RO EN
Košík je prázdný

Initiere colaborare intre CCIB si OAR pentru dezvoltarea sustenabila a Capitalei

Camera bucuresteana si Ordinul Arhitectilor din Romania vor coopera in vederea promovarii reciproce si pentru dezvoltarea unor programe si activitati cu implicatii asupra comunitatii de afaceri bucurestene si a comunitatii de arhitecti din capital.
In acest sens, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut loc semnarea protocolului de colaborare intre cele doua entitati. Ca urmare a semnarii acestui document de catre presedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, si de catre presedintele OAR-Filiala Bucuresti, Emil Ivanescu, cele doua parti vor coopera in vederea promovarii reciproce si dezvoltarea unor programe si activitati cu implicatii asupra comunitatii de afaceri bucurestene si a comunitatii de arhitecti din capitala.
La eveniment au participat din partea OAR - Filiala Bucuresti: Irina Melita, vicepresedinte cu comunicarea, Andrei Fenyo, vicepresedinte cu legislatia si Catalin Berescu, trezorier.
"Rolul nostru este de a aduce plus valoare oamenilor de afaceri. In baza parteneriatelor institutionale cu primariile de sector si Primaria Capitalei, Camera bucuresteana va sustine proiectele OAR - Filiala Bucuresti privind calitatea in domeniul urbanismului si arhitecturii, in randul comunitatii de afaceri bucurestene", a afirmat cu acest prilej presedintele CCIB.
De asemenea, Iuliu Stocklosa a subliniat implicarea CCIB in dezvoltarea Capitalei, punctand preocuparea pentru asigurarea de forta de munca de buna calitate, in concordanta cu solicitarile pietei, pregatita inclusiv in sistem dual.
La randul sau, Emil Ivanescu, presedintele OAR - Filiala Bucuresti, a apreciat ca "protocolul semnat azi (luni, n.r.) stabileste colaborarea cu CCIB pe partea de servicii specifice oferite de Camera bucuresteana, cursurile, formarile profesionale in domeniul de business utile in constructii si proiectare, organizarea de evenimente comune axate pe diverse teme cu accente pe zona dezvoltarii mediului de afaceri si a mediului de constructii si arhitectura".
In opinia sa, Bucurestiul este un organism complex, in care decidentii din administratie, profesionistii OAR, societatea civila si cei din zona economica trebuie sa se implice deopotriva pentru dezvoltarea sustenabila a Capitalei.
"Semnarea protocolului de colaborare cu OAR - Filiala Bucuresti se inscrie in sfera preocuparilor constante ale Camerei bucurestene de a pune la dispozitia comunitatii de afaceri instrumente utile pentru a-si eficientiza activitatea si este o dovada a disponibilitatii CCIB de a participa in mod constructiv la reformarea structurala a Romaniei si de a-si asuma noi responsabilitati pentru a contribui la imbunatatirea mediului economic", se mai precizeaza in comunicat.
CCIB ofera membrilor sai, dar si comunitatii de afaceri bucurestene o gama larga de servicii: de la arbitraj comercial si mediere, infiintari de firme, sucursale, filiale, servicii personalizate de promovare a produselor si serviciilor, inclusiv prin intermediul reprezentantelor sale din strainatate, eliberare de certificate de origine sau de atestare a situatiei de forta majora si pana la servicii organizare de evenimente. Potrivit statutului CCIB, membrii sai beneficiaza de o serie de facilitati.
Aprobarea in 2001 a Legii Exercitarii Profesiei de Arhitect a facut necesara infiintarea unui organism apolitic care sa administreze aceasta lege si dreptul de exercitare a ei, precum si sa contureze obligatiile ce revin arhitectilor in realizarea productiei de arhitectura. Ordinul Arhitectilor din Romania, care a luat fiinta in iulie 2001, si-a propus tocmai aceste obiective, elaborand in plus o platforma program ce sublinia dorinta de implicare a arhitectilor in determinarea unui sistem coerent privind amenajarea teritoriului national, precum si necesitatea incurajarii creatiei si productiei de arhitectura si urbanism de cea mai buna calitate.
La scurt timp, in luna octombrie 2001, a fost infiintata Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, fiind aleasa, prin votul Conferintei de Constituire, conducerea filialei pana in mai 2002, conducere reconfirmata de votul Conferintei Teritoriale de alegeri care a ales aceeasi conducere pentru o perioada de patru ani.
In prezent, OAR Bucuresti numara 4.190 membri, incadrati in mai multe sectiuni ale Tabloului National al Arhitectilor: arhitect cu drept de semnatura, conductor arhitect cu drept de semnatura, arhitect stagiar, conductor arhitect stagiar, arhitect fara drept de semnatura si conductor arhitect fara drept de semnatura.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter