RO EN
Košík je prázdný

ITU: Tehnologiile inteligente pot ajuta la reducerea consumului Centrelor de date

Uniunea Internationala de Telecomunicatii (ITU) recomanda utilizarea de noi solutii de energie inteligenta pentru racirea Centrelor de date, inclusiv utilizarea aerului rece din exterior sau a lichidului, in asa fel incat sa fie atinse obiectivele ecologice si durabile, stabilite la nivel global.
Astfel, Centrele de date pot utiliza in mod optim energie regenerabila si pot implementa tehnologii de racire de ultima ora pentru a reduce necesarul de energie destinat racirii acestor sisteme.
Conform unui document tehnic de propunere al organizatiei, intitulat "Smart energy solutions for data centres", Recomandarea ITU-T L.1381 ia in considerare o strategie de control inteligenta pentru intregul sistem energetic, inclusiv solutiile de alimentare cu energie si de racire, a centrelor de date pentru a obtine o eficienta energetica mai mare si pentru a reduce consumul total de energie.
"In primul rand, pentru un sistem de aport de energie multipla, inclusiv panouri solare fotovoltaice (PV), vantul, celulele de combustibil, reteaua electrica, generatoarele de energie si bateriile pot fi conectate la un sistem. Recomandarea ITU-T L.1381 ia in considerare modul de control al acestor aporturi diferite de energie intr-un mod inteligent pentru a creste eficienta energetica si pentru a reduce emisiile de carbon. In plus, pentru sistemele de racire inteligente, recomandarea ITU-T L.1381 ia in considerare modul de utilizare a aerului rece din exterior si maximizarea utilizarii racirii laterale in Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC), de exemplu, racirea rack-urilor TIC, metodele de racire pe rand si racirea cu lichid. Recomandarea ITU-T L.1381 se concentreaza pe solutii de energie inteligente pentru Centrele de date pentru a atinge obiective ecologice si durabile, inclusiv cele care sunt ecologice, reduc emisiile de carbon, cresc eficienta energetica si prelungesc durata de viata a produsului", se mentioneaza in document.
In cazul racirii Centrelor de date cu ajutorul aerului, aceasta recomandare se aplica in special pentru acele puncte de marimi diferite, amplasate in locuri cu o calitate buna a aerului. "Pentru locurile cu o calitate slaba a aerului, modul de racire IEC (Indirect Evaporative Cooling, n.r.) plus compresor poate fi ales pentru a creste foarte mult perioada de timp de racire naturala", precizeaza sursa citata.
In perioada 26 septembrie - 14 octombrie are loc la Palatul Parlamentului cea de-a 21-a editie a Conferintei Plenipotentiarilor Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (PP-22), la care participa peste 3.000 de lideri si delegatii din 193 de tari.
Romania este prima tara din Uniunea Europeana (UE) care organizeaza acest eveniment de anvergura, unde se vor stabili politicile generale ale UIT, precum si planurile strategice si financiare pentru perioada 2024 - 2027, care vizeaza intreaga activitate a organizatiei, dar, cu precadere, aspecte-cheie referitoare la incluziunea digitala si reducerea decalajului digital, cele mai bune modalitati de a mobiliza inteligenta artificiala (IA), internetul obiectelor (IoT) si retelele 5G si viitoare catre 6G, impreuna cu alte tehnologii noi si emergente.
Alaturi de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si Ministerul Antreprenoriatului si Turismului (MAT), parteneri in organizarea conferintei sunt: Senatul Romaniei, Camera Deputatilor, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finantelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Culturii, Primaria Municipiului Bucuresti, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Serviciul de Protectie si Paza si Societatea Romana de Televiziune.Agentia Nationala de Presa AGERPRES este partener media al evenimentului.
Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor este organizatia internationala din sistemul Natiunilor Unite specializata pentru tehnologiile informatiei si comunicatiilor (TIC), care promoveaza inovatia in acest domeniu, impreuna cu cele 193 de state membre si cu peste 900 de membri din randul companiilor, al universitatilor si al organizatiilor internationale si regionale.
Infiintata in urma cu 157 de ani, ITU este o organizatie interguvernamentala al carei obiectiv principal este coordonarea utilizarii in bune conditii a spectrului radio la nivel global, promovarea cooperarii internationale in asignarea orbitelor satelitare, imbunatatirea infrastructurii de comunicatii in tarile in curs de dezvoltare si stabilirea de standarde la nivel mondial care sa incurajeze interconectarea fara intrerupere a unei game largi de sisteme de comunicatii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter