RO EN
Košík je prázdný

UTILBEN: Sfaturi pentru intretinerea corecta a utilajelor grele din constructii

Utilajele grele constituie una dintre cele mai costisitoare investitii pentru constructori, asadar intretinerea corespunzatoare a unui astfel de echipament este vitala pentru ca investitia facuta sa dea rezultate bune. Ingrijirea utilajelor duce la cresterea productiei si profitului pentru lucrarile de constructii individuale. In cazul in care echipamentele dvs. se defecteaza, acest lucru ar putea sa opreasca sau sa intarzie semnificativ munca pentru un intreg santier, ceea ce ar duce la costuri de mii sau chiar milioane de euro.
Stabilirea unui program de intretinere pentru utilajele dvs. este un mod simplu de a va proteja investitia si de a evita defectiuni costisitoare. Prin dezvoltarea si implementarea unei rutine de intretinere preventiva, nu numai ca puteti prelungi durata de viata a echipamentului dvs., ci puteti economisi timp si bani.
Implementarea unui plan de intretinere
Primul pas si poate cel mai important este stabilirea unei rutine pentru inspectia si intretinerea utilajelor. Fiecare echipament trebuie inspectat zilnic pentru a monitoriza diversi indici precum nivelul fluidelor, umflarea corespunzatoare a anvelopelor, dinti slabiti, crapati sau care lipsesc de pe cupele utilajelor. Diferitele activitati de intretinerea de rutina, cum ar fi schimbarile de ulei sau franele noi, ar trebui sa fie efectuate in conformitate cu specificatiile producatorilor si programate in avans. Astfel, va veti putea organiza mult mai bine lucrarile stiind care utilaje vor fi in inspectie in anumite perioade, iar activitatea nu vor fi intrerupte din cauza defectiunilor spontane, sporind astfel productivitatea.
De asemenea, va trebui sa luati in considerare si conditiile de mediu in care utilizati utilajele dvs. Daca utilajul e folosit in conditii dure, spre exemplu intr-un mediu cu mult praf, va fi nevoie sa schimbati filtrele de aer mult mai frecvent.
Mentinerea echipamentului in stare de curatenie ar trebui sa fie o alta parte importanta a intretinerii de rutina care poate ajuta la prelungirea duratei de viata a utilajelor dvs. si la prevenirea coroziunii. In mod ideal, acest lucru ar trebui facut odata cu verificari zilnice precum cele enumerate mai sus.
Respectarea recomandarile producatorului
Mentinerea echipamentelor dvs. de constructii necesita mai mult decat simpla respectare a programului de intretinere al producatorului. Este importanta, de asemenea, sa aveti grija de utilajul dvs. in timp ce il folositi. O modalitate prin care puteti reduce riscul de avarie este urmarind indrumarile producatorului atunci cand vine vorba de utilizarea echipamentelor.
Fiecare componenta a utilajelor grele pentru constructii a fost conceputa avand in vedere o functionalitate specifica si de asemenea a fost gandita a fi utilizata impreuna cu anumite accesorii si piese. Atunci cand operatorii folosesc echipamente in cadrul unor lucrari pentru care nu au fost proiectate, le repara folosind piese necorespunzatoare sau utilizeaza atasamente care nu se potrivesc, risca sa provoace o avarie la utilajele folosite. Pentru a mentine flota de utilaje in stare buna de functionare, trebuie sa urmariti recomandarile producatorului cu privire la modul de utilizare si reparare a echipamentelor - inclusiv recomandarile pentru piesele care trebuie achizitionate.
Trebuie mentionat ca majoritatea utilajelor sunt fabricate pentru a ridica si transporta o anumita greutate, iar operatorii ar trebui sa fie constienti de aceste limite. Ignorarea specificatiilor de performanta si limitarile unui anumit echipament poate compromite eficienta acestuia si poate duce in cele din urma la defectiuni ale utilajelor care pot pune in pericol lucratorii. Nerespectarea limitelor de greutate pentru sarcini si a altor specificatii poate contribui atat la probleme mecanice, cat si la probleme de siguranta.
Instruirea angajatilor in operarea corecta a utilajelor
Un operator instruit corespunzator va contribui la longevitatea utilajului folosit. Acesta va intelege capacitatile si limitarile masinii si se va ocupa de orice problema de intretinere, astfel reducand uzura echipamentului. Un program de pregatire adecvat pentru un operator de echipamente grele ar trebui sa includa o revizuire a manualului operatorului pentru utilajul pe care-l va folosi, o demonstratie a sistemelor si controalelor, o revizuire a rutinei de intretinere preventiva a masinii si testarea utilajului pentru a se asigura ca operatorul a dobandit abilitatile si cunostintele potrivite.
Depozitarea utilajelor
Trebuie sa va asigurati ca echipamentul dvs. pentru constructii este depozitat intr-o locatie sigura si uscata, pentru a-l proteja de intemperii si animale. Daca ati respectat pasii de mai sus, veti petrece deja o perioada semnificativa timp pentru a efectua intretinerea de rutina si preventiva, dar luand aceasta ultima masura de a va depozita echipamentul intr-o locatie acoperita - si de a-l tine departe de umiditate si lumina directa a soarelui atunci cand nu in uz - va veti asigura ca eforturile depuse pana acum nu au fost in van. Prin depozitarea corecta a echipamentului, veti reduce riscul de rugina, coroziune si alte degradari. Urmarirea unui program de intretinere pentru echipamentele dvs. este o modalitate eficienta de a prelungi durata de viata a utilajelor dvs. si de a preveni intarzierile costisitoare ale proiectelor. Constructorii care efectueaza inspectii zilnice si respecta instructiunile producatorului vor putea folosi echipamentul lor la capacitatea maxima si vor fi asigurati ca garantiile utilajelor pot fi mentinute pe termen lung. Urmand aceste sfaturi, veti putea intocmi un plan solid pentru intretinerea preventiva a utilajelor dvs. si veti putea creste productivitatea si eficienta acestora.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter