RO EN
Košík je prázdný

E.ON: Scadere cu 50% a numarului de defecte remediate pe retelele electrice

Companiile din grupul E.ON Romania au investit anul trecut, 475 milioane lei (104 milioane de euro), prioritar pentru modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale si a electricitatii. Pentru acest an sunt bugetate investitii de peste jumatate de miliard de lei, cu aceeasi destinatie.
Gaze naturale - In 2017 au fost investite peste 200 milioane lei (43 mil. euro), sistemul de distributie fiind reabilitat si modernizat pe o lungime de aproape 570 km. Totodata, reteaua a fost extinsa cu peste 90 km in special bransamente pentru conectarea de noi consumatori.
Energie electrica - Valoarea investitiilor a fost de circa 240 milioane lei (52 mil. euro). Destinatiile principale ale investitiilor au fost modernizarea si reabilitarea retelelor electrice, automatizarea sistemului de distributie, inlocuirea de transformatoare si contorizarea inteligenta. Anul trecut au fost modernizati circa 1.700 km din lungimea retelei electrice actuale.
Contorizare inteligenta - Pana la finalul anului trecut au fost instalate aproximativ 252.000 de contoare inteligente, dintre care circa 21.000 de unitati in cursul anului 2017. In perioada 2018-2020 este planificata instalarea a peste 200.000 de unitati, valoarea investitiei fiind de circa 52 milioane lei (11 mil. euro).
Proiecte cu finantare europeana - Delgaz Grid a obtinut cofinantare europeana de peste 10 milioane lei (2,3 mil. euro) pentru modernizarea statiilor de transformare Harlau, Pascani si Gorban (110/20kV) din judetul Iasi, investitia totala fiind de 16,3 milioane lei (3,5 mil. euro). Este cel de-al patrulea proiect pentru care compania a obtinut finantare nerambursabila destinata realizarii de investitii in retele. Astfel, valoarea totala a acestor investitii depaseste 92 mil. lei (peste 20 mil. euro) din care 38 milioane lei (peste 8,2 mil. euro) sunt fonduri nerambursabile.
Urmare a investitiilor semnificative realizate in ultimii ani in reteaua de electricitate, in perioada 2008-2017 numarul intreruperilor s-a redus cu circa 54% iar durata acestora cu circa 60%. Pe partea de gaze, in 2017 a fost consemnata o scadere cu mai bine de 50% a numarului de defecte remediate pe retele comparativ cu 2010.
„Este necesara continuarea sustinuta a investitiilor in retele pentru a ne apropia de nivelul de performanta actual din statele dezvoltate ale Uniunii Europene, beneficiarul final fiind consumatorul. Pentru aceasta insa este esential sa avem stabilit un cadru de reglementare care sa stimuleze investitiile si inovarea in distributia energiei electrice si a gazelor naturale”, a declarat Frank Hajdinjak, Directorul General al E.ON Romania.
De la venirea in Romania, in anul 2005, E.ON a realizat investitii de peste 6 miliarde lei (1,5 miliarde euro). De asemenea, contributiile virate in acesti ani la bugetul de stat si la bugetele locale insumeaza aproximativ 1,9 miliarde de euro.
Noi locuri de munca create in Romania - La Sibiu va fi inaugurat, in acest an, un Centru de Servicii Clienti care va deservi clientii din Germania ai Grupului E.ON. Pana la sfarsitul anului 2019 aici vor fi infiintate aproximativ 250 de locuri de munca, care vor oferi oportunitati foarte bune de angajare pentru vorbitorii de limba germana din regiune.
Totodata, anul trecut a fost infiintata la Iasi, compania E.ON Software Development, unde au fost deja angajate 70 de persoane, iar pana la sfarsitul anului se are in vedere ca numarul acestora sa ajunga la 120. Compania furnizeaza companiilor din Grupul E.ON din 13 tari dezvoltari si solutii IT necesare activitatii curente de business.
e-Mobility - Un numar de 7 statii de incarcare a autovehiculelor electrice sunt deja operationale, incepand de anul trecut: trei la sediile E.ON din Iasi, Targu Mures si Bucuresti, iar celelalte patru in diverse locatii din municipiul Iasi. Alte 19 statii de incarcare rapida vor fi instalate pe rutele principale de transport pan-europene in cadrul proiectului NEXT-E, realizat in parteneriat cu MOL Romania si alte companii din regiune.
Solutii energetice - E.ON a dezvoltat solutii de eficientizare energetica, adaptate nevoilor clientilor din sectorul de afaceri si personalizate pe profilul industrial si de consum al acestora. Astfel, portofoliul de produse si servicii include solutii de cogenerare de inalta eficienta, trigenerare, solutii la cheie de producere a energiei electrice din panouri fotovoltaice, precum si sisteme de iluminat inteligent pe tehnologie LED.
„Avem in prezent in curs de implementare proiecte de cogenerare, panouri fotovoltaice si iluminat pentru industria hartiei, auto, chimica, alimentara si de eficientizare a consumului si a performantei energetice pe o arie foarte extinsa de profiluri industriale”, a mentionat Frank Hajdinjak.
Solutiile digitale - sunt o alta directie strategica, lansarea canalului de vanzari de energie 100% online, E.ON Flash, fiind un exemplu de initiativa in acest sens. De asemenea, o atentie deosebita este acordata dezvoltarii platformei E.ON Myline, unde peste 530.000 de clienti detin un cont personal, serviciul devenind astfel unul dintre cele mai accesate portaluri de self-care al unui furnizor de energie din Romania.
In furnizarea de energie, E.ON detine in portofoliul sau produse de electricitate, gaze naturale si pachete mixte, dar lanseaza in mod continuu oferte care sa faciliteze accesul rapid si usor la energie. Cel mai recent lansat este un produs de energie integrat, E.ON Duo, care aduce costuri mai mici cu energia, electricitatea si gazele naturale pe o singura factura, asadar o singura plata lunara pentru utilitati si garantia unui pret fix pe durata contractului.
Proiecte pentru comunitate - Anul trecut au fost investiti circa 1,5 milioane de euro in proiecte destinate comunitatilor locale, ariile principale in care compania s-a implicat fiind stiinta si educatie, sport, cultura, siguranta si mediu.
Din 2005, actiunile de responsabilitate corporativa s-au indreptat catre circa 300.000 de copii, tineri, adulti si varstnici si au totalizat peste 10.000 de ore de voluntariat ale angajatilor E.ON, suma investita fiind de peste 12 milioane de euro.
Pentru acest an, compania si-a propus cel putin 2018 ore de voluntariat in comunitate, dar si continuarea unor proiecte de succes, cum ar fi campaniile de informare pe teme de siguranta derulate impreuna cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter