RO EN
Košík je prázdný

Bursele ANIS dedicate integrarii tehnologiei in educatie debuteaza in septembrie

Cea de-a treia editie a programului Bursele ANIS 2020 debuteaza la 1 septembrie, cadrele didactice din toata tara avand la dispozitie doua saptamani pentru a-si depune proiectele, cele mai bune beneficiind de o sponsorizare in valoare de 5.000 de euro, oferita de companii pentru desfasurarea activitatilor didactice in domeniul IT.
Programul Bursele ANIS a fost lansat in anul 2018 la initiativa ANIS pentru a stimula eforturile cadrelor didactice - lectori si asistenti universitari - in introducerea in curricula universitara a celor mai noi tehnologii din industrie si unor tehnici de predare inovative. Programul se deruleaza la nivel national, cadrele didactice calificate beneficiind de o sponsorizare a activitatii didactice in valoare de 5.000 euro. 
In cadrul primelor doua editii Bursele ANIS s-au calificat 22 de proiecte depuse de cadre didactice din 17 facultati din Romania. Valoarea totala a burselor acordate se ridica la 110.000 de euro.
Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa detina titlul de doctor si gradul didactic de lector universitar, iar varsta nu trebuie sa depaseasca 40 de ani. Cursurile propuse de acestia trebuie sa se incadreze in domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligenta Artificiala (AI), Machine Learning (ML), Fintech, HealthTech si Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie in facultatile non-IT). 
In program se pot inscrie si asistentii universitari, care pot propune solutii pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmand ca sponsorizarea sa se imparta in functie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (minimum 50% pentru asistentii universitari). Detaliile complete de eligibilitate se gasesc la anis.ro/programe.
Candidatii vor trece printr-un proces de evaluare preliminara, in baza aplicatiei scrise si a unui clip video in care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, finalistii vor sustine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limita pentru inscrierea proiectelor este 15 septembrie 2020, iar regulamentul programului si criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.
Comitetul de evaluare este format din: Prof. Dr. Lenuta Alboaie - Universitatea Al. Ioan Cuza din Iasi, Dr. Razvan Bologa - Academia de Studii Economice, Radu Constantinescu - Qualitance, Catalina Dodu - Atos, Conf. Dr. Marc Francu - Universitatea de Vest, Dr. Radu Gramatovici, Universitatea din Bucuresti, Daniel Ilinca - Softbinator Technologies, Vasile Manta - Universitatea Tehnica Gh. Asachi din Iasi, Ion Moldoveanu - Deutsche Bank Global Technology, Dr. Simona Motonga - Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca, Prof. Dr. Razvan Rughinis - Universitatea Politehnica din Bucuresti, Dr. Honoriu Valean - Universitatea Tehnica Cluj, Prof. Dr. Radu Vasiu - Universitatea Politehnica din Timisoara. 
La primele doua editii au fost selectate cadre didactice din cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din Romania: universitatile „Politehnica” din Bucuresti si Timisoara, ASE, UNATC din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, universitatile “Al. I. Cuza” si „Gheorghe Asachi” din Iasi, “Transilvania” din Brasov, „Tehnica” si „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si Universitatea din Bucuresti.
Sponsorii editiei Bursele ANIS 2020 sunt: Adobe, Atos, Deutsche Bank, eMAG, Endava, Enea, Huawei, Microsoft, Qualitance, Softbinator Technologies.
***
ANIS este activa de 22 ani in Romania si are 130 de membri, atat companii mici, cat si multinationale, firme cu capital romanesc sau strain, cu sedii in toate marile centre IT din tara, ceea ce asigura asociatiei reprezentativitate la nivel national. Firmele membre ANIS au peste 38.000 de angajati si o cifra de afaceri cumulata ce depaseste 2,5 miliarde euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter