RO EN
Košík je prázdný

AKTOR: Licitatia pentru executia Magistralei a V-a de metrou a fost contestata

Compania de constructii Aktor SA a contestat rezultatul licitatiei de atribuire a contractului de executie a unui tronson ce face parte din Magistrala a V-a de metrou (Universitate - Drumul Taberei), respectiv cel cuprins intre statiile Raul Doamnei si Hasdeu. Beneficiarul investitiei, compania de transport subteran Metrorex, a atribuit lucrarile unui consortiu alcatuit din firmele Astaldi (Italia), FCC Construccion (Spania), Delta ACM si AB Construct (Romania). Oferta castigatoare propune un pret de 918 milioane de lei si o perioada de executie de 25 de luni. In cazul in care inceperea constructiei nu va fi amanata de termenul de solutionare a contestatiei, lucrarile la tunele ar putea fi demarate din vara acestui an. Termenul de finalizare a intregii magistrale este prevazut pentru anul 2015.
Finantarea proiectului este asigurata de Metrorex printr-un credit in valoare de 395 milioane de euro, obtinut de la Banca Europeana de Investitii (BEI), de la bugetul de stat urmand a fi alocate aproximativ 500 milioane de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru constructia tronsonului Drumul Taberei - Pantelimon (cu o lungime de 9 km) si in vederea achizitiei a 21 de trenuri.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, in a doua jumatate a anului trecut, Planul Urbanistic Zonal al magistralei, care va asigura transportul subteran dintre centrul Capitalei si cartierul Drumul Taberei. Linia va avea trei tronsoane, a caror constructie va fi licitata separat. Acestea sunt: Drumul Taberei - Razoare (cu statiile Raul Doamnei, Valea Ialomitei, Brancusi, Romancierilor, Drumul Taberei 34, Favorit si Orizont), Razoare – Eroilor (cu statiile Academia Militara si Eroilor) si Eroilor - Universitate, cu statiile Hasdeu, Cismigiu si Universitate.
Oferta firmei Aktor prevede un pret de executie de un miliard de lei si un termen de 25 de luni. Compania reprezinta subsidiara autohtona a uneia dintre cele mai importante societati de constructii din Grecia, Ellaktor, grup care a inregistrat o cifra de afaceri de 1,3 miliarde euro in primele noua luni ale anului trecut. De asemenea, concernul elen detine in tara noastra si compania Inscut Bucuresti SA, specializata in inchirierea /comercializarea utilajelor pentru constructii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter