RO EN
Košík je prázdný

TARGU JIU: Finantare investitii de 21 milioane euro in mobilitate urbana durabila

Municipiile Targu Jiu si Slatina beneficiaza de fonduri nerambursabile pentru reducerea emisiilor de carbon, prin investitii bazate pe planuri de mobilitate urbana durabila prin Programul Operational Regional 2014-2020, informeaza un comunicat al ADR S-V Oltenia, dat publicitatii la 12 decembrie 2019.
In cadrul Axei prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Obiectivul specific 4.1 – reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila, au fost semnate doua contracte de finantare.
1.     Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia si Marcel-Laurentiu Romanescu, primarul municipiului Targu Jiu au semnat, la sediul ADR S-V Oltenia contractul „Reabilitare, modernizare si extindere sistem de transport public in comun prin troleibuz”, avand ca beneficiar: UAT municipiul Targu Jiu, jud. Gorj.
Valoarea totala a proiectului este de 109.680.249,72 lei, din care suma solicitata este de 100.224.844,73 lei (21.909.943,32 euro).
Principalele lucrari de interventie, din cadrul proiectului, vor fi:
•      Amenajarea a 40 de statii de asteptare calatori dotate cu cate un panou de afisare si un panou electronic care sa informeze calatorii despre numarul troleibuzului care urmeaza sa vina si timpul estimat pana la sosire;
•      Introducerea sistemului de taxare E-ticketing - se vor monta validatoare, computer de bord, modul de comunicatie;
•      Achizitionarea unui numar de 15 troleibuze dotate inclusiv cu dispozitiv pentru urcarea si coborarea persoanelor cu dizabilitati.
•      Modernizarea retelei de contact existente si extinderea retelei de contact cu 0,36 km cale dubla;
•      Reabilitarea si echiparea substatiilor de redresare S1 si S2;
•      Amplasarea in spatiul liber a statiei mobile S3 care va alimenta doua tronsoane de linie;
•      Reabilitare constructii: Sediu Adminstrativ (C1 300 mp), Hala troleibuze (C6 - 1117 mp), Hala autobuze (C6 - 796 mp), Corp tehnic (ateliere) (C6 -602 mp), Statie de Spalare (C2 - 464 mp), Centrala termica (C5 - 80 mp), Decantor (C8-125 mp). Cladirile aflate in incinta vor fi reabilitate dupa cum urmeaza: anvelopare termica, refacerea izolatiillor termice si hidrofuge, refacerea finisajelor interioare, inlocuirea tamplariilor interioare si exterioare cu tamplarii cu geam termopan; executarea de lucrari speciale, dupa caz, la fiecare cladire in parte, repararea/refacerea instalatiilor electrice, termice, sanitare si de gaze; amenajari exterioare unde este cazul;
2.     Un alt contract semnat in cadrul POR 2014-2020 este „Proiect integrat de mobilitate durabila (componentele biciclete si vehicule electrice)”, avand ca beneficiar: UAT municipiul Slatina, jud. Olt.
Valoarea totala a proiectului este de 4.968.292,27 lei, din care suma solicitata este de 4.761.198,01 lei (1.040.835,52 euro).
Obiectivul general al proiectului consta in reducerea emisiilor GES datorate transportului urban si promovarea mobilitatii urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasarile cu bicicleta (piste de biciclete), implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbana utilizand statii automate de inchiriere a bicicletelor in municipiul Slatina, precum si instalarea de statii pentru incarcarea vehiculelor electrice.
Principalele lucrari de interventie, din cadrul proiectului, vor fi:
•      Sistemul de inchiriere biciclete ("bikesharing") care va contine urmatoarele elemente:
- terminale inteligente de inchiriere a bicicletelor;
- 5 statii inteligente de predare si preluare a bicicletelor (str. Ecaterina Teodoroiu -statie cu 22 posturi; str. Piata Garii - statie cu 22 posturi; bdul AI Cuza -statie cu 28 posturi; str. Primaverii -statie cu 22 posturi; str. Lipscani -statie cu 28 posturi);
- achizitionarea de biciclete inteligente prevazute cu computer de bord – 110 buc.;
- achizitionarea triciclete inteligente prevazute cu computer de bord – 12 buc.;
- centru de operare cu sistem integrat software si hardware de gestiune si comunicatii: modul de comunicatii pt integrarea elementelor din teren; modul de management operational, mentenanta si service (situat in str. Draganesti nr. 25, );
- sistem de logistica si distributie;
- statii de depanare de urgenta a bicicletelor;
•      Subsistemul suport pentru vehiculele electrice, care va contine urmatoarele elemente:
- instalarea statiilor electrice de incarcare;
-un sistem de telegestiune: controlere ale statiilor de incarcare, sistem de comunicatii, un calculator si software pentru managementul statiilor de incarcare, informarea utilizatorilor si conectarea cu alte sisteme.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter