane de euro in 2013, in timp ce profitul companiei a fost de peste 2,2 milioane de euro. Un aspect important a fost reprezentat de preocuparea permanenta pentru integrarea companiilor Amvic si Corina Gealan in structura grupului, cele doua firme fiind preluate la finele lui 2012. "Cifrele din 2013 pe toate cele cinci directii de business ale noastre au inregistrat cresteri usoare, iar exportul, un parametru important in conjunctura actuala, s-a consolidat conform previziunilor de la inceput de an, ajungand la 4,7 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de nivelul din 2012", a declarat Ioan Titeiu, director general al grupului Arcon.
Investitiile totale in dezvoltarea de produse, in tehnologie, logistica, marketing si personal s-au ridicat, in 2013, la 1,2 milioane de euro, pentru 2014 fiind prevazute sume similare.
Anul trecut Arcon a livrat pe piata termosistemul Arco atat din Sfantu Gheorghe, cat si din Bucuresti. In prezent, operatiunile de productie au loc in cadrul celor doua fabrici ale grupului, situate la Sfantu Gheorghe si Bragadiru, cea din urma fiind preluata de la Amvic si integrata in fluxul Arcon. Vopseaua folosita in componenta termosistemului Arco este produsa in fabrica din Sfantu Gheorghe, aceasta linie fiind finalizata in 2011 in urma unei investitii de aproximativ 3 milioane de euro.
 
Reorientare a livrarilor de membrane pe pietele din Africa
In ceea ce priveste vanzarile de membrane hidroizolatoare, cererea s-a mentinut, anul trecut, la nivelul din 2012. "Daca in tara suntem principalii furnizori de membrane hidroizolante gratie capacitatilor de productie din Sfantu Gheorghe in care am investit constant, la export trebuie sa ne luptam permanent nu numai cu producatorii europeni, ci si cu cerintele specifice pietelor pe care vrem sa intram. Este cunoscut pentru producatorii romani ca pietele mari din vestul Europei si-au luat masuri de protectie in ceea ce priveste importul de produse, in unele cazuri chiar extreme. Chiar daca produci dupa normele europene si ai agrement CE pe toate produsele, acesta nu conteaza in unele tari din UE, care si-au implementat norme nationale extrem de protective pentru fabricantii locali. De exemplu, pentru exportul unei membrane trebuie facute peste 15 teste. Un agrement costa intre 30.000 si 60.000 de euro si procesul de auditare poate dura si pana la doi ani in tari ca Franta, Austria, Olanda, Suedia sau Norvegia, conditii in care investitiile devin total neprofitabile. Autoritatile romane ar trebui sa conceapa un program de sustinere a exportatorilor in acreditarea produselor pe pietele externe, astfel incat sumele respective sa fie mai usor resimtite de catre acestia. Aceasta situatie ne-a determinat sa ne reorientam vanzarile si catre piete din Africa", explica Ioan Titeiu. In prezent, compania livreaza membrane marca Arco in Bulgaria, Grecia, spatiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru, Ungaria, Cehia, Slovacia, Albania etc.
 
Restructurare a companiilor Amvic si Corina Gealan, dupa preluare
In 2013, Arcon a investit in eficientizarea activitatii companiilor Amvic si Corina Gealan si in integrarea acestora in structura grupului. "Pe o piata ezitanta constructiilor, ne-am focusat anul trecut pe redresarea celor doua companii care constituie baza noastra din Bucuresti. Am restructurat activitatea la toate nivelurile si, in urma masurilor luate in 2013, am redus la jumatate pierderile celor doua firme fata de anul anterior. Am intrat in 2014 cu echipe noi si cu planuri de crestere. Speram ca la sfarsitul acestui an Corina Gealan si Amvic sa devina profitabile", a mai spus Ioan Titeiu.
***
Arcon este prezenta pe piata locala a constructiilor din 1994 si are, in prezent, 250 de angajati. Compania este lider al pietei locale de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolatii, firma fiind, totodata, producator de polistiren expandat si tencuieli decorative. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter