RO EN
Košík je prázdný

Comisia Europeana a aprobat un proiect de 84 milioane euro pentru retele utilitare

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov, in valoare de 84,26 milioane euro, a fost aprobat de Comisia Europeana.
Finantat in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM), proiectul va asigura fondurile pentru realizarea de investitii de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in 24 unitati administrativ-teritoriale: 18 in judetul Sibiu si 6 in judetul Brasov.
„Le multumesc colegilor din echipa Autoritatii de Management POIM, precum si beneficiarului. Efortul nostru conjugat ne-a facut sa ajungem in acest moment al aprobarii proiectului de catre Comisia Europeana. Acum a fost aprobata prima etapa a proiectului. Valoarea totala a investitiilor se ridica la aproximativ 220 milioane euro, diferenta urmand sa fie asigurata prin Programul Operational Dezvoltare Durabila 2021-2027”, a declarat Cristian Roman, secretar de stat in cadrul MIPE.
Proiectul aprobat de Comisia Europeana va duce la cresterea nivelului de colectare si epurare a apelor uzate urbane si va asigura alimentarea cu apa potabila a populatiei prin:
- reabilitarea sursei de apa;
- reabilitarea si extinderea magistralelor de transport, inclusiv a rezervoarelor de stocare a apei potabile pentru statiile de clor si statiile de pompare;
- reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei potabile;
- reabilitarea si extinderea sistemelor de colectare a apelor uzate;
- statie de epurare noua/reabilitata;
- sisteme de supraveghere si control SCADA;
- tratarea si recuperarea namolului deshidratat.
Vor beneficia de investitiile in alimentarea cu apa 214.293 locuitori, iar de cele aferente infrastructurii de apa uzata - 55.993 locuitori echivalenti.
In judetul Sibiu vor beneficia de investitiile asigurate prin POIM urmatoarele UAT-uri: Sibiu, Selimbar, Cisnadie, Sadu, Rasinari, Rosia, Sura Mica, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Sura Mare, Slimnic, Saliste, Tilisca, Avrig, Racovita, Roata, Consiliul Judetean Sibiu.
In judetul Brasov vor beneficia: Fagaras, Lisa, Voila, Recea, Mandra, Beclean, Consiliul Judetean Brasov. Proiectul este implementat de SC Apa Canal Sibiu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter