Forumul Economic Mondial, in parteneriat cu Accenture si Microsoft, a dezvaluit in cadrul reuniunii sale anuale 2023, un prototip functional al Global Collaboration Village in metavers, unde organizatiile se pot reuni pentru a obtine informatii, a crea solutii si a actiona cu privire la cele mai presante provocari ale lumii.
Impreuna cu parteneri din 80 de organizatii importante care contribuie la dezvoltarea proiectului, participanti din intreaga lume s-au alaturat Forumului in prima sa sesiune interactiva si multilaterala in metavers.
"Prin Global Collaboration Village, cream prima aplicatie metavers de interes public, construind un adevarat sat global in spatiul virtual. Proiectul “The Village” este sprijinit de o serie de parteneri din sectorul public si privat, si va utiliza functiile unice ale metaversului pentru a gasi solutii marilor probleme ale vremurilor noastre intr-un mod mai deschis, mai incluziv si mai sustinut", a declarat Klaus Schwab, Fondator si Presedinte Executiv al Forumului Economic Mondial.
Julie Sweet, Presedinte si Director Executiv al Accenture, a adaugat: "Metaversul va schimba profund fiecare parte a fiecarei afaceri, facand legatura intre lumea noastra fizica si cea digitala si, in timp, va permite companiilor sa creeze noi produse si servicii inovatoare pentru consumatori, sa isi transforme productia si operatiunile si sa reimagineze modul in care colaboram si lucram."
Brad Smith, Presedinte al Microsoft Corporation, a declarat: "Credem ca metaversul are potentialul de a schimba fundamental modul in care comunicam si colaboram, depasind limitarile lumii fizice pentru a oferi conexiuni imbunatatite pentru toata lumea. Global Collaboration Village, bazat pe Microsoft Mesh, este un exemplu excelent al modului in care putem utiliza tehnologia metavers pentru a aduce oamenii si comunitatile impreuna in moduri noi."
Despre Global Collaboration Village
Global Collaboration Village foloseste puterea metaversului pentru a crea co-prezenta si conexiune pentru un public mai divers si mai dispersat fizic. Pornind de la un concept prezentat in mai 2022, acest proiect inovator, construit pe platforma de realitate mixta Microsoft Mesh, include un set de spatii imersive initiale care pot fi accesate cu ajutorul castilor VR sau al unui dispozitiv portabil. Printre acestea se numara:
- O primarie: "Centrul virtual de congrese" al Forumului pentru sesiuni sau reuniuni viitoare, cum ar fi sesiuni plenare, ateliere de lucru si intalniri bilaterale.
- Centre de colaborare: Spatii de colaborare virtuala pentru discutii imersive si pentru cele mai importante idei din cadrul Forumului, menite sa inspire colaborarea, invatarea prin experienta si impactul real asupra problemelor globale. De exemplu, intr-un centru oceanic virtual, participantii se pot scufunda in adancurile oceanului si pot explora de ce si cum trebuie protejate ecosistemele marine pentru a pastra atat viata pe uscat, cat si in apa.
- Campusurile partilor interesate: Partenerii forumului isi pot personaliza prezenta, pot convoca partile interesate si pot colabora cu altii pentru a inova si a gasi solutii provocarilor globale.
Pe parcursul anului viitor, Forumul va invita organizatiile sa utilizeze aceste spatii imersive pentru a consolida si mai mult invatarea, colaborarea si parteneriatul. Obiectivul initiativei de a consolida si de a revigora cooperarea internationala este ghidat de patru principii: cooperarea globala in vederea gasirii unor solutii comune; imersiunea interactiva pentru a promova o mai buna intelegere; participarea larga, facilitata de discutii incluzive; si actiunea individuala si colectiva ca un catalizator pentru un impact maxim.
Despre reuniunea anuala a Forumului Economic Mondial 2023
Reuniunea Anuala 2023 a Forumului Economic Mondial aduce impreuna cei mai importanti lideri din lume sub tema "Cooperare intr-o lume fragmentata". Aflati mai multe despre Reuniunea anuala 2023.