RO EN
Košík je prázdný

MFP: Raspunsul UE la criza trebuie sa duca la redresare economica rapida

Ministrii de finante din Uniunea Europeana au continuat schimbul de opinii cu privire la situatia economica si la planurile de redresare in contextul crizei Covid-19, cu accent pe complementaritatea dintre politicile nationale si cele europene, dar au discutat si despre o eventuala dimensiune europeana a programelor de redresare si rezilienta, la videoconferinta Eurogroup in format inclusiv, din 11 iunie 2020.
In acest context, Sebastian Burduja, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice responsabil cu afacerile europene, a prezentat opinia ministerului subliniind ca nu este momentul oportun pentru initierea unei dezbateri separate pentru zona euro in cadrul instrumentului de urgenta pentru redresare: "Romania considera ca raspunsul UE la criza trebuie sa duca la redresare economica pentru toate statele membre. O dezbatere dedicata zonei euro va ingreuna negocierile, si asa destul de dificile, si va complica si mai mult un proces care este deja destul de complex".
Referitor la complementaritatea dintre planurile nationale si cel european, Sebastian Burduja sustine ca, in cazul statelor membre cu decalaje de convergenta, nevoia de investitii ar trebui evaluata cu multa atentie. "In opinia noastra, pentru toate instrumentele de relansare economica, coeziunea ar trebui sa fie baza pentru cheia de alocare, tinand cont de disparitatile istorice si de diferitele stadii de dezvoltare ale statelor membre", a declarat secretarul de stat in cadrul videoconferintei Eurogrup, in care a reprezentat Romania.
In ceea ce priveste nevoile de finantare generate de criza, analiza Comisiei indica 1.500 de miliarde de euro pentru nevoile de investitii, intre 720 si 1.200 miliarde euro pentru nevoile de recapitalizare a companiilor si 1.700 miliarde euro pentru nevoile suplimentare pentru refinantarea datoriilor suverane in anii 2020 si 2021.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter