RO EN
Košík je prázdný

TMUCB iese din insolventa dupa 8 ani in care a redat creditorilor 33 milioane lei

Trustul de Montaj Utilaj Chimic Bucuresti (TMUCB SA), o companie istorica cu capital privat autohton si una dintre cele mai mari companii din domeniul constructiilor, iese dupa 8 ani din insolventa. Inca din anul 1958, TMUCB SA a realizat in Romania si in strainatate proiecte tehnologice complexe la cheie pentru industria chimica si petrochimica, metalurgica, a cimentului, a celulozei si fabrici de hartie, centrale termoelectrice si nucleare, fabrici de zahar, fabrici de automobile, rezervoare, conducte de transport si distributie pentru produse petrochimice, gaz, apa, abur, etc. Compania este specializata in proiectarea, fabricarea, asamblarea si montajul utilajelor si echipamentelor tehnologice, a rezervoarelor de stocare pentru benzinarii, a sistemelor de conducte, a structurilor metalice.
”TMUCB este o companie care demonstreaza ca reorganizarea judiciara este o solutie viabila pentru redresarea afacerii, iar insolventa nu inseamna faliment, daca procedura este aplicata inca de la primele semne de dificultate. In cazul TMUCB SA, procedura de reorganizare a fost foarte indelungata: 8 ani de insolventa, dintre care 6 ani de reorganizare, cu foarte multe provocari dar ne bucuram ca impreuna cu conducerea companiei am gasit solutii pentru continuarea activitatii. Ne bucura aceasta realizare, cu atat mai mult cu cat sub 5% dintre companiile aflate in insolventa reusesc sa se reorganizeze pentru ca apeleaza la astfel de proceduri cand se afla intr-un grad avansat de dificultate si salvarea lor este foarte dificila. Pe parcursul reorganizarii, peste 33 milioane de lei au fost redati creditorilor”, a declarat Oana Munteanu, Partener in cadrul CITR, care a precizat ca insolventa asigura un tratament echitabil, atat pentru companie, cat si pentru creditori.
Pe perioada derularii procedurii de reorganizare, CITR a gestionat patrimoniul companiei si a achitat datorii catre creditori in valoare de 33 de milioane de lei.
TMUCB SA a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri neta in valoare de 5.9 milioane de lei iar pentru acest an compania tinteste afaceri in valoare de 15 milioane lei.
Compania incheie planul de reorganizare cu previziuni de contracte noi cu impact in industrie. In prezent, TMUCB SA are in derulare contracte de confectionare si montaj rezervoare metalice pentru combustibili in parc de rezervoare demontare coloane pentru CIECH GOVORA SA (fosta denumire Uzinele Sodice Govora), dar si reparare cai rulare pentru producatorul de aluminiu ALRO SA. In perioada de insolventa si reorganizare, TMUCB SA si-a mentinut in vigoare toate certificarile si autorizarile, astfel ca astazi este pregatita sa fie parte in contracte noi in industria ce a consacrat-o.
TMUCB SA incheiase anul 2013 cu datorii de 155,8 milioane de lei si active imobilizate de 39,4 milioane de lei. Intrata in procedura de insolventa in iulie 2014 pe fondul dezechilibrelor financiare, doi ani mai tarziu, in noiembrie 2016, judecatorul sindic confirma planul de reorganizare propus de catre CITR in calitate de administrator judiciar si care fusese in prealabil agreat de creditori. Obiectivul planului de reorganizare a fost continuarea activitatii principale, pentru care exista cerere, avand in vedere prognozele de restabilizare si crestere a pietei constructiilor, cresterea numarului de proiecte cu fonduri europene precum si experienta companiei in cei peste 60 de ani de activitate si masurile aplicate de restructurare si eficientizare a activitatii.
In mai 2022, dupa aproape 8 ani de la deschiderea procedurii de insolventa, judecatorul sindic a dispus inchiderea procedurii de reorganizare a societatii si luarea tuturor masurilor pentru reinsertia companiei in activitatea de afaceri, anume iesirea din insolventa.
 
In aceasta primavara constructorul Vega 93 a iesit de asemenea din insolventa dupa 8 ani
Constructorul Vega 93 a iesit de asemenea din insolventa in luna februarie a acestui an, dupa o perioada de 8 ani de reorganizare.
In anul 2014, compania Vega 93, cel mai mare constructor din judetul Galati, a intrat in insolventa la propria cerere, potrivit unei decizii a Tribunalului Galati. La acel moment, compania Vega 93 se afla in top zece cele mai mari companii din judetul Galati si se afla intre primii 20 cei mai mari constructori din Romania.
Pe tot parcursul procedurii de reoganizare, Vega 93 a continuat sustinut activitatile specifice de constructii precum si activitatea de valorificare active. Cifra de afaceri pentru 2021 a fost de 42 milioane lei pentru compania cu un numar mediu de 50 salariati, iar estimarea pentru 2022 este de 45 de milioane lei.
Printre proiectele importante realizate de Vega 93 SRL in ultimii doi ani se numara cele din Aeroportul International Iasi, printre care amintim realizarea unei piste noi cu lungimea de 2400m si extinderea platformei de parcare aeronave, lucrare de o complexitate deosebita (2020), si refacerea si modernizarea pistei NATO de decolare si aterizare la Fetesti (2021).
In perioada de insolventa (observatie si reorganizare judiciara) au fost achitate datorii catre creditori in suma totala de peste 120 milioane lei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter