Compania Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial a fost desemnata sa elaboreze Studiul de Fezabilitate aferent proiectului "Drum Orbital - Legatura A7 - Buzau (Tronsoanele 2, 3 si 4)", cu o lungime de 12,5 km. Valoarea contractului, atribuit prin licitatie publica, este de 15,67 milioane de lei (fara TVA), iar durata de implementare a acestuia este de 10 luni. Din echipa care va realiza documentatiile mai fac parte, ca subcontractanti, societatile Eco Geodrum, Protelco, INCDPAPM-ICPA Bucuresti, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Danavi, Mondev Real Estate si Torcad Consulting.
Conform Caietului de Sarcini, in cadrul contractului se vor elabora: Studiul de fezabilitate, Studiul Topografic, Studiul Geotehnic si/sau studiile de analiza si de stabilitate a terenului, Studiul Hidraulic si Hidrologic, Expertiza tehnica pentru podul de cale ferata peste Raul Buzau, Studiul Arheologic/ istoric, Documentatia Ocupari Terenuri, Documentatia de Mediu (inclusiv Natura 2000), Avizele conforme pentru asigurarea utilitatilor si Studiul de trafic. Totodata, companiile castigatoare vor asigura beneficiarului serviciile de asistenta tehnica pentru procedura/ procedurile de atribuire a serviciilor de proiectare.
La licitatie au fost depuse, in total, trei oferte, celelalte doua apartinand companiei Consitrans si asocierii Prospect Drill (lider) - Creative Road Design - Primacons Group - Total Road - East Water Drillings.
"Drumul Orbital Buzau" este cel de-al treilea inel de circulatie al orasului, propus a fi configurat prin modernizarea actualei Sosele de Centura si completarea acesteia pe sectoarele unde inca nu este realizata. Practic, va fi realizat un inel rutier ce va inconjura municipiul Buzau si va face legatura atat cu viitorul drum expres Buzau - Braila, cat si cu viitoarea autostrada A7, Bucuresti - Ploiesti - Buzau - Focsani - Pascani - Siret. In total, drumul va avea o lungime totala de 24,5 kilometri si va include 6 tronsoane, respectiv: