Vanzarile de aplicatii software dedicate proiectarii CAD/CAE din Romania au crescut cu 20% in primele noua luni ale anului in curs, fata de aceeasi perioada din 2013, trend ce se va mentine pana la finele lui 2014, potrivit estimarilor reprezentantilor companiei Graitec, unul dintre cei mai importanti furnizori de software pentru arhitectura si constructii din Romania. Pentru 2015, conducerea societatii estimeaza o evolutie de 30% a volumului vanzarilor din domeniu. "Piata locala de solutii software si servicii dedicate proiectarii structurale a inregistrat o crestere semnificativa in 2014, comparativ cu precedentele 12 luni, iar pentru anul 2015 estimarile indica mentinerea tendintei ascendente. Specialistii din domeniul proiectarii structurale sunt in mod permanent in cautare de solutii care sa le satisfaca toate exigentele referitoare la raportul performanta/ eficienta/ rentabilitate. Furnizorii de software se adapteaza, astfel incat, in prezent, cele mai competitive solutii dedicate proiectarii in domeniul constructiilor civile si industriale sunt cele care ofera o varietate de functionalitati si un grad ridicat de expertiza", a declarat Catalina Tilea, director de vanzari al Graitec Romania. In acest context, compania a inregistrat o crestere cu aproximativ 30% a cifrei de afaceri in primele noua luni ale anului in curs, pentru intregul exercitiu financiar fiind estimata o evolutie cu pana la 40% fata de nivelul de circa 9 milioane de lei inregistrat in 2013.
Anii 2013 si 2014 au reprezentat o perioada de referinta in istoria grupului Graitec, in special ca urmare a semnarii acordului pentru vanzarea celor doua programe dedicate modelarii si detalierii structurilor metalice si din beton armat - Advance Steel si Advance Concrete - catre Autodesk. La finele lui 2014 si inceputul lui 2015, compania va lansa noi produse, aplicatii si servicii adaptate noilor exigente de pe piata de profil.
Este vizata pozitia de lider mondial in domeniul furnizarii de aplicatii BIM
Graitec Romania furnizeaza aplicatii atat pe plan intern, cat si in alte tari, precum Bulgaria si Turcia, oferind, totodata, servicii de asistenta tehnica, mentenanta si training in utilizare. Printre cele mai importante firme si institutii care utilizeaza sisteme livrate de Graitec se afla Heurtey Petrochem, Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), biroul de arhitectura Dico si Tiganas, Profesional Construct Proiectare etc. Principalul obiectiv stabilite la nivelul Graitec pe termen lung este de a deveni unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de solutii software integrate BIM pentru domeniul proiectarii CAD/CAE. In acest sens, grupul a achizitionat trei firme strategice pentru a-si consolida pozitia la nivel international, respectiv MicroCAD (Marea Britanie), ERA3 (Italia) si Robobat Polska (Polonia). "Strategia grupului vizeaza o pozitie de top in randul principalilor furnizori globali de solutii software BIM, combinand tehnologiile Autodesk si Graitec. Achizitia Robobat Polska, un important partener al Autodesk in Polonia, cea mai mare tara din Europa Centrala, va contribui semnificativ la indeplinirea acestui plan. In plus, Robobat si Graitec impartasesc o istorie de durata in Europa si sinergia dintre cele doua companii va sprijini clientii care doresc sa beneficieze de tehnologia BIM pentru a deveni cat mai competitivi", a declarat Francis Guillemard, CEO al grupului Graitec.
***
Graitec Romania este subsidiara locala a grupului francez Graitec, companie ce a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 33,4 milioane de euro, in crestere cu 8% fata de nivelul din 2012. Holdingul coordoneaza sucursale in SUA, Canada, Franta, Marea Britanie, Germania, Italia, Cehia, Romania, Rusia si Singapore, precum si o retea de peste 40 de distribuitori in intreaga lume si lucreaza cu 260 de angajati, dintre care peste 100 sunt ingineri proiectanti si dezvoltatori software.