RO EN
Košík je prázdný

ORACLE: Studiul dezvaluie necesitatea unei revolutii in domeniul energiei

Cercetarea, realizata de The Future Laboratory si care a implicat un grup global de experti, evidentiaza problemele din domeniul electricitatii carora trebuie sa le raspundem si tendintele care se vor interconecta pentru a transforma in realitate retelele inteligente si energia inteligenta. In parteneriat cu The Future Laboratory, companie de consultanta in analiza tendintelor viitorului, Oracle lanseaza Future of Energy, un studiu despre rolul pe care il vor juca retelele inteligente in atingerea obiectivelor de eficienta energetica stabilite de strategia Low Carbon 2050 a Uniunii Europene (EU), care cere ca, pana in 2050, emisiile de gaze cu efect de sera sa fie reduse cu 80-95%, atingand nivelurile existente in 1990. Raportul evidentiaza problemele din domeniul electricitatii care trebuie abordate in urmatorii 40 de ani si tendintele care se vor combina pentru a obtine decarbonizarea industriei si a societatii. Future Laboratory a recrutat un grup de experti din regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), printre care Hans Martens (European Policy Commission), Will Pearson (Eurasia Group) si Monika Stajnarova (BEUC) pentru a examina cum pot fi indeplinite tintele de reducere a emisiilor de carbon pana in 2050 prin intermediul investitiilor comerciale, al implicarii consumatorilor si leadership politic. De asemenea, expertii au oferit propriile pareri despre rolul pe care il va juca tehnologia in drumul catre un viitor cu energie inteligenta. Studiul afirma ca politicile „imboldurilor” si arhitecturile de optiuni au fost introduse de catre guverne si companiile de utilitati pentru a incuraja o eficienta energetica crescuta la indeplinirea obiectivelor. Acestea includ: castigarea sprijinului clientilor prin oferirea de stimulente pentru a ajuta la reducerea cerintelor energetice plasate pe retea de catre utilizatorii domestici; introducerea legislatiei care sa promoveze schimbarea. Raportul afirma ca retelele inteligente care pot integra tehnologii curate – energia eoliana si cea solara - si de asemenea care pot alinia eficient oferta si cererea de energie vor juca un rol important in obtinerea decarbonizarii. In plus, datele vor fi la fel de importante ca energia in reteaua energetica a viitorului si interpretarea cu succes a acestor date va avea un rol central in protectia sigurantei energetice. Va fi nevoie si de folosirea tehnologiei informatiei ca sa strangem date pentru a asigura transformarea domeniului energetic.
 
 
Serviciul de Comunicate si Anunturi Agenda Constructiilor asigura publicarea rapida a informatiilor de actualitate referitoare la activitatea companiilor si a institutiilor din domeniile constructii, instalatii, tamplarie si sectoarele conexe. Va oferim posibilitatea de a va face cunoscute informatiile referitoare la evenimente, anunturi de selectie de oferta, licitatii etc., inclusiv prezentarea de noutati din domeniile tehnice si economice. Informatii suplimentare: tel./fax: 021/336.04.16-17; E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter