RO EN
Košík je prázdný

SCHNEIDER tinteste pozitia de neutralitate asupra mediului pana in 2030

In contextul raportului IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) care solicita actiuni urgente de combatere a schimbarilor climatice, Schneider Electric, liderul transformarii digitale a managementului energiei si automatizarii, isi accelereaza eforturile de indeplinire a obiectivelor de dezvoltare durabila ale Organizatiei Natiunilor Unite. Cu ocazia evenimentului COP24 din Katowice (Polonia), care are loc intre 3 si 14 decembrie, Schneider Electric isi declara, inca o data, angajamentul de a deveni o companie neutra din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon pana in 2030.
Amprenta de carbon neutra pana in 2030
„Gestionarea schimbarilor climatice a devenit o prioritate pentru societate si ne bucuram ca tot mai multe organizatii se alatura acestui demers. Acordul de la Paris semnat acum trei ani ne ofera o intelegere mult mai clara asupra a ceea ce este in joc. Ne aflam intr-un moment critic privind limitarea incalzirii globale la mai putin de 2°C peste nivelurile pre-industriale pentru a evita un dezastru ecologic major”, explica Gilles Vermot Desroches, Sustainability Senior VP la Schneider Electric.
In noiembrie 2015, in ajunul COP21, Schneider Electric si-a anuntat planul de a deveni o companie cu o amprenta de carbon neutra, pana in 2030. Cu ocazia desfasurarii COP24, Schneider Electric lanseaza trei initiative complementare acestui plan:
1. Pana in 2020: vom atinge cele 21 de obiective din barometrul pe 2018-2020 Schneider Sustainability Impact, vom contura o strategie bazata pe ipoteza conform careia Pamantul va depasi limita de incalzire de 2°C pana in 2050 si o vom valida prin intermediul initiativei Science Based Targets, la care grupul a aderat in 2016.
2. Vom avea o amprenta de carbon neutra pana in 2030 in toate fabricile si siturile, in cadrul unui ecosistem industrial coeziv care va include atat furnizorii, cat si clientii. Pasii concreti pe care ii vom urma pentru a atinge aceste obiective sunt urmatorii:
- Vom cuantifica reducerile emisiilor de carbon obtinute de clientii nostri prin folosirea portofoliului EcoStruxure
- Vom face trecerea la surse de energie 100% regenerabile, vom folosi ambalaje 100% reciclabile sau refolosibile si vom recupera 100% din deseurile industriale
- Vom dubla productivitatea energetica in comparatie cu cea din 2005.
3. Incepand de astazi si pana in 2050: vom reduce emisiile de carbon de tip 1 si 2 cu 50% comparativ cu 2015, in conformitate cu principiile directoare ale initiativei Science Based Targets.
Impreuna, construim un viitor sustenabil cu ajutorul eficientei energetice
„Deciziile pe care le luam astazi sunt esentiale pentru a asigura o lume sigura si sustenabila pentru noi toti, pentru generatiile prezente si viitoare. Evenimentul COP24 din Polonia de anul acesta reprezinta o oportunitate de a demonstra ca solutiile noastre aduc o contributie reala la eforturile globale de gestionare a schimbarilor climatice si ca, astfel, putem sprijini atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabila setate de Organizatia Natiunilor Unite in 2017”, a adaugat Gilles Vermot Desroches.
Ceea ce este benefic pentru climat este benefic si pentru economie. Solutiile Schneider Electric sprijina accelerarea tranzitiei catre o economie cu mai putine emisii de carbon si ofera numeroase oportunitati pentru crestere sustenabila, crearea de noi locuri de munca si imbunatatirea sistemelor de sanatate publice si multe altele. Iata doar cateva dintre proiectele Schneider Electric derulate in Polonia care demonstreaza asta:
- Schneider Electric a finalizat modernizarea retelei de distributie electrica a fabricii de sticla Saint Gobain din Dąbrowa Górnicza in 2017. Inlocuirea si optimizarea transformatoarelor, multumita serviciilor EcoStruxure Power Consulting, au dus la diminuarea cu 16% a pierderilor de energie (OPEX) in 2018, precum si la o scadere de 30% a cheltuielilor de capital.
- Schneider Electric a instalat, de asemenea, sisteme de energie in cladirile International Conference Center of Katowice, unde are loc COP24, si in Polish National Radio Symphony Orchestra Hall, unde a avut loc concertul de deschidere a evenimentului. Aceste sisteme reduc in mod semnificativ consumul de energie, asigurand in acelasi timp confortul.
Accesul limitat la energie si nevoia urgenta de gestionare a schimbarilor climatice
Accesul la energie este un drept uman fundamental. Lupta impotriva schimbarilor climatice nu va fi la fel de eficienta daca nu se iau in considerare nevoile celor 2,3 miliarde de persoane care au un acces limitat la energie. Iata de ce Schneider Electric promoveaza in mod activ accesul global la surse de energie sustenabile. In tarile dezvoltate, acest lucru inseamna combaterea „saraciei fata de combustibil”, adica situatiile in care membrii unei gospodarii nu isi pot incalzi locuinta la un pret accesibil. La COP 24, Fundatia Schneider Electric, aflata sub egida Foundation de France, alaturi de organizatia de antreprenoriat social Ashoka, si-au luat angajamentul de a combate acest fenomen in Europa si vor lansa un call for projects in 2019.
Schimbarile climatice reprezinta un alt punct esential, avand in vedere faptul ca multe persoane au fost deja obligate sa isi paraseasca locuintele din cauza catastrofelor naturale. Aceste situatii evidentiaza nevoia pentru solutii mobile, fiabile si cu acces facil la energie. Astfel, la COP24, Schneider Electric lanseaza solutia Villaya Emergency, care ofera un acces usor la energie in situatiile de urgenta. Aceasta solutie pentru microgrid-uri solare este gata de utilizare in orice situatie, datorita unui sistem care imbina tehnologiile Schneider Electric cu inovatiile dezvoltate de start-up-uri. Intreaga solutie incape intr-un container standard, gata pentru a fi livrat cu usurinta oriunde in lume.
Schneider Electric la COP24
COP24 aduce laolalta in jur de 20.000 de participanti (lideri politici si reprezentanti din zona ONG, business, stiinta si cercetare) din peste 190 de tari, care vor lucra impreuna pentru a accelera implementarea unor solutii pana in 2020. Astfel, expertii si managerii Schneider Electric vor participa la o serie de evenimente si mese rotunde.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter