RO EN
Košík je prázdný

ECO GEODRUM estimeaza pentru 2022 o crestere de peste 60% a cifrei de afaceri

Compania Eco Geodrum, specializata in proiectare, elaborarea de studii geotehnice si de mediu, investigatii geofizice si well permitting in infrastructura, parcurge o traiectorie ascendenta constanta a activitatii inca de la infiintare, din anul 2016. In cei aproape 6 ani de existenta, societatea a reusit, prin strategiile de business implementate, sa devina, intr-o perioada scurta de timp, un competitor serios pe piata in care activeaza. Acest lucru se reflecta in evolutia cifrei de afaceri a companiei, care a crescut constant in intervalul 2017-2021, pana la 4,3 milioane de lei la finalul anului trecut. In primele sase luni din 2022, rulajul Eco Geodrum a atins deja valoarea de 3 milioane de lei, pentru intregul an in curs conducerea companiei estimand o cifra de afaceri de aproximativ 7 milioane de lei, respectiv o crestere de peste 60% fata de nivelul din 2021.
In prezent, in cadrul Eco Geodrum lucreaza peste 100 de specialisti cu experienta considerabila in domeniu, atat angajati proprii, cat si colaboratori dedicati, compania avand lucrari in desfasurare pe intregul teritoriu al tarii. Pentru realizarea unor servicii eficiente si optime, societatea detine unul dintre cele mai performante echipamente de executie a masuratorilor geoelectrice din tara (cu investigarea pana la 200 m adancime), statii de sortare (piatra sparta/balast si pamant) si autoturisme de transport pentru echipele care isi desfasoara activitatea in teren, dar si utilaje de foraj geotehnic.
Interviu cu Victor Vladescu (34 de ani), director general al Eco Geodrum si manager cu o experienta profesionala de 9 ani pe piata de infrastructura si constructii.
 
- La ce proiecte majore lucrati in aceasta perioada?
- In momentul de fata, avem in derulare in cadrul companiei Eco Geodrum mai multe proiecte in domeniul infrastructurii rutiere majore din intreaga tara. Realizam, astfel, elaborarea studiului geotehnic pentru viitorul drum expres Craiova - Targu Jiu, iar pentru autostrazile Targu Neamt - Iasi - Ungheni, Focsani - Bacau, Cumpana si varianta ocolitoare Techirghiol realizam investigatii geofizice. Bineinteles ca in portofoliul nostru urmeaza multe alte proiecte.
 
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in primele sase luni din 2022 si ce estimari aveti pentru a doua jumatate a anului si in perspectiva?
- Eco Geodrum a inceput cu proiecte de infrastructura mari si va evolua in acelasi sens. Primele 6 luni au fost extraordinare, fiind implicati in foarte multe proiecte si linii de business. Drept dovada este cifra de afaceri de 3 milioane de lei realizata in primele 6 luni ale anului, si preconizam ca vom ajunge la o cifra de afaceri de aproximativ 7 milioane de lei la finalul anului 2022.
In urmatorii ani vom aplica aceeasi strategie de business si vom investi in personalul nostru si in aparatura de ultima generatie, pentru a oferi cea mai buna calitate a serviciilor noastre catre clienti, deoarece pentru noi profesionalismul si oferirea unor servicii de calitate sunt foarte importante. Mereu am pus accent pe o pregatire cat mai buna a personalului, pentru o dezvoltare profesionala armonioasa, dar si pentru a reusi sa ne ridicam la cele mai inalte standarde de realizare a serviciilor din domeniul nostru.
 
- Cum caracterizati, pe scurt, activitatea din domeniu de avizare/autorizare si relatia cu institutiile publice, in aceasta perioada?
- Avem o relatie foarte buna cu institutiile publice, si inclinam pentru mentinerea acesteia si in viitor. Se doreste, bineinteles, digitalizarea multor procese din sfera publica si ne bucuram sa vedem ca, usor-usor, acest aspect este imbunatatit. Ne dorim ca, in viitor, sa vedem mult mai multe rezultate pozitive pe acest plan, care sa faciliteze activitatea din domeniul public.
 
- Ce impact credeti ca vor avea marile programe de finantare asupra proiectelor de infrastructura? Care considerati ca ar fi impedimentele care ar putea infrana absorbtia fondurilor si dezvoltarea proiectelor?
- Impactul marilor programe de finantare asupra proiectelor de infrastructura este esential pentru dezvoltarea acestui sector, iar Romania atrage din plin fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Intr-adevar, ne aflam intr-o perioada nesigura in contextul geopolitic actual ce duce la o volatilitate crescuta a pietei in toate sectoarele, nu numai in cel in care activam. Cu toate acestea, avem incredere in autoritatile competente ca aceasta perioada va fi gestionata cu bine, iar lucrurile vor reveni la normal sau poate chiar la un nivel mai bun. Este important ca, in astfel de momente, sa speram la lucruri bune si sa ne mentinem o gandire pozitiva, pentru a face fata situatiilor dificile.
 
 
- Cum se resimt, in cadrul companiei, cresterile de preturi din domeniul constructiilor si de pe piata de energie?
- In cadrul companiei Eco Geodrum, ca in orice domeniu de activitate afectat de aceste aspecte, si preturile practicate vor creste direct proportional cu cele din sectoarele ce influenteaza sfera noastra de activitate. De exemplu, tinand cont ca pretul carburantului a inregistrat cele mai mari cresteri din istorie in Romania, iar utilajele pe care le folosim in majoritatea proiectelor depind de utilizarea acestuia in activitatea desfasurata, automat si costurile de realizare a serviciilor sunt mai mari.
 
- Ce investitii si planuri de dezvoltare aveti stabilite pentru perioada urmatoare?
- Planul de business practicat de managementul societatii este pe termen lung, iar fiecare decizie este luata in prezent pentru urmatorii 3-5 ani de previziune. Vom continua sa investim in dezvoltarea profesionala a echipei, pentru a forma o elita in cadrul companiei Eco Geodrum, precum si in aparatura de ultima generatie pe care o punem la dispozitie expertilor nostri. Dupa cum am mai mentionat, pentru noi dezvoltarea profesionala este foarte importanta. Tot ceea ce facem, facem cu dedicare. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter