RO EN
Košík je prázdný

MCIN: Mnemonics reprezinta Romania la bienala de arhitectura din Venetia

Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (MCIN) anunta printr-un comunicat ca, in conformitate cu prevederile art. 22 - Calendarul desfasurarii Concursului din Regulamentul de organizare a Concursului National pentru selectarea proiectului care va reprezenta Romania la cea de-a 16-a editie a Expozitiei Internationale de Arhitectura - la Biennale di Venezia, proiectul castigator al concursului este Mnemonics, avand ca autori pe: Romeo Cuc, coordonator; Irina Gudana, comunicare; Roxana Pop, graphic designer; Raluca Sabau, designer; Mihai Gheorghe, art director; Vlad Tomei, copywriter.
Potrivit reprezentantilor ministerului de resort, proiectul Mnemonics va reprezenta Romania la cea de-a 16-a editie a Expozitiei Internationale de Arhitectura - la Biennale di Venezia 2018, la sectiunea Participari Nationale, si se va realiza in doua spatii expozitionale: Pavilionul Romaniei din Giardini della Biennale si Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica (IRCCU) de la Venetia.
Tema celei de-a 16-a editii a Expozitiei Internationale de Arhitectura - la Biennale di Venezia, lansata de curatorii Yvonne Farrell si Shelley McNamara este „Freespace” si reprezinta generozitatea spiritului si acel sens al umanitatii pe care arhitectura il gazduieste in centrul propriei sale agende, concentrandu-si atentia asupra calitatii spatiului insusi.
Datele de desfasurare ale celei de-a 16-a editii a Expozitiei Internationale de Arhitectura 2018 - la Biennale di Venezia, sunt:
-24-25 mai 2018: pre-vizionare;
-26 mai 2018: deschidere pentru public;
-25 noiembrie 2018: inchidere.
Organizatorii reprezentarii Romaniei la cea de-a 16-a editie a Expozitiei Internationale de Arhitectura - la Biennale di Venezia sunt: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Roman si Uniunea Arhitectilor din Romania.
Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si Institutul Cultural Roman vor asigura, in limita bugetelor aprobate, finantarea proiectului castigator.
***
Aflat sub egida Uniunii Arhitectilor din Romania (UAR), proiectul Mnemonics (realizat de arh. Romeo Cuc, coordonator; Irina Gudana, comunicare; arh. Roxana Pop, graphic designer; Raluca Sabau, designer; Mihai Gheorghe, art director; Vlad Tomei, copywriter) a fost conceput special pentru a fi expus cu succes in pavilionul Romaniei din Giardini della Biennale si in noua galerie a IRCCU - Venetia.
UAR sustine, de altfel, numeroase proiecte culturale si de arhitectura, fiind   o asociatie profesionala de creatori, apolitica, independenta, cu personalitate juridica, de drept privat fara scop lucrativ, care desfasoara o activitate de utilitate publica pe durata nelimitata, dispunand de buget si patrimoniu propriu si avand sediul central in Bucuresti. Uniunea Arhitectilor din Romania este urmasa de drept, mostenitoarea morala, patrimoniala si continuatoarea traditiilor Societatii Arhitectilor Romani, fondata in anul 1891, reconfirmata prin Decretul-Lege nr. 127, din 27 aprilie 1990 privind unele masuri referitoare la activitatea Uniunii Arhitectilor din Romania si a asociatiilor teritoriale ale arhitectilor. Informatii suplimentare, la www.cultura.ro si la www.uniuneaarhitectilor.ro, iar pentru a descarca intregul concept expozitional al proiectului castigator, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter