RO EN
Košík je prázdný

Contracte de consultanta de 190 milioane lei pentru proiecte de apa din sudul tarii

Prin patru contracte majore, cu o valoare cumulata de 190 de milioane de lei, mai multe companii de consultanta si inginerie supervizeaza proiecte de extindere a retelelor de alimentare cu apa si de canalizare din regiunea sudica a tarii. Lucrarile urmeaza a fi realizate in judetele Calarasi, Dambovita, Caras-Severin si Buzau.
Unul dintre contracte, cu o valoare estimata la 45 milioane de lei, vizeaza atribuirea serviciilor de asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor, managementul si publicitatea proiectului din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata pentru aria de operare a operatorului regional in judetele Calarasi si Ialomita, in perioada 2014-2020, implementat de operatorul regional Ecoaqua. Durata de implementare a proiectului este de 101 luni. Contractul de finantare a proiectului major a fost semnat in iulie 2022, avand o valoare totala de 291,5 milioane de euro.
Serviciile de supervizare si asistenta tehnica vizeaza proiectele de executie de lucrari la sistemele de alimentare cu apa din municipiile Calarasi, Oltenita si Urziceni, dar si din localitatile Visinii, Potcoava, Chirnogi, Nana, Luica, Fundulea, Ileana, Lehliu Gara, Dor Marunt, Razvani, Lupsanu, Budesti, Vasilati, Soldanu, Frumusani, Plataresti, Ulmu, Dorobantu, Chiselet, Spantov, Manasia, Alexeni, Cosereni, Garbovi, Grindu si Reviga.
Doua asocieri de consultanti au depus oferte pentru adjudecarea acestor lucrari, respectiv:
1. Asocierea EPMC Consulting (lider) - Damvas Ghiv Construct, avand ca subcontractanti si terti companiile IVCA Development, Als Life Sciences Romania, Dimex-2000 Company, Gestion Integral Del Suelo SL, DHI-SW Project si Cabala Business;
2. Asocierea Pro Toby (lider) - BRL Ingenierie - Euro Finance Advisors -Urban Connect, cu subcontractantii Gauss, Flarom Advertising si Wessling Romania.
Etapa de evaluare financiara si tehnica a celor doua oferte s-a incheiat, asocierea castigatoare urmand a fi anuntata in curand.
Consultantii vor supraveghea activitatile de pe santiere si vor asistenta tehnica pe intreaga perioada de executie a lucrarilor, dar si in perioada de garantie.
 
Eptisa supervizeaza implementarea de contracte de aproape 900 milioane lei
Celelate trei contracte de consultanta au fost deja atribuite si se afla in implementare. Companiile Eptisa Romania, EPCM Consulting si Romair, alaturi de asociatii lor, supervizeaza si asigura servicii de asistenta tehnica cu o valoare cumulata de aproape 145 milioane de lei in judetele Dambovita, Caras-Severin si Buzau.
Eptisa Romania a adjudecat, la finalul anului 2022, contractul de asistenta tehnica pentru managementul proiectului si supervizarea executiei lucrarilor din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Buzau, in perioada 2014-2020. Valoarea serviciilor este de 35,8 milioane de lei, perioada de implementare fiind prevazuta pana la finalul anului 2027. Aceasta licitatie a fost deosebit de disputata, sase asocieri de consultanti depunand oferte de participare. Tabloul complet al participantilor la licitatie:
1. Asocierea Ramboll South East Europe (lider) - Ramboll Danmark A/S;
2. Asocierea Romair Consulting (lider) - Technital;
3. Asocierea Eptisa Romania (lider) - Eptisa Servicios de Ingenieria, SL;
4. Asocierea Pro Toby (lider) - Concremat Engenharia e Tecnologia -Urban Connect - Meta Engineering;
5. Asocierea Hill International(Bucharest) (lider) - Proiect Consulting - KVB Consulting & Engineering - Safege SAS - Hill International NV;
6. Asocierea Tadeco Consulting (lider) - EPMC Consulting - Resourcing Environmental Consulting, avand ca tert compania CTE Solution - Utilaje Specializate.
Contractul de finantare, cu o valoare totala de 892,5 milioane de lei (Etapa I) a fost semnat in anul 2022 si este implementat de Compania de Apa Buzau SA. Investitiile sunt derulate in cadrul a 10 contracte de lucrari si vizeaza extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare din judetul Buzau. Vor fi realizate 57 de foraje noi, 100 km de conducte de aductiune sau transport noi, 45 de statii de pompare noi, 24 de rezervoare de inmagazinare noi si reabilitate, 230 km de retele de distributie apa potabila noi sau reabilitate. De asemenea, se vor realiza 440 km de retele de canalizare, 172 statii de pompare noi sau reabilitate, doua statii de epurare noi si extinderea capacitatii altor doua, precum si realizarea unei instalatie de namol la statia de epurare existenta in municipiul Buzau.
 
EPMC si Clean Aqua Project: servicii de consultanta de 72 milioane lei, in Dambovita
Asocierea formata din companiile EPMC Consulting (lider) si Clean Aqua Project asigura servicii de asistenta tehnica pentru managementul proiectului si supervizarea lucrarilor din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Dambovita in perioada 2014-2020, in baza unui contract semnat in iulie 2023. Valoarea contractului este de 72 milioane de lei, durata de implementare fiind stabilita la 60 de luni. Din asocierea castigatoare mai fac parte, ca subcontractanti si terti, companiile AGS-Administraçao e Gestao de Sistemas de Salubridade, DHI Polska, DHI A/S, Als Life Sciences Romania, DHI-SW Project si Group Convers Consulting.
Oferta castigatoare a fost selectata dintr-un numar total de 3 depuse, celelalte doua fiind transmise de:
1. Asocierea Egis Romania SA (lider) - Egis Water and Maritime - Louis Berger, avand ca parteneri copaniile Sitline Technology (subcontractant) si Egis International SAS (tert);
2. Asocierea Ramboll South East Europe (lider) - Ramboll Danmark A/S, cu subcontractantii Als Life Sciences Romania, Envirotronic si Deity Design.
Conrtractul de finantare pentru implementarea Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Dambovita in perioada 2014-2020, in valoare de 450 de milioane de euro, a fost semnat in septembrie 2021 si este implementat de Compania de Apa Targoviste-Dambovita (CATD). Principalele investitii finantate includ extinderea retelei de alimentare cu apa potabila cu 300,5 km si reabilitarea a 60 km, extinderea si reabilitarea a 198 km de conducte de aductiune, constructia a 8 statii de tratare a apei, reabilitarea a 11 rezervoare de inmagazinare, precum si constructia a 17 rezervoare noi. De asemenea, proiectul prevede extinderea retelei de canalizare cu 448 km, constructia de conducte colectoare de transfer/ refulare sub presiune cu o lungime de 133 km, constructia a doua statii noi de epurare, precum si extinderea altor 7. Proiectul mai prevede realizarea unui dispecerat regional SCADA si a 18 dispecerate locale.
 
Romair supervizeaza extinderea retelelor de utilitati din Caras-Severin
Romair Consulting, alaturi de asociatii sai, a adjudecat, in luna iunie 2023, contractul de asistenta tehnica pentru managementul proiectului si supervizarea lucrarilor din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Caras-Severin/ Regiunea Vest, in perioada 2014-2020. Valoarea serviciilor este de 37 milioane de lei, perioada de implementare fiind prevazuta pana la finalul anului 2027.
Din asocierea castigatoare a acestui contract mai fac parte companiile Gestion Integral Del Suelo SL si Omicron Amepro SA (asociati), precum si DHI-SW Project, Als Life Sciences Romania si Fida Solutions (subcontractanti).
Contractul de finantare, cu o valoare totala de un miliard de lei a fost semnat in prima parte a anului 2023 si este implementat de compania Aquacaras SA. Prin intermediul proiectului, circa 6.500 de gospodarii vor fi racordate la reteaua de apa potabila si 6.111 la cea de canalizare si vor fi reabilitati 21,8 km de retea de apa si 53,95 km de canalizare. In total, reteaua noua de canalizare din judet se va extinde cu 55,62 km.
Pe langa cresterea acoperirii serviciilor, proiectul include si dotarea cu utilaje de 7,5 milioane de euro pentru imbunatatirea serviciilor prestate. Investitiile se vor derula in orasele Resita, Caransebes, Otelu Rosu, Bocsa, Moldova Noua, Baile Herculane si Anina, si in comunele Teregova, Oravita, Ticvaniu Mare, Gradinari, Toplet si Mehadia.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter