RO EN
Košík je prázdný

NESS PROIECT EUROPE isi continua ascensiunea pe piata locala de constructii

Ness Proiect Europe, antreprenor general ce activeaza pe piata de constructii din Romania din anul 2010, a inregistrat o ascensiune remarcabila in primul sau deceniu de activitate, in prezent avand in portofoliu peste un milion de metri patrati de cladiri industriale predate la cheie - spatii de productie/ depozitare, birouri si depozite logistice. Compania a livrat, de asemenea, aproape un milion de metri patrati de lucrari de infrastructura - platforme logistice din beton, zone de trafic intens, parcari si drumuri de trafic usor, zone de andocare etc., sute de kilometri de retele edilitare, precum si parcuri fotovoltaice, in toata tara. In 2020, in plin an pandemic, compania si-a dublat cifra de afaceri fata de nivelul din 2019, pana la 283,4 milioane de lei, si a urcat pe locul 10 in topul antreprenorilor generali in constructii din Romania. Pentru anul acesta, in conditiile in care preturile materialelor de constructii au explodat si lipsa fortei de munca este cronica, conducerea companiei si-a propus sa atinga minim cifra de afaceri de anul trecut. In acest scop, a investit semnificativ in parcul de utilaje, unitati proprii de productie si cresterea numarului de muncitori calificati/ necalificati straini.
Incepand cu faza de proiectare si incheind cu finisajele interioare si amenajarile exterioare, echipele Ness Proiect Europe proiecteaza, construiesc si livreaza proiecte la cheie, la cele mai inalte standarde de calitate.
Performantele si etica profesionala demonstrate au atras de-a lungul timpului parteneri importanti in portofoliul Ness Proiect Europe, parteneri cu care a dezvoltat relatii durabile: CTP Invest Bucharest, Unilever, Pepsi Co, Coficab, Alka, Dunapack Rambox, Dekomte De Temple Engineering, Oil Services Company, Can Pack Romania, Otter, Dole Fresh, Schlumberger, AkzoNobel (Fabryo), Toro Manufacturing si multi altii.
Compania este autorizata ISU pentru instalarea si intretinerea sistemelor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu, precum si instalarea si intretinerea instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor.
 
Ritm de crestere temperat, estimat in 2022
In 2022, conducerea Ness Proiect Europe se asteapta ca traiectoria sectorului de constructii sa se mentina favorabila, chiar daca nu la intensitatea din ultimii doi ani. "Din estimarile noastre, sectorul constructiilor va continua evolutiile favorabile din ultimii ani, dar intr-un ritm mai redus, cu piedici cauzate de lipsa de masuri economice adecvate. Piata rezidentiala nu isi va reveni pe deplin, dar cresterea in sectoarele industrial si infrastructura va continua", spun reprezentantii Ness Proiect Europe.
 
 
 
Proiecte complexe, aflate in executie
In aceasta perioada, compania are in executie o serie de proiecte majore, ce vizeaza constructia de depozite logistice pentru CTP Invest Bucharest, dar si unitati de productie pentru Alka, Unilever sau Pepsi Co.
Pentru CTP Invest Bucharest, Ness Proiect Europe construieste doua depozite logistice la cheie, de 100.000 mp, respectiv 35.000 mp. Proiectele implica structuri din beton monolit si structuri metalice secundare, inchideri perimetrale, acoperisuri, instalatii sanitare, compartimentari si finisaje interioare birouri, instalatii HVAC, instalatii electrice interioare, instalatii detectie si avertizare la incendiu, sisteme de stingere a incendiilor (hidranti interiori si sprinklere), retele electrice exterioare si posturi TRAFO, retele exterioare de canalizare pluviala, canalizari menajere, retele de alimentare cu apa, retele exterioare de hidranti si sprinklere, gospodarii de incendiu (case pompe + rezervoare supraterane de incendiu), bazin de retentie subteran din beton cu capacitatea de 2.000 mc, platforme din beton, zone de trafic intens, parcari si drumuri pentru trafic usor, zone de andocare, piste de biciclete.
 
 
 
Un alt proiect major a vizat lucrari de recompartimentare, modificari exterioare si schimbarea functiunii in hala de productie, construirea de spatii de depozitare si spatii administrative, a corpului de vestiare si a gospodariei de apa/ incendiu, extinderea corpului de laborator, precum si executia de lucrari in vederea conformarii cu normele privind siguranta la incendiu, desfasurate pentru AkzoNobel (Fabryo).
Ness Proiect Europe are, de asemenea, in dezvoltare unitatea de productie de snacks si biscuiti sarati - Alka, ce presupune extinderea halei de depozitare a produselor finite cu 2.480 mp. Vor fi executate lucrari de structura (stalpi prefabricati si sarpanta metalica), inchideri perimetrale, acoperisuri, instalatii sanitare, compartimentari si finisaje interioare pentru birouri, instalatii HVAC, instalatii electrice interioare, instalatii detectie si avertizare la incendiu, sistem de stingere incendii (hidranti interiori si sprinklere), retele electrice exterioare, retele exterioare de canalizare pluviala, canalizare menajera, retea de alimentare cu apa, retea exterioara hidranti si sprinklere.
Pentru fabrica Unilever Romania, compania realizeaza lucrari de constructie, recompartimentare si amenajari interioare - structura prefabricata din beton, inchideri perimetrale, acoperisuri, instalatii sanitare, compartimentari si finisaje interioare birouri, instalatii HVAC, instalatii electrice interioare, instalatii detectie si avertizare la incendiu, sistem de stingere incendii (hidranti interiori si sprinklere), retele electrice exterioare, retele exterioare de canalizare pluviala, canalizare menajera, retea de alimentare cu apa, retea exterioara hidranti si sprinklere, gospodarie incendiu (casa pompe + rezervoare supraterane de incendiu).
Lucrari de recompartimentare interioara si extindere a halei de productie si amenajari exterioare sunt realizate si pentru unitatea Pepsi Co din comuna Dragomiresti Vale, sat Dragomiresti Deal (judetul Ilfov).
 
 
 
Investitii in echipamente si noi tehnologii
Grija fata de mediu este un angajament personal luat de managementul Ness Proiect Europe si face parte din directia strategica de dezvoltare pe termen lung a companiei. "De aceea, focusul nostru este de a echilibra impactul proiectelor asupra mediului prin actiuni si investitii atent gandite. Folosirea celor mai noi tehnologii si echipamente, impreuna cu practicile moderne de management si realizare a proiectelor reprezinta doua dintre directiile noastre de dezvoltare strategica. Investitiile sustinute in achizitia de masini si utilaje cresc permanent randamentul, acuratetea si viteza lucrarilor si genereaza economii importante de timp, de mana de lucru si, nu in ultima instanta, de resurse financiare. In plus, reduc impactul activitatilor specifice asupra mediului", explica oficiali din cadrul companiei.
O decizie importanta ce vizeaza economia de combustibil si un impact redus asupra mediului a fost achizitia flotei de camioane alimentate cu combustibil alternativ. "In februarie 2019, in flota noastra au intrat primele camioane echipate cu motoare alimentate cu CNG din sectorul constructiilor din Romania. Gazul natural este un combustibil mai curat si in urma arderii lui se degaja cu 99% mai putine particule in suspensie si cu 60% mai putin dioxid de azot. In plus, nivelul de zgomot al unui motor alimentat cu CNG este mult mai redus, de pana la 71 dB", au mai spus reprezentantii companiei.
 
 
 
"Proiectele care aduc beneficii mediului inconjurator sunt parte din businessul de suflet al managementului Ness Proiect Europe. Inca de la infiintare, compania noastra s-a implicat in dezvoltarea de solutii pentru un viitor mai curat si s-a implicat in construirea de parcuri ce utilizeaza energia regenerabila. De aceea, conform angajamentului de a construi o lume mai curata, investim constant in echipamente performante pentru zona de energii alternative - constructia de parcuri fotovoltaice si eoliene si a infrastructurii aferente. De altfel, noi am construit, in 2013, prima hala industriala ecologica certificata BREAM din Romania", mai subliniaza oficiali din managementul companiei.
Anul acesta, Ness Proiect Europe a achizitionat primul trencher din sud-estul Europei, modelul 1150XHD CS/RH, cu ajutorul caruia poate atinge acum performanta de a reduce semnificativ termenele de executie, folosind mai putine utilaje in santier.
Utilajul de sapat in roca Tesmec Trencher / Surface Miner ofera solutii rapide si eficiente pentru excavare in linie, lucrari civile, amenajarea retelelor, exploatarea suprafetelor, lucrari de terasament. Modular si versatil, cu un motor de 451 CP, acest utilaj poate sapa pana la o adancime de 366 cm, pe o latime de 107 cm. Echipamentul este echipat suplimentar cu un tambur lat de 320 cm, pentru proiecte de excavari in masa, si poate taia pana la 50 de cm atat in jos, cat si in sus. Sistemul de ghidare GPS 3D, controlul electronic pentru presiunea de sapare si functionare automata si controlul de la distanta fac din acest utilaj o solutie inteligenta. De la un caz la altul, acest utilaj poate inlocui intre 3 si 7 excavatoare pe un santier.
In acest fel, Ness Proiect Europe isi consolideaza pozitia ca o organizatie de inginerie multidisciplinara, capabila sa furnizeze servicii de proiectare, ofertare, achizitii, construire si punere in functiune pentru proiecte la cheie, la cele mai inalte standarde de calitate si cu maxima responsabilitate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter