RO EN
Košík je prázdný

BCR finanteaza programul Digital People, initiat de Scoala informatica de IT

Grupul Banca Comerciala Romana, prin BCR, BCR Social Finance si Fundatia Erste, a acordat o finantare de 340.000 de lei programului lansat de Scoala informala de IT, ce vine in ajutorul persoanelor care si-au pierdut locul de munca sau au ramas in somaj tehnic, pe fondul crizei generate de pandemia de Covid-19. Finantarea a fost realizata printr-un program pus la dispozitia sectorului non-profit din Romania de catre grupul BCR, in care dobanda este subventionata 100% de Fundatia Erste pentru utilizarile din credit efectuate pana la 31 decembrie 2020.
Initiativa Digital People le ofera cursantilor sansa sa invete skill-uri digitale noi si sa se specializeze in domenii aflate la mare cautare pe piata fortei de munca, precum Java Development, Software Testing, Web Development (JavaScript) sau Python Development. Cursurile dureaza, in medie, 4-5 luni si sunt predate de mentorii Scolii informale de IT, intr-un mix de training-coaching-mentorat, ce include sesiuni de Soft Skills si Interview Preparation, menite sa-i ajute pe absolventi sa se angajeze mai usor.
"Odata cu pandemia, societatea si economia au fost nevoite sa accelereze procesele de digitalizare, pentru a se putea adapta noului context. Multe procese care anterior erau greoaie au fost rezolvate mult mai repede. Aceasta este partea pozitiva. Din pacate, Romania se afla pe ultimul loc in Europa atunci cand vine vorba de munca la distanta si, in acelasi timp, se confrunta cu o crestere a somajului. De aceea, am primit cu bratele deschise programul Digital People. Ne bucuram sa fim parte din el si sa contribuim la sustinerea celor care si-au pierdut locul de munca in aceasta perioada grea. Mai mult decat atat, ne place sa spunem ca finantam un program de formare ce reprezinta o solutie pe termen lung pentru toti cei care il vor urma", a declarat Stefan Buciuc, CEO BCR Social Finance.
Programul se adreseaza exclusiv persoanelor care, din cauza efectelor pandemiei Covid-19 si-au pierdut locul de munca sau se afla in somaj tehnic, dar si celor care au absolvit anterior o scoala cu caracter tehnic obtinand diploma de Bacalaureat. Programul este accesibil celor care locuiesc in unul dintre cele sapte orase unde Scoala informala de IT are sedii, sau in proximitatea acestora: Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Sibiu si Timisoara.
Inscrierile se desfasoara in perioada 1 septembrie - 30 noiembrie 2020, prin completarea formularului de inscriere disponibil online pe pagina programului, unde poate fi accesat si regulamentul campaniei.
"Ne-am propus sa sprijinim, pentru inceput, minimum 70 de persoane in reorientarea lor profesionala catre industria IT&Software. In cadrul programului le oferim acestora cursuri specializate, dar si recomandari de angajare catre diverse companii din aceasta industrie sau din industrii diferite, dar care au departamente de IT aflate in cautare de personal calificat", a declarat Mihai Talpos, co-fondatorul Scolii informale de IT.
***
Infiintata in 2013, Scoala informala de IT este lider la nivel national in sectorul educatiei nonformale si a reconversiei profesionale in domeniul IT. Pana in prezent, peste 5.000 de pasionati de tehnologie au absolvit cursurile de IT din oferta scolii, in cele mai mari 7 hub-uri IT din tara (Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov, Sibiu si Craiova). Comunitatea activa de peste 100 de mentori practicieni in mari companii IT nationale si internationale ofera mentorat si coaching in cariera cursantilor care isi doresc sansa unui nou inceput. Scoala informala de IT este partener a peste 120 de companii de top din industria IT & Software. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter