RO EN
Košík je prázdný

DRUID: Start-up-ul romanesc cu cea mai mare crestere organica din Europa Centrala

Startup-ul romanesc DRUID, specializat in dezvoltarea de asistenti virtuali inteligenti dedicati proceselor complexe din organizatii, este compania de tehnologie cu cea mai mare crestere organica din Europa Centrala in ultimii trei ani, potrivit clasamentului Deloitte Technology Fast 50. Cu o rata de crestere de 6.753%, DRUID ocupa primul loc in randul celor 25 de startup-uri incluse in categoria „Growth Stars”, care reuneste companii care au inregistrat cea mai rapida dezvoltare in perioada 2018-2020. FintechOS, startup-ul romanesc care creeaza solutii digitale pentru industria serviciilor financiare, se numara, de asemenea, printre companiile cu cea mai rapida dezvoltare din regiune, clasandu-se pe locul 16 in categoria „Growth Stars”, cu o rata de crestere de 715%.
De asemenea, trei companii romanesti - Gama IT, Tapptitude Apps si Wave Studio - sunt recunoscute in cadrul competitiei Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrala la categoria „Impact Stars”, care premiaza startup-urile ale caror produse sau servicii au efecte pozitive asupra mediului de business, societatii, mediului, diversitatii sau zonei de inovatie.
Gama IT este specializata in dezvoltarea si implementarea de solutii IT complexe in domenii precum serviciile medicale (spitale, clinici, laboratoare), sanitar-veterinare si cele destinate sigurantei alimentare, Tapptitude Apps este o companie care ofera servicii de dezvoltare a aplicatiilor mobile pe parcursul fiecarei etape de desfasurare a unui proiect, de la proiectarea aplicatiilor si pana la dezvoltarea acestora, iar Wave Studio se concentreaza pe dezvoltarea de aplicatii mobile, fiind creatorul primei tastaturi animate din magazinul Google Play.
„Sunt mandru sa felicit companiile de tehnologie din Romania pentru rezultatele remarcabile inregistrate si pentru efectele lor pozitive asupra societatii. Anul acesta, programul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrala aduce recunoastere unor companii locale de tehnologie care activeaza in arii diverse, de la inteligenta artificiala si transformarea digitala, la dezvoltarea de aplicatii mobile sau pentru sectorul medical, ceea ce reprezinta o dovada a creativitatii acestora si a potentialului incredibil de crestere a ecosistemului de tehnologie din Romania. Deloitte este onorat sa le ofere recunoasterea pe care o merita prin intermediul platformei Fast 50 si a partenerilor din cadrul programului”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanta si Managementul Riscului, Deloitte Romania, si coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrala in Romania.
Anul acesta, Google Cloud este partenerul regional al programului Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrala, iar Citi este partener local.
„Ultimul deceniu a fost extraordinar pentru businessurile din Europa Centrala. Acum aproximativ zece ani, in 2010, valoarea colectiva a afacerilor din regiune se ridica la aproximativ zece miliarde de dolari. Astazi, aceasta valoare ajunge la 186 de miliarde de dolari, de aproape 20 de ori mai mult. Pentru mine, acest lucru spune multe despre increderea si hotararea cu care cresc companiile din regiunea noastra, multe dintre ele vizand chiar cresteri la nivel global. Aceasta tendinta se manifesta tot mai puternic, ceea ce ne arata faptul ca, astazi, companiile din Europa Centrala atrag capital din intreaga lume, nu doar din partea finantatorilor locali, iar asta inseamna ca regiunea poate fi punctul de pornire al unora dintre cele mai valoroase companii din Europa. Acesta este unul dintre motivele pentru care Google Cloud este atat de mandru sa fie partenerul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrala, un programul de o importanta fundamentala, care ajuta companiile tinere sa treaca la urmatorul nivel de succes”, a declarat Nir Chinsky, Director, Google Cloud CEE si Africa.
Companiile de tehnologie cu cea mai mare crestere din Europa Centrala
Castigatorul categoriei principale a clasamentului, care recunoaste companiile de tehnologie cu cea mai rapida crestere in Europa Centrala care s-au infiintat de cel putin patru ani, este FTMO, un fintech din Republica Ceha, cu o crestere a veniturilor de 39.432%, cea mai rapida dezvoltare inregistrata vreodata de o companie inscrisa in program, care a dezvoltat o platforma educationala unica pentru jucatorii de pe pietele financiare ce le permite sa se concentreze asupra gestionarii riscurilor si a educatiei in desfasurarea activitatii de tranzactionare pentru a adopta cele mai bune practici, a evita erorile si a reduce pierderile. Kilo.Health, companie care activeaza in domeniul sanatatii, a obtinut locul al doilea, cu o crestere de 17.710%. Companiile incluse in clasamentul principal au inregistrat o crestere medie de 2.278%, cea mai mare obtinuta vreodata (fata de 1.460%, in 2020).
Competitia din acest an, aflata acum la cea de-a 22-a editie, este dominata de jucatori din domeniul software (33), urmat de domeniile hardware (cinci companii), media si divertisment (patru companii), fintech (trei companii), sanatate (trei companii) si comunicatii (doua companii).
Categoria „Companies to watch”
Pe langa categoria principala, care include companiile cu cea mai mare crestere din sectorul tehnologiei, programul Deloitte 2021 Central Europe Technology Fast 50 include si categoria „Companies to watch”, introdusa anul acesta pentru prima data, care ofera recunoastere companiilor ce nu indeplinesc inca criteriile pentru clasamentul principal Fast 50, si care cuprinde doua subcategorii, „Growth Stars” si „Investment Stars”. In timp ce prima pozitie din subcategoria „Growth Stars”, alcatuita din companii care au venituri de minimum 10.000 de euro in 2018 si 2019 si de cel putin 30.000 de euro in 2020, a fost revendicata de o companie romaneasca, prima pozitie din subcategoria „Investment Stars”, ce include companii care au beneficiat de cele mai mari investitii in perioada 1 ianuarie 2018 - 31 mai 2021 (cu o suma minima de 500.000 de euro), este ocupata de compania bulgara Payhawk, o platforma de plati care permite organizatiilor sa gestioneze toate procesele pentru cheltuieli dintr-un singur loc, oferind echipelor financiare control deplin si permitand accesul angajatilor la metode sigure si convenabile pentru procesarea cheltuielilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter