RO EN
Košík je prázdný

LICITATIE: 115 milioane euro pentru legatura dintre Centura Oradea si Autostrada A3

Autoritatea contractanta reprezentata de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR SA) a anuntat recent in cadrul SEAP ca are in vedere atribuirea, prin licitatie deschisa, a contractului  de achizitii publice pentru obiectivul de investitii denumit „Proiectare si executie Legatura Centura Oradea (Giratie Calea Sintandrei) - Autostrada A3 (Biharia)”, cu o valoare estimata de 546.398.173 lei.
Potrivit autoritatii contractante, obiectul contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru Legatura Centura Oradea (Giratie Calea Sintandrei) - Autostrada A3 (Biharia), in conformitate cu prevederile contractului de proiectare si executie.
In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat de participarea la procedura de achizitie publica are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este cu 25 zile inainte de termenul-limita de depunere a ofertelor. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (2) din Legea 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatea contractanta stabileste inca de la inceput doua termene-limita in care va raspunde tuturor solicitarilor de clarificare/ informatiilor suplimentare, dupa cum urmeaza: primul termen-limita este cu 40 zile inainte de termenul-limita de depunere a ofertelor, iar al doilea termen-limita este cu 15 zile inainte de termenul-limita de depunere a ofertelor.
Aceste doua termene de raspuns la clarificari nu afecteaza insa in niciun fel dreptul operatorilor economici de a adresa solicitari de clarificare pe parcursul intregii perioade care se scurge de la momentul publicarii anuntului de participare si pana la termenul-limita stabilit cu 25 zile anterior termenului-limita de depunere a ofertelor stabilit de autoritatea contractanta. Cu toate acestea, avand in vedere faptul ca autoritatea contractanta are obligatia de a raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificare, sens in care aceasta trebuie sa isi aloce un termen rezonabil pentru procesarea solicitarilor de clarificare si formulare a raspunsurilor care se impun, la primul termen de raspuns la clarificari autoritatea contractanta va raspunde tuturor solicitarilor de clarificare adresate de operatorii economici in intervalul de la publicarea anuntului de participare si pana la data la care se implineste termenul cu 50 de zile anterior datei-limita de depunere a ofertelor, iar la al doilea termen de raspuns autoritatea contractanta va raspunde restului de solicitari de clarificare adresate pana la termenul-limita cu 25 zile anterior datei-limita de depunere a ofertelor.
In functie de complexitatea solicitarilor de clarificare adresate de operatorii economici, pentru care raspunsurile ar trebui publicate la primul termen indicat anterior, autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a publica raspunsurile la clarificarile respective la al doilea termen stabilit in documentatia de atribuire.
In consecinta, termenele de raspuns la clarificari au fost stabilite astfel incat operatorii economici sa aiba o perioada adecvata pentru analizarea documentatiei de atribuire si, ulterior, pentru elaborarea ofertelor prin prisma raspunsurilor oferite de autoritatea contractanta.
Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit la 3 aprilie 2020, ora 15:00, iar ofertele trebuie sa fie valabile pana la 3 octombrie 2020. Contractul va fi atribuit conform criteriului celui mai bun raport calitate-pret, unde componenta financiara (pretul ofertei) conteaza in proportie de 50%.
CNAIR SA mai precizeaza ca incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de obtinerea/ aprobarea finantarii lucrarilor din fonduri de la bugetul de stat si/ sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibila doar in situatia in care se respecta dispozitiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice. In cazul in care, indiferent de motive, obtinerea/aprobarea finantarii serviciilor din fonduri de la bugetul de stat si/ sau fonduri europene nerambursabile nu se realizeaza, autoritatea contractanta va aplica prevederile art. 212, alin (1), lit. c), teza a II-a, din Legea 98/2016, fiind imposibila incheierea contractului de achizitie publica. Autoritatea contractanta estimeaza insa ca va obtine finantarea necesara semnarii contractului in semestrul I al anului 2020, desi la data initierii prezentei proceduri de achizitie publica nu exista un contract de finantare semnat. In plus, termenele specificate in contract cu privire la plati sunt justificate de complexitatea proiectului de infrastructura rutiera (proiecte de interes major), precum si de circuitul financiar al fondurilor care implica mai multe institutii ale statului. Autoritatea contractanta mai precizeaza si ca sumele platibile antreprenorului vor fi ajustate pentru cresterea/ diminuarea indicilor de pret pentru elementele constitutive ale ofertei, prin utilizarea unei formule specifice de ajustare, prezentata in documentatia pusa la dispozitie pentru derularea licitatiei.
Durata contractului este de 90 luni si cuprinde: 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de executie a lucrarilor si 60 de luni perioada de garantie a lucrarilor. Durata contractului de lucrari poate insa sa fie diferita, in functie de perioada de garantie a lucrarilor ofertata de operatorul economic desemnat castigator. In vederea completarii DUAE, ofertantii vor utiliza formularul electronic disponibil in SEAP, in conformitate cu notificarile ANAP din 08.04.2019 si 02.07.2019, publicate pe portalul institutiei respective.
Anterior, mai precis in luna iunie a anului 2019, Guvernul Romaniei a aprobat prin HG indicatorii tehnico-economici specifici acestui obiectiv de investitii, potrivit carora lungimea totala a traseului rutier nou-executat va fi de aproximativ 18,96 km. Inceputul drumului de legatura se suprapune cu actuala centura a municipiului Oradea pe o lungime de aproximativ un kilometru, pe Calea Sintandrei, pana la actuala intersectie giratorie dintre Calea Santandrei si str. Ovidiu Densusianu. Sfarsitul traseului este reprezentat prin amenajarea unui nod rutier la intersectia cu Autostrada A3, intersectie prevazuta cu bretele de acces, denivelata pentru evitarea punctelor de conflict a curentilor de trafic de pe o artera pe cealalta. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter