RO EN
Košík je prázdný

TAILENT: Un sfert dintre IMM-uri confirma nevoia de a utiliza roboti software

Sistemul de lucru hibrid a evidentiat importanta robotilor software inteligenti dezvoltati pe baza tehnologiei Robotic Process Automation (RPA), in conditiile in care a crescut nevoia de solutii si activitati creative, iar munca de la distanta a devenit esentiala pentru succesul oricarui business. In prezent, 23,7% dintre companiile mici si mijlocii din Romania confirma ca au nevoie de roboti software pentru a accelera digitalizarea activitatii si a creste eficienta operationala prin automatizarea operatiunilor, arata un sondaj initiat de Tailent, compania locala cunoscuta pentru dezvoltarea de roboti software inteligenti care permit firmelor sa automatizeze o plaja larga de procese operationale si democratizeaza accesul la solutiile de tip Robotic Process Automation.
Aproape jumatate (47,4%) dintre companiile care au participat la sondajul Tailent considera ca robotii software inteligenti sunt utili pentru a elimina actiuni repetitive si pentru a creste eficienta operationala dintr-o organizatie. Totodata, aproape 30% dintre companii considera ca utilizarea de roboti software poate duce la o crestere a eficientei muncii de la distanta, la o dezvoltare mai rapida a companiei si la accelerarea digitalizarii, cu efecte pozitive asupra evolutiei business-ului.
Pentru aproape 53% dintre respondenti, principalul avantaj al robotilor software pentru companie ar fi cresterea eficientei operationale, urmat de reducerea costurilor (31,6%) si de cresterea vanzarilor (18,4%), oferind companiei oportunitati de dezvoltare in directii noi. In plus, 39% considera ca echipa ar beneficia de sprijinul tehnologiei RPA pentru a lasa sarcinile plictisitoare si repetitive in seama robotilor software inteligenti, iar aproape 24% spun ca angajatii se vor putea ocupa astfel de activitati mai creative. Doar 8% considera ca echipa ar putea fi reticenta la integrarea tehnologiei in procesele operationale ale companiei si 29% sunt de parere ca ar putea exista si unele temeri ca robotii software ar putea inlocui anumite pozitii din companie.
„Desi exista uneori perceptia ca robotii software inteligenti ar putea suplini in totalitate anumite joburi, realitatea este ca acestia nu fac decat sa vina in ajutorul echipelor existente si sa sustina oamenii sa evolueze profesional, ocupandu-se de activitati mai relevante pentru ei si pentru compania in care lucreaza. Aproape doua treimi dintre companiile mici si mijlocii care au participat la sondaj confirma ca adoptia tehnologiei Robotic Process Automation le-ar da angajatilor posibilitatea sa invete lucruri noi”, spune Mario Popescu, CEO-ul Tailent.
Un sfert dintre companiile mici si mijlocii din Romania au „angajat” deja roboti software
RPA este o industrie care a accelerat puternic in ultimii ani, iar Romania a devenit deja un furnizor global important de solutii bazate pe aceasta tehnologie. 24% dintre companiile mici si mijlocii participante la sondajul Tailent folosesc deja tehnologii de automatizare, iar jumatate spun ca iau in calcul integrarea tehnologiei RPA in activitate anul acesta sau in viitor. Cu toate acestea, jumatate dintre companii considera ca principala bariera in implementarea robotilor software inteligenti este costul ridicat - desi peste 47% spun ca il considera o investitie fezabila si avantajoasa in raport cu beneficiile -, iar peste 36% considera ca se vor confrunta cu o lipsa de pregatire a angajatilor privind adoptia si utilizarea tehnologiei RPA.
„Misiunea Tailent este sa democratizeze accesul la roboti software inteligenti mai ales pentru IMM-uri si sa schimbe paradigma ca tehnologia RPA e rezervata doar corporatiilor. Robotii dezvoltati pe baza solutiilor Tailent sunt foarte accesibili din perspectiva investitiei. Companiile pot crea un numar nelimitat de roboti folosind Tailent Automation Platform (TAP) si ii pot pune la treaba imediat, iar daca nu exista specialisti in companie care sa poata dezvolta robotii software, aceasta activitate poate fi realizata de parteneri Tailent specializati in domeniul IT”, explica Mario Popescu.
Tailent a incheiat, in ultimul an, o serie de parteneriate, parte dintr-un procesul mai amplu de expansiune desfasurat atat in Romania, cat si pe noi piete din Europa, America Centrala si de Sud, SUA si Asia. In acelasi timp, Tailent s-a aliat recent cu compania de tehnologii de plata Visa in initiativa Marile Afaceri Mici, pentru a aduce solutii de digitalizare mai aproape de startup-uri si companii mici si mijlocii din Romania.
Sondajul Tailent a fost efectuat in luna aprilie in mediul online, in randul reprezentantilor a 136 de companii mici si mijlocii din Romania.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter