RO EN
Košík je prázdný

EURO-CONSTRUCTII: Certificarea cladirilor sustenabile - in ascensiune in Romania

Evolutia statistica a certificarilor pentru cladiri sustenabile din ultimii ani in Romania si principalele tendinte ale acestui domeniu, pentru intervalul 2018-2019, reprezinta o alta tema de stricta actualitate, prezentata auditoriului de Razvan Nica, Managing Director al BuildGreen, in prima parte a plenului Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2018 (editia a saptea), ce va avea loc la data de 15 mai a.c., in Sala Atlas a Radisson Blu Hotel - Bucuresti, in paralel cu lucrarile Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra 2018 (eveniment ce a ajuns la editia a zecea).
In cazul certificarilor pentru imobile sustenabile, se tine cont si de costul consemnat de-a lungul ciclului de exploatare (asa-numitul Life Cycle Cost - LCC). Inca de la inceput, trebuie remarcat ca, in comparatie cu indicele costului initial de constructie (sau achizitie) a unui imobil, LCC este un parametru complex, ce va trebui implementat inca din faza initiala (a proiectarii conceptuale), pentru a se putea aplica, daca este cazul, masuri radicale ce presupun chiar schimbarea unor solutii constructive. Trebuie totusi precizat faptul ca un cost mai scazut de constructie sau achizitie poate ascunde cheltuieli operationale foarte mari pe termen lung. Astfel, costul real pe termen lung generat de un echipament sau imobil depinde cu precadere de cheltuielile operationale si nu de costurile initiale cu achizitia. Despre toate aceste aspecte - si despre multe altele - se va discuta cu prilejul conferintei EURO-Constructii 2018. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter